ورود عضویت
دهه

شهر دبی

شهر دبی در استان دوبی در کشور امارات متحده عربی در قاره خاور میانه واقع شده است
تعداد هتل های درج شده در سایت دهه برای شهر دبی 1274 می باشد

نقشه شهر دبی

همه چیز درباره شهر دبی

راهنمای سفر به دبی؛ دبی، تبلور کویر در همسایگی ساحل

دبی شهری لوکس و فوق‌مدرن با شگفتی‌های فراوان است. فقط در این شهر می‌شود به مرتفع‌ترین سازه جهان (برج خلیفه) چشم دوخت و از آن بالا رفت، در مراکز خرید با طراحی‌های منحصر‌به‌فرد قدم زد و در یک هتل ۷ ستاره به ضیافت طعم‌های خوشمزه ملل مختلف دعوت شد!
دبی بزرگترین و پر جمعیت‌ترین شهر امارات متحده عربی است و به نوعی پایتخت تجاری این کشور به حساب می‌آید. این شهر از برترین مقاصد تفریحی برای گذراندن تعطیلاتی لوکس در جهان است. همچنین موقعیت استراتژیک منطقه، دبی را به مکانی ایده‌آل برای بازرگانان و تجار خارجی تبدیل کرده است.
این شهر عربی، یکی از پر طرفدارترین مقاصد گردشگری در جهان و البته کشورمان ایران است. اگر شما نیز از طرفداران سفر به این شهر شگفت‌انگیز هستید، راهنمای کامل سفر به دبی در ادامه برای شما آورده شده است. با ما همراه باشید.



درهم‌تنیدگی کویر و ساحل در کنار آسمان‌خراش‌ها و جزایر ساخته دست بشر به شهر دبی جان بخشیده است. در عکس‌هایی که از این شهر زیبا منتشر می‌شود، سوپر سازه‌هایی را می‌بینید که برخی از آن‌ها در دنیا نظیر ندارند. بنابراین دیدن شهری که از بیابان و صحرا تبدیل به جایی لبریز از شگفتی‌های دست بشر شده است، لذت بخش خواهد بود. دبی هر آنچه از طبیعت گرفته از دریا تا ساحل و بیابان، همه را در راه جذب توریست به کار بسته است و در هر زمانی از سال، میزبان گردشگران و جهانگردان از دور تا دور دنیا است. 
موقعیت این شهر عربی در جنوب کشورمان و حاشیه خلیج فارس، فرصتی برای ایرانیان به وجود آورده تا به کشور امارات و شهر زیبای دبی سفر کنند. این همسایگی باعث شده که تورهای دبی، همیشه مملو از مسافر باشند. 

تاریخچه شهر دبی 


مژدگانی مرواریدها برای دبی

سر و کله‌ی دبی برای اولین بار در اشاره‌های تاریخی به عنوان یک دهکده‌‌ی ماهیگیری کوچک پیدا شده است. در آن زمان، مردم محلی از طریق ماهیگیری امرار معاش می‌کردند. رفته رفته کشف مروارید‌ها از اعماق دریا، این منطقه را به یک مرکز مهم برای صید مروارید تبدیل کرد. 

رشد سرسام‌آور شهر دبی

پس از صید مرواریدها بود که در قرن هجدهم میلادی، خانواده آل مکتوم این دهکده را به عنوان شهر دبی به جهانیان معرفی کردند. با رهبری بی‌بدیل این خانواده که با کاهش چشم‌گیر مالیات‌ها و استقبال از بازرگانان خارجی شروع شد، شهر به سرعت رشد کرد. به طوری که در اوایل قرن بیستم، به قطب صادراتی منطقه و بندری مهم تبدیل شد! 

کشف نفت در دبی

موقعیت جغرافیایی دبی، این شهر را نیز از نعمت داشتن سرمایه‌ی نفتی بی‌نصیب نگذاشت و کشف نفت در این شهر زمینه‌ساز ساخت شهری رویایی در دل صحرا شد. در نیمه دوم قرن ۲۰، حاکم دبی با بهره‌گیری از ثروت نفتی خود به تجارت و جذب سرمایه ادامه داد و مازاد درآمد نفتی را به پروژه‌های بزرگ زیرساختی مانند فرودگاه بین‌المللی، اسکله‌ها و ساخت یک مرکز تجاری اختصاص داد. در دهه ۱۹۹۰ میلادی، با ایجاد بخش‌های مختلف گردشگری، مراکز اداری و تجاری و همچنین املاک مسکونی چهره شهر کاملا دگرگون شد. 

