ورود عضویت
دهه

کشور پاکستان را بهتر بشناسید

یكی از عوامل مهم در جغرافیای طبیعی و اقتصادی پاكستان، وجود رودخانه ایندوس است كه در حد فاصل فلات بلوچستان و كوههای سلیمان در غرب، و صحرای «تار» در شرق جاری است. آب و هوای پاكستان، گرم و خشك، با میانگین دمای 27 درجه سانتی گراد، و میانگین بارش 90 سانتی متر است. بارندگی در كوههای شمالی پاكستان، بیشتر است. بیش ار 50درصد جمعیت پاكستان، كشاورز بوده و در اطراف رودها، به زراعت مشغولند. محصولات مهم كشاورزی این كشور، شامل: گندم – كتان – ذرت – برنج و نیشكر می شود.

تصاویر کشور پاکستان

نرخ ارز ( امروز ) - 16:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 680,280 ریال (-0.31%)
قیمت پوند در تهران 793,090 ریال (-0.34%)
قیمت درهم در تهران 174,040 ریال (-0.05%)
قیمت لیر در تهران 19,650 ریال (-0.51%)

آب و هوا در پاکستان

آب و هوا: شمال و غرب پاكستان كم آب است جنوب و بسياري از مناطق شرق در معرض نوعي باد موسمي استوايي قرار دارد دما به نسبت فصل و ارتفاع بسيار متنوع است از ساحل داغ استوايي تا كوههاي سرد شمال دور.


موقعیت جغرافیایی در پاکستان

دره رود سند پاكستان را به بخش ارتفاعات غرب و بخش زمينهاي پست شرق تقسيم مي كند. در بلوچستان ( در جنوب كشور ) ارتفاعات متشكل است از سلسله تپه ها و كوه هاي كم ارتفاع كه از شمال شرق به جنوب شرق به جنوب غرب امتداد دارد. در شمال – در ايالت مرز شمال غرب و سرزمينهاي مورد اختلاف – رشته كوهها تا بيش از 7000 متر ارتفاع دارد و شامل كوههاي قره هورم و هيماليا و هندوكش است. دره رود سند – و دره هاي شاخه دار آن – منطقه كشاورزي مهمي را تشكيل مي دهد و در بر گيرنده اكثر جمعيت پاكستان است . دنباله صحراي تار هند شرق كشور را در بر دارد. رود هاي مهم : سند، سوتلج ، چناب، راوي ؤ جهلوم. بلند ترين نقطه : كا 2( كوه گاودين آستن) ،‌8607 متر.

پرچم پاکستان

سیاست در پاکستان

مجلس سناي 87 نفره ( يكي از دو مجلس قوه مقننه فدرال ) متشكل است از 19 سناتور از هر كدام از چهار ايالت كه براي دوره‌اي شش ساله انتخاب مي گردند، به علاوه 8 سناتور منتخب از مناطق عشيره اي كه تحت نظر اداره دولت مركزي است و 3 سناتور كه براي نمايندگي پايتخت سناتور برگزيده شده اند. مجمع ملي 237 نفره متشكل است از 207 عضو كه براي دوره‌اي 5 ساله با راي تمامي افراد بالغ انتخاب مي شوند، 20 كرسي نمايندگي كه به زنان اختصاص دارد، و 10 عضو به نمايندگي از اقليتهاي غير اسلامي, رئيس جمهور (كه از سوي پارلمان فدرال برگزيده مي گردد ) شخصي را به نخست وزيري انتصاب مي كند كه از پشتيباني اكثريت در مجمع ملي بر خوردار است . نخست وزير نيز كابينه وزيراني را انتصاب مي كند كه به مجمع پاسخگوست . رئيس جمهور اين اختيار را دارد كه دولت وقت را بر كنار و مجامع ملي و محلي را منحل كند.