جذب متخصصان خارجی

ساخت همه این سازه‌ها به متخصصان خارجی و تحصیلکرده احتیاج داشت که این متخصصان به دلیل دریافت حقوق بالای بدون نیاز به پرداخت مالیات به راحتی جذب پروژه‌های عظیم دبی شدند و این شهر در چشم به هم زدنی به شهری مدرن و پر جاذبه مبدل شد. به این ترتیب با ورود مهاجران از جای جایِ جهان اتمسفری جهانی در این شهر شکل گرفت و شاید بتوان گفت که شگفتی شهر دبی حاصل همزیستی عرب‌ها با ساکنان اروپایی، آمریکای شمالی و کشورهای جنوبی آسیا است.

ریشه نام دبی

ریشه نام شهر دبی یا دوبی (Dubai) به گفته یکی از محققان تاریخی امارات، از کلمه "دبا" به معنی جریان آهسته رودخانه کهن این شهر به نام خور گرفته شده است. از طرفی شاعر و محققی دیگر از این کشور معتقد است که ریشه کلمه دبی از روی نوعی ملخ به نام دبا گرفته شده است. ملخ یا جریان آب هر چه که هست، امروزه به عنوان شهری به نام دبی برای گردشگران و تجار سراسر دنیا پر طمطراق و شگفت‌انگیز است.


راهنمای سفر به دبی؛ موقعیت جغرافیایی شهر دبی

در جنوب ایران و در حاشیه خلیج فارس شهر نام‌آشنای دبی از کشور امارات متحده عربی قرار گرفته است. این همسایگی باعث شده که بسیاری از ایرانیان برای تجارت و تفریح به این شهر بندری سفر کنند. به همین دلیل، راهنمای سفر به دبی می‌تواند برای بسیاری از هم‌وطنان راه‌گشا باشد.
دبی از جنوب با شهر ابوظبی همسایه است و از قسمت جنوب شرقی با کشور عمان مرز مشترک دارد. از قسمت شمالی نیز به شارجه و در قسمت غربی به آب‌های خلیج‌فارس می‌رسد. 
این شهر وسیع عربی هیچ رودخانه‌ی طبیعی ندارد؛ اما یک نهر طبیعی به نام "خور دبی" در آن قرار گرفته و به قدری عمیق است که کشتی‌ها به راحتی در آن پهلو می‌گیرند و حرکت می‌کنند! این نهر باعث شده که شهر به دو قسمت با نام‌های "دیره" و "بر" تقسیم شود.
 این دو بخش از طریق یک تونل زیر آبی و دو پل که از روی نهر می‌گذرند، به یکدیگر مرتبط می‌شوند. خوب است بدانید که بخش بر دبی نسبت به دیره مدرن‌تر است. جاده معروف شیخ زاید و برج‌های سر به فلک کشیده‌اش، جزیره مصنوعی نخل جمیرا و مراکز خرید مجلل و گران‌قیمت همگی در بخش بر واقع شده‌اند و تصویر مدرنی که در عکس‌های دبی می‌بینیم مربوط به این بخش از شهر است. در بخش دیره که در شمال دبی قرار دارد، خانه‌های قدیمی‌تر و بازارهای سنتی وجود دارند که برای آشنایی با زندگی و فرهنگ مردم مناطق مناسب‌تری هستند.


 

چشم‌انداز دبی

مسئولان شهر دبی در سال‌های گذشته برای توسعه سواحل طبیعی تلاش‌های شایان توجه‌ای کرده‌اند. اما ساخت جزیره‌های مصنوعی گامی بزرگ به سوی جذب گردشگران و زیبایی‌بخشی به دبی بود. جزیره عظیم‌الجثه نخل جمیرا که از شکل درخت نخل الهام گرفته شده است، یکی از جزایر مصنوعی دبی است که گردشگران بسیاری را از سرتاسر دنیا برای دیدن طراحی منحصر به فرد آن به این منطقه رهسپار می‌کند. جزایر مصنوعی دیگری مانند جزایر جهان نیز ساخته شده‌اند که نمای از بالای این جزایر به نقشه جهان شباهت دارد. همچنین وجود بیابان‌های شنی که به خوبی تجهیز شده‌اند و ساحل‌های زیبای شهر چشم‌اندازی بکر و بی‌نظیر به شما هدیه می‌دهند.


راهنمای سفر به دبی؛ آب و هوای شهر دبی

 آب و هوای دبی مانند دیگر شهرهای حاشیه خلیج فارس، گرم و خشک است اما در ماورای این گرمای سوزان تابستانی، زمستان‌هایی وجود دارند که روزها و شب‌های متعادل و خنکی را برای مردم شهر و گردشگران به ارمغان می‌آورند.
 تابستان‌های دبی بسیار گرم و شرجی هستند به طوری که میانگین دما ۴۰ درجه سانتیگراد است و در برخی روزها نزدیک به ۵۰ درجه هم می‌رسد! اگر برای سفر دبی را انتخاب کرده‌اید، چمدان‌های‌تان را در فصل‌های بهار و زمستان ببندید تا از گزند گرما در امان بمانید. 
البته این شهر تجملی و گران‌قیمت برای راحتی مسافران تدابیری اندیشیده که به کلی گرما را فراموش کنند. اقداماتی شامل ساخت استخرهای با آب خنک در هتل‌ها، ساخت پیست اسکی برفی در وسط مرکز خرید و قایق‌های مجهز به تجهیزات خنک‌کننده هوا فقط بخشی از آن‌ها هستند.

راهنمای سفر به دبی؛ مذهب و زبان شهر دبی

در این قسمت از راهنمای سفر به دبی، به اعتقادات و زبان این شهر پرداخته‌ایم که دانستن آن‌ها برای سفر به دبی ضروری است. اسلام، دین اکثریت مردم در شهر دبی است اما کلیساها، معابد هندوها و مساجد دبی همزیستی مسالمت‌آمیزی دارند. به طور کلی مسلمانان کمتر در مناطق تفریحی و توریستی دبی حضور می‌یابند و در سطح شهر نیز با گردشگران بسیار مهربان و صمیمی رفتار می‌کنند. جمعیت محلی و تعداد قابل توجهی از مهاجران مسلمان هستند، اما دبی پر از مساجد زیبا است که در کنار کلیساها و معابد ادیان مختلف قرار گرفته‌اند. عربی، زبان رسمی کشور امارات است اما تعداد زیاد مهاجران باعث شده که زبان انگلیسی نقش بسیار مهم و پر رنگی را در ارتباطات ساکنان شهر بازی کند. اگر برای کار به این شهر تجاری می‌روید، خوب است زبان عربی را در حد محاوره یاد بگیرید و در زبان انگلیسی مسلط باشید. 

جمعیت شهر دبی

جمعیت دبی در طول دو قرن گذشته صعودی بوده و همواره بر تعداد ساکنان این شهر وسیع افزوده شده است. به طوری که از چند هزار نفر ساکنان محلی که در گذشته از طریق ماهیگیری امرار معاش می‌کردند، حالا به دو میلیون نفر جمعیت رسیده‌اند که اغلب آن‌ها در پروژه‌های مختلف مشغول به کار هستند. بیشترین افزایش جمعیت زمانی اتفاق افتاد که متخصصان کشورهای همسایه از جمله ایران برای رونق ساخت و ساز دبی به این شهر رو به رشد رفتند. باورکردنی نیست اما تعداد مهاجرانی که در شهر دبی زندگی می‌کنند بسیار بیشتر از مردم محلی است! این رکورد در شهرهای بزرگ قاره اروپا و آمریکا نیز کم‌نظیر است.


راهنمای سفر به دبی؛ اقتصاد دبی

دبی شهری از آسمان‌خراش‌ها، بنادر و سواحل است که در کنار جذابیت‌های گردشگری، تجارت‌های بزرگی در آن انجام می‌شود. برخلاف تصور عمومی، اقتصاد دبی مبتنی بر نفت نیست. عرب‌ها ثروت نه چندان زیاد حاصل از فروش نفت که بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ به دست آوردند را صرف ایجاد بخش‌های دیگر اقتصاد خود کردند. امروزه تجارت حرف اول را در این شهر بندری می‌زند. آن‌ها از طریق دریا و آسمان معاملات بزرگی را انجام می‌دهند و نزدیکی به آفریقا، هند و کشورهای خاورمیانه سبب شده که  بازرگانان همیشه گوشه چشمی به این شهر پر رونق داشته باشند. به همین سبب بخشی از راهنمای سفر به دبی را به توضیح مختصری از وضعیت اقتصادی این شهر اختصاص داده‌ایم.

بندر جبل علی، قطب تجاری دبی

دبی دارای یک منطقه تجارت آزاد در بندر جبل علی (Jebel Ali Free Zone) است. بندر جبل علی بزرگترین بندر خاورمیانه است که در دهه ۱۹۸۰ برای جذب سرمایه‌گذاران صنعتی خارجی تاسیس شد. شرکت‌هایی که در این منطقه راه‌اندازی می‌شوند از هر گونه مالیاتی برای ۱۵ سال معاف هستند، عوارض گمرکی پرداخت نمی‌کنند و محدودیت مبادله ارز ندارند، همه این ویژگی‌های فوق‌العاده باعث شده که منطقه آزاد جبل علی بسیار پر رونق باشد. مهاجران و سرمایه‌گذارانی از کشورهای چین، تایلند، تایوان و حتی آمریکا حضوری پر رنگ در این منطقه دارند. همچنین بازرگانان و تجار ایرانی در سال‌های اخیر به دفعات به این منطقه سفر کرده‌اند. وجود فرودگاه‌ بین‌المللی دبی در بیرون از این بندر نیز امور مربوط به حمل‌و‌نقل را تسهیل کرده است.
در مناطق آزاد دبی به شرکت‌ها اجازه داده می‌شود که بدون نیاز به شریک محلی از این شهر به فعالیت بپردازند. این اقدامات به طرز خارق‌العاده‌ای در اقتصاد دبی موثر بوده و بیش از ۶۴۰۰ شرکت که بسیاری از آن‌ها اروپایی و آمریکای شمالی هستند، در این مناطق تاسیس شده اند. دبی برای جذب سرمایه‌گذاران و تجار از هیچ کاری فروگذار نکرد به طوری که در سال ۱۹۹۸ اجازه داد که سرمایه‌گذاران خارجی املاک دبی را برای ۹۹ سال اجاره کنند. با توجه به اینکه در کشورهای عربی فروش املاک به خارجی‌ها مجاز نیست، این اقدام در شهر دبی گامی بسیار مهم به شمار می‌رفت. به این ترتیب در بخش املاک و مستغلات دبی نیز پیشرفت چشم‌گیری به وجود آمد.

قطب گردشگری دبی

رشد اقتصادی دبی محدود به تجارت و بازرگانی نمانده است. اماراتی‌ها در دهه ۱۹۹۰ میلادی سنگ بنای توریستی شدن دبی را گذاشتند و درصد قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی را صرف ساخت هتل‌های مجلل و جاذبه‌های توریستی با شکوه کردند. این روند ادامه پیدا کرد تا به امروز که این شهر از پای ننشسته و پروژه‌های عظیمی برای جذب گردشگر در دست دارد که در حال تکمیل شدن هستند. در راهنمای سفر به دبی این جاذبه‌های خیره‌کننده به شما معرفی می‌شوند.


راهنمای سفر به دبی؛ حمل و نقل عمومی در دبی

آب و هوای گرم و وابستگی به سیستم‌های تهویه مطبوع باعث شده که خیابان‌های دبی برای عابران پیاده خوشایند نباشند. بنابراین تردد وسایل نقلیه بسیار کمک‌کننده خواهند بود. در اوایل قرن بیست و یکم زیرساخت‌هایی از جمله بزرگراه‌های وسیع، پل‌های بسیار، سیستم‌های ریلی کاملا خودکار و بدون نیاز به راننده ایجاد شدند که عبور و مرور شهروندان و گردشگران را تسهیل کنند. آگاهی از انواع سیستم‌های حملونقل در شهر قسمت مهمی از راهنمای سفر به دبی محسوب می‌شود.
گردشگران با استفاده از امکانات گسترده حمل و نقل عمومی می‌توانند نقاط مختلف این شهر ساحلی را بگردند. از فرودگاه بین‌المللی دبی می‌توانید با تاکسی به نقاط مختلف شهر بروید. خوب است بدانید که این تاکسی‌ها با مجوز کار می‌کنند و کرایه آن‌ها کیلومتری محاسبه می‌شود. اگر بخواهید ارزان‌تر سفر کنید اتوبوس‌ها و متروی دبی در اختیار شما قرار دارند. متروی دبی از جاذبه‌های دیدنی این شهر به شمار می‌رود و بهترین روش عبور و مرور در سطح شهر است. می‌توانید با چمدان‌های‌ خود سوار مترو شوید و از سیستم‌های خنک‌کننده فوق‌العاده آن در هنگام پیمودن مسیر لذت ببرید. شما با استفاده از ایستگاه‌های مختلف مترو و اتوبوس می‌توانید به خوبی جاذبه‌های دیدنی دبی را ببینید.
همانطور که انتظار می‌رود، اغلب پایتخت‌ها و شهرهای مهم کشورهای مختلف دارای پرواز مستقیم به دبی هستند. بیش از ۸۰ خط هوایی در فرودگاه‌ بین‌المللی دبی رفت و آمد دارند که مسبب شلوغی این فرودگاه شده‌اند. پس در هنگام رسیدن به فرودگاه دبی انتظار شلوغی سالن‌های فرودگاه را داشته باشید.

فرهنگ و هنر در دبی

دبی در طی سال‌های اخیر سبک‌های مختلف معماری مدرن و سنتی را در سازه‌های خود به کار برده است. به طوری که هنگام قدم زدن در سطح شهر، از معماری‌های اسلامی تا به روزترین سبک‌های معماری جهان شما را به وجد می‌آورند. دبی‌ای که روزگاری کسی آن را نمی‌شناخت، امروزه به سومین شهر جهان از نظر تعداد زیاد آسمان‌خراش‌های بلند تبدیل شده است و آوازه آن به گوش جهانیان رسیده است.
فستیوال‌های موسیقی نیز هنرمندان و علاقه‌مندان هنر را از اقصی نقاط جهان به دبی می‌کشانند. فستیوال‌های دیگری نظیر جشنواره‌‌های مزه و غذا و فیلم و سینما هم طرفداران و عاشقان خاص خود را در این شهر رسانه‌ای دارند. از دیگر رویدادهایی که در دبی برگزار می‌شود، می‌توان به جام‌جهانی اسب‌دوانی اشاره کرد که اسب‌سواران قهار را از جای جایِ جهان گرد هم می‌آورد. اسب‌‌های عربی نیز در این مسابقات به خوبی می‌درخشند و شهرتی جهانی دارند. برگزاری این فستیوال‌ها و مسابقات علاوه بر کسب ثروت، دبی و زندگی عرب‌ها را بهتر به خارجی‌ها می‌شناساند.

چند فرهنگی در دبی

اگرچه دبی با ورود مهاجران و ساخت و سازهای مدرن چهره‌ای متفاوت به خود گرفته است؛ اما فرهنگ عربی و محلی هنوز هم نقشی پر رنگ در این شهر ایفا می‌کند. اکثریت مردم دبی را مسلمانان تشکیل می‌دهند و به طور کلی مردم امارات تمایل دارند که میراث اسلامی خود را حفظ کنند. با این وجود، این شهر پذیرای همه عقاید و مذاهب است و همیشه به عنوان شهری صمیمی و مهمان‌نواز یاد می‌شود. جالب است بدانید که بیش از ۲۰۰ ملیت مختلف دبی را خانه خود می‌دانند و آن‌جا سکونت دارند. مهاجرانی از کشورهای امارات، هند، پاکستان، بنگلادش، فیلیپین، سریلانکا و آمریکا فقط چندتایی از این ملیت‌های مختلف هستند. تعدادی از ایرانیان نیز برای زندگی و کار جذب این شهر در حاشیه خلیج فارس شده‌اند. هر کدام از این مهاجران آداب و رسوم و عقاید مختلفی را با خود به همراه آورده‌اند که در نتیجه آن، دبی به شهری چند فرهنگی تبدیل شده است. به این ترتیب، پوشش بانوان و سرو الکل در رستوران‌ها تابع دستورالعمل خاصی نیست و اغلب مردم محلی و مسلمان دبی در مناطق گردشگری حضور پیدا نمی‌کنند. البته در این بخش از راهنمای سفر به دبی لازم به ذکر است که سرمستی در ملاعام غیرقانونی است و تبعات خوبی به همراه ندارد.


راهنمای سفر به دبی؛ نوع حکومت دبی

دبی از سال ۱۸۳۳ میلادی تا به حال، توسط خاندان آل مکتوم  اداره می‌شود و دولت شیخ‌نشین دبی در چهارچوب سلطنت مشروطه به رتق و فتق امور می‌پردازد. جالب است بدانید که شیخ محمد آل مکتوم، حاکم دبی، سمت‌های گوناگونی در کشور امارات دارد از جمله سمت نخست‌وزیری امارات، نائب رئیسی پادشاه امارات و ریاست مجلس وزیران امارات متحده عربی بر عهده او است. شهرداری دبی یکی از بزرگترین نهاد‌های دولتی در این کشور است. این شهرداری برای برنامه‌ریزی امور، خدمات شهری و نگه‌داری از امکانات گران‌بهای محلی تاسیس شده است. شهرداری نه تنها خدمات در شهر را مدیریت می‌کند بلکه عامل اصلی رشد اقتصادی در امارات است. تامین برق و آب دبی تا حد زیادی با رشد جمعیت هماهنگ بوده؛ اما تعدادی از خدمات دیگر مانند سیستم جمع‌آوری زباله با جمعیت شهر همخوانی ندارد و به همین دلیل هم شهرداری دبی مورد انتقاد برخی از صاحبان رسانه قرار گرفته ‌است.

مدارس و دانشگاه‌های دبی

مدارس شهر دبی به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم‌بندی می‌شوند. مدارس دولتی اغلب به زبان عربی تدریس می‌کنند؛ اما بیشتر مدارس خصوصی و همه دانشگاه‌های این شهر، تدریس به زبان انگلیسی را در دستور کار خود دارند. دانشگاه آمریکایی و دانشگاه زاید دو دانشگاه معتبر در این شهر هستند که مدرسان کار بلدی از سراسر جهان و خصوصا آمریکای شمالی دارند.



راهنمای سفر به دبی؛ گشت و گذار در دبی 

دبی، شهری برای کشف شگفتی‌ها است. فرقی نمی‌کند چه سن و سالی داشته باشید، دبی برای همه تفریحات بی‌شماری ترتیب داده است. از کودکان گرفته تا والدین، دوستان، زوج‌ها و تاجران، همه می‌توانند لحظات به یاد ماندنی را در این شهر پر جاذبه تجربه کنند. شاید باورتان نشود اما شهر دبی در رتبه دوم ایمنی و امنیت جهان قرار دارد و به همین دلیل سفری بسیار کم‌خطر را تجربه خواهید کرد که در هر روز آن فقط لذت خواهید برد. در راهنمای سفر به دبی، چند نوع از تفریحات خانوادگی در این شهر  را گنجانده‌ایم تا خانواده‌های ایرانی برای انتخاب تفریحات خود در دبی دچار سردرگمی نشوند.

تفریحات خانوادگی در دبی

از تفریحات ساحلی گرفته تا برف‌بازی وسط صحرا در این شهر برای خانواده‌ها فراهم است! برای شروع روز می‌توانید به ساحل کایت دبی بروید. این قطعه زیبا از آب و شن و ماسه در ساحل جمیرا واقع شده اما به دلیل جاذبه‌های ورزشی آبی خود مانند کایت بوردینگ، کایاک سواری و بسیاری از ورزش‌های آبی دیگر با نام ساحل کایت شناخته می‌شود. شما می‌توانید در این ساحل تجهیزات ورزش‌های آبی را اجاره کنید و روز خوبی را با محک زدن توانایی‌های‌ اعضای خانواده در این ورزش‌ها بگذرانید. فرزندانتان نیز می‌توانند در مناطق بازی مخصوص کودکان قلعه‌های شنی بسازند یا آب‌تنی کنند. به این ترتیب روز سرگرم کننده‌ای در ساحل خواهید داشت.
دبی حتی برای کسانی که عاشق برف و سرما هستند هم برنامه دارد! بله، برف در صحرا! شاید تا چند سال پیش کسی نمی‌توانست تصور کند که در دل کویر هم می‌شود اسکی کرد؛ اما دبی بار دیگر به مردم دنیا نشان داد که کار نشد ندارد. اولین پیست اسکی سرپوشیده خاورمیانه در مرکز خرید امارات (امارات مال) واقع شده است. در این مجموعه ۵ سرازیری مجزا برای مبتدیان تا حرفه‌ای‌ها تعبیه شده‌اند. 
برای کسانی که به اسکی علاقه خاصی ندارند هم امکان برف‌بازی، سر خوردن از سرازیری‌ها و قدم زدن با پنگوئن‌ها وجود دارد. تورهای دبی هر آنچه که توقع ندارید را با کمال سخاوت به شما هدیه می‌دهند و سفری به یاد ماندنی برای‌تان رقم خواهند زد. از دیگر تفریحات سرگرم‌کننده در دبی دیدن آکواریوم دریایی در دبی مال است که دیدن موجودات زیر دریایی عجیب و غریب و زیبا ساعت‌ها شما را مشغول خواهد کرد. کویرنوردی با خودروهای مخصوص نیز روز بسیار مفرح و دلچسبی برای شما می‌سازد.

خرید در دبی

دبی بهشت کسانی است که عاشق خرید کردن و پاساژگردی هستند. این شهر پر از مراکز خرید، بوتیک‌ها و مغازه‌های فروش سوغات‌های سنتی است. فارغ از اینکه چه سلیقه‌ای دارید، ممکن است کل سفرتان را در مراکز خرید این شهر سپری کنید! فقط بیش از ۱۰۰ مرکز خرید برای خرید سوغاتی‌های سنتی و محلی وجود دارند. در این مراکز خرید می‌توانید طلا، ادویه و انواع پارچه‌‌های کمیاب را خریداری کنید. مراقب باشید که کل زمان سفرتان در این مراکز خرید نگذرد چون حسابی مجذوب این جواهرات، سنگ‌های قیمتی، پارچه‌های ابریشمی و ... خواهید شد.

شب‌های پر زرق و برق دبی

شب‌های دبی هیجان‌زده‌تان خواهد کرد! بهترین گروه‌های موسیقی دنیا در این شهر کنسرت برگزار می‌کنند. رستوران‌های ساحلی در کنار جشن‌های شبانه سواحل برای کسانی که شب را دوست دارند، مفرح خواهد بود. سواحل مارینا و جمیرا را برای صرف غذا و سفر دریایی خود در شب امتحان کنید و سپس هنگامی که شب را سپری کردید برای خوابی عمیق در لوکس‌ترین شهر خاورمیانه آماده شوید و پس از آن همه چیز را از نو شروع کنید!


راهنمای سفر به دبی؛ جاذبه‌های گردشگری

دبی شهری است که برای شگفت‌زده کردن شما از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است! هر گوشه و کناری از این شهر حاشیه خلیج فارس حرفی برای گفتن با گردشگران دارد. در ادامه به گوشه‌ای از جاذبه‌های گردشگری فراوان این شهر بزرگ که بخش مهمی از راهنمای سفر به دبی است، اشاره می‌کنیم.


برج خلیفه، بالاتر از ابرها | Burj khalifa

به محض رسیدن به دبی بالا رفتن از برج خلیفه که مرتفع‌ترین سازه ساخته شده به دست بشر است، وسوسه‌تان خواهد کرد. چشم‌انداز شهر از بالای این سازه بسیار دیدنی است، شما می‌توانید کل شهر را با دیدی ۳۶۰ درجه تماشا کنید و در هوای ابری، ابرها را در کنار خود احساس کنید. اگر شب را برای تماشای شهر انتخاب کنید با صحنه‌ای رویایی مواجه خواهید شد که در آن شهر زیر پای شما می‌درخشد. این آسمان‌خراش با نورهای خود آسمان شب دبی را لوکس و پر زرق و برق کرده است. از طبقات مختلف برج نیز می‌توانید فواره‌های بسیار بلند و جذاب دبی را مشاهده کنید که رقص قطرات آب را با موسیقی ممکن و تماشایی کرده‌اند. 
نام این برج بلندبالا در ابتدا قرار بود برج دبی باشد اما به دلیل کمک‌های مالی فراوان حاکم ابوظبی، شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان، نام آن به برج خلیفه تغییر کرد. برج خلیفه میزبان شخصیت‌های مهم و ثروتمندی است که برای اقامت چند روزه یا حتی برای خوردن یک وعده غذا به این هتل لوکس می‌آیند. 
جالب است بدانید که برج خلیفه به عنوان نماد دبی توانسته پای فیلم‌های هالیوود را هم به این شهر باز کند! در سال ۲۰۱۰ صحنه‌هایی از فیلم "ماموریت غیر ممکن" با بازی تام‌کروز در این برج تصویربرداری شده است.
 


محله بستکیه | Bastakia

محله بستکیه دبی در گذشته‌‌های دور اقامت‌گاه تجار ثروتمند ایرانی بوده که برای خرید مرواردید و پارچه به این منطقه سفر می‌کردند. امروزه این محله زیبای تاریخی، جهانگردان زیادی را برای تماشای معماری سنتی به حاشیه نهر دبی می‌کشاند. این محله با تاثیر معماری‌های ایرانی و سنتی حال و هوای متفاوتی دارد. با عبور از کوچه پس کوچه‌های باریک این محله بادگیرهایی را مشابه بادگیرهای ایران خودمان خواهید دید. این بادگیرها نقش سیستم‌های خنک کننده را در آن زمان بازی می‌کردند تا بازرگانان که اغلب ایرانی بودند از گرمای سوزان دبی مصون بمانند. به طور کلی محله بستکیه دبی برای آشنایی با فرهنگ مردم این سرزمین بسیار مناسب است. شما می‌توانید از موزه بستکیه نیز دیدن کنید و محصولات صنایع دستی دبی را به سوغات ببرید.
 


موزه دبی | Dubai museum

موزه دبی که زندگی بادیه‌نشینان کشور امارات را به تصویر می‌کشد در محله بستکیه قرار دارد. این موزه که در قلعه‌ای قدیمی واقع شده، پر از آثار باستانی مربوط به دوران پیش از کشف نفت است. در حیاط این موزه چند قایق سنتی و کوچک که یادگار دوران قدیم دبی است، وجود دارند و سازه‌ای با برگ درخت نخل درست شده است که نماد خانه‌های سنتی و قدیمی مردمان محلی است.
 


آکواریوم دبی | Dubai Aquarium

در مرکز خرید دبی (دبی مال) یک آکواریوم عظیم‌الجثه قرار دارد که بزرگترین آکواریوم سرپوشیده جهان است. بخشی از این آکواریوم را می‌توانید هنگام خرید کردن در دبی مال ببینید. اگر تماشای این آبزیان شگفت‌انگیز مجذوبتان کرد، می‌توانید وارد باغ وحش موجودات زیر دریایی شوید و از تونل‌های آکواریومی گذر کنید! در بخشی از آکواریوم امکان غواصی وجود دارد و می‌توانید در میان موجودات دریایی به آرامشی ژرف دست پیدا کنید.
 


محله جمیرا | Jumeirah

جمیرا یک محله بسیار مجلل و محبوب در دبی است. در این محله ویلاهای لوکس، مراکز خرید پر زرق و برق و تفرجگاه‌های شگفت‌انگیز وجود دارند. دو هتل جمیرا و برج‌العرب نیز در این محله قرار دارند که گردشگران زیادی را به آن‌جا می‌آورند و محله جمیرا به لطف آن‌ها پر رونق شده است.

مسجد جمیرا | Jumeirah mosque

 یکی از جاذبه‌های این منطقه مسجد جمیرا است که درب‌های آن به روی تمامی گردشگران چه مسلمان باشند چه غیر مسلمان باز است. معماری زیبای مسجد کرم رنگ جمیرا هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. این مسجد آمیزه‌ای از معنویت و هنر است که تماشای بنای آن ممکن است ساعت‌ها شما را میخکوب کند. جالب است بدانید که پوشاندن موی سر برای ورود بانوان به این مسجد اجباری نیست اما پوشیدن لباس‌های مناسب توصیه می‌شود. شما می‌توانید به طور کاملا رایگان لباس‌های سنتی عربی پوشیده را از مسئولان مسجد تحویل بگیرید و با پوششی سنتی به این مکان عرفانی قدم بگذارید. به یاد داشته باشید که عکاسی از نمازگزاران مسجد غیرقانونی است و شما فقط از سازه مسجد می‌توانید عکاسی کنید. 



ساحل جمیرا |beach Jumeirah

ساحل جمیرا محبوب‌ترین ساحل نزد گردشگران است‌. با دیدن شن‌های ساحل، درخت‌های نخل و دریا گویی یک قاب نقاشی را تماشا می‌کنید. در این ساحل تمیز می‌توانید از رختکن‌های مجزا استفاده کنید، آفتاب بگیرید و آب‌تنی کنید. 
 



جزیره نخل جمیرا | Palm Jumeirah

جزیره نخل جمیرا یکی دیگر از جاذبه‌های محله است‌‌‌ که جزیره‌ای عظیم و مصنوعی است. طرح این جزیره ساخته دست بشر، از درخت نخل خرما الهام گرفته شده و در بخش‌هایی از آن هتل‌هایی برای استراحت گردشگران ساخته شده است. نمای دریای خلیج فارس زمانی که در کافه‌ای در جزیره نشسته‌اید، بسیار زیبا و خواستنی خواهد بود.
 




راهنمای سفر به دبی؛ اطلاعات مفید و کاربردی شهر دبی

در آخر اطلاعات مربوط به پلیس، اورژانس، سازمان آتش‌نشانی و... راهنمای سفر به دبی را تکمیل می‌کند. توصیه می‌کنیم پیش از سفر، این اطلاعات ضروری را بخوانید و همراه خود داشته باشید:

پلیس دبی: 999
اورژانس دبی: 998
سازمان آتش نشانی دبی: 997
پلیس نیروی دریایی دبی: 996
سازمان آب و برق دبی: 991
پیش شماره کشور امارات: 00971
کد منطقه‌ای دبی: 04
فرودگاه بین المللی: فرودگاه بین المللی دبی
زبان: عربی و انگلیسی
واحد پول دبی: درهم امارات متحده عربی (AED)
جمعیت دبی: تقریباً 2.78 میلیون نفر
دین مردم در دبی: اسلام (اگرچه از همه آیین های دیگر استقبال می شود)
تعطیلات آخر هفته دبی: جمعه و شنبه

کشورها