تاریخ در پاکستان

از قرن هيجدهم اين منطقه تحت حكومت بريتانيا قرار گرفت . پاكستان به عنوان يك كشور در اوت 1947 زماني كه هند تقسيم شد به وجود آمد و اين نتيجه درخواست اتحاديه اسلامي براي كشوري اسلامي بود كه در آن هندوها در اكثريت نباشند. شمار بسياري از مسلمانان به اين كشور كوچ كردند. و حدود 1/000/000نفر در خونريزي كه با جدايي توام بود جان خود را از دست دادند. پاكستان دو جناح داشت – پاكستان غربي ( كشور كنوني) و پاكستان شرقي ( بنگلادش حاضر ) – كه به واسطه 1600 كيلومتر از خا ك هند از هم جدا بودند. تعدادي از نواحي مورد اختلاف با هند بود . كشمير – موضوع اصلي اختلاف – عملا بين دو كشور نقسيم شد، و در 1947 تا 1949 و 1965تنش بر سر كشمير منجر به جنگ بين هند و پاكستان شد . مسئله كشمير ، با درگيريهاي گاه به گاه در امتداد خط آتش بس حل نشده باقي ماند. محمد علي جناح (1876 تا 1949) رهبر اتحاديه اسلامي اولين فرماندار كل كشور بود، ولي جناح كه پدر ملت به حساب مي آمد ,،‌كمي پس از استقلال مرد. پاكستان ( كه در 1956 به جمهوري تبديل شد ) دوچار بي ثباتي سياسي و دوره هايي از حكومت نظاميان از جمله دولتهاي ژنرال محمد يحيي خان ( از 1958 تا 1969 ) و ژنرال محمد ايوب خان از 1969 تا 1971گشت. هر چند پاكستان شرقي اكثر جمعيت را در بر داشت, از آغاز پاكستان غربي بر امور سياسي و نظامي تسلط داشت . در انتخابات 1970 حزب عوامي ليگ به رهبري شيخ مجيب الرحمان با اكثريت قاطع آراء در پاكستان شرقي پيروز شد,‌در حالي كه در پاكستان غربي حزب مردم پاكستان بيشتر كرسیهاي مجلس را به دست آورد. مجيب الرحمان ظاهرا در رهبري كردن دولت جديد پاكستان به نسبت كسب استقلال براي پاكستان شرقي علاقه كمتري داشت. در مارس 1971 پس از مذاكرات بي نتيجه ارتش شرقي بلافاصله با عنوان بنگلادش اعلام استقلال كرد. جنگ داخلي درگرفت و هند از كشور جديد پشتيباني كرد و موجب تسليم ارتش پاكستان تا قبل ار پايان سال شد. رهبر حزب مردم، ذوالفقار علي بوتو ( نخست وزير از 1972 تا 1977 ) طي كودتايي نظامي به رهبري رئيس ستاد ارتش محمد ضياءالحق عزل شد. در 1977 بوتو به اتهام فرمان صدور قتل پدر يكي از مخالفان سابق زنداني شد و در 1987 محكوم به مرگ گشت و علي رغم اعتراض بين المللي در 1979 به دار آويخته شد. در 1985 ضياء الحق حكومت نظامي را لغو كرد و بازگرداندن پاكستان به زندگي غير نظامي را اعلام نمود . در 1986 دختر بوتو و رهبر جديد حزب مردم پاكستان بي نظيز،اجازه يافت به پاكستان باز گردد- جايي كه اجتماعات سياسي او توده هاي عظيمي را جذب مي كرد . در 1988 ضياء الحق در سانحه هوايي كشته شد. در انتخاباتي كه چند ماه بعد طبق برنامه برگزار شد، حزب مردم پاكستان بزرگترين حزب پارلمان و بي نظير بوتو اولين نخست وزير زن در كشوري اسلامي شد. در اوت 1990 وي متهم به پارتي بازي و فساد شد و توسط رئيس جمهور بر كنار گشت. در انتخابات بعدي اتحاد دموكراتيك اسلامي به پيروزي رسيد . در 1993 نواز شريف رهبر اتحاد دموكراتيك اسلامي نيز بر كنار شد ولي ديوان عالي وي را به مقامش بازگرداند.


دین و مذهب در پاکستان

اسلام سني (رسمي 92%)، اسلام شيعه (5%)، و اقليتهاي كوچك اسماعيلي و احمدي

تقسیمات کشوری در پاکستان

پاکستان به چهار صوبه (پنجاب، سند، خیبر پختونخوا و بلوچستان) و دو ناحیه خودمختار (آزاد جمو و تارجم کشمیر) تقسیم می‌شود. هر یک از این واحدها دارای ویژگی‌ها، فرهنگ‌ها و وضعیت‌های مختلفی هستند و در امور محلی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

اقتصاد در پاکستان

نزديك به نيمي از نيروي كار به زراعت معيشتي اشتغال دارد و كشتهاي عمده گندم و برنج است. پنبه منبع اصلي درآمد ارز خارجي است. دولت برنامه هاي آبياري را تشويق مي كند، ولي بيش از نيمي از زمين زير كشت در معرض اشباع آب يا آب شور قرار دارد. هر چند تنوع گستر ده اي از منابع معدني هست – از جمله زعال سنگ ،‌طلا، گرانيت، مس و منگنز – استخراج اين منابع به طور فراگيري توسعه نيافته است . صنايع توليدي بيش تر مربوط به فن آوري غذايي ونساجي و كالاهاي مصرفي است. بيكاري و كم كاري مشكلات عمده اي است, و اقتصاد اين كشور به كمك خارجي و پول فرستاده شده از طرف پاكستانيهاي شاغل در خارج بسيار وابسته است.

ارتش و نظام در پاکستان

نظام پاکستان به عنوان یک جمهوری اسلامی با نیروهای مسلح پویا و متعهد به حفظ امنیت و استقلال کشور می‌پردازد. نیروهای مسلح از شاخص‌ترین و توانمندترین بخش‌های ارتش، نیروی هوایی و دریایی تشکیل شده‌اند. این نیروها علاوه بر وظیفهٔ حفاظت از مرزها و حمایت از امنیت داخلی، در عملیات‌های انسانیتی و کمک‌های بشردوستانه در مواقع بحران و طوفان‌های طبیعی نیز نقش دارند.

قوم و نژاد در پاکستان

38.78 درصد پنجابی ها 18.24 درصد پشتون ها 14.57 درصد سندی ها 12.19٪ سارایکی 7.08 درصد مهاجر 3.02 درصد بلوچ ها 1.24٪ براهویس 4.88 درصد دیگر

گردشگری و سفر در پاکستان

سفر به پاکستان تجربه‌ای منحصر به فرد برای علاقه‌مندان به فرهنگ‌ها و مناظر زیبای طبیعی است. از مراکز تاریخی و فرهنگی شهرهای لاهور و کراچی گرفته تا مناظر طبیعی آرامش‌بخش در شمال، هر کدام سفری جذاب و متفاوت را به گردشگران ارائه می‌دهند. همچنین، تورهای ماجراجویانه در مناطق کوهستانی و تجربیات مذهبی در شهرهای مذهبی همچون مکهل و مدینه نیز جذابیت‌های خاص خود را دارند.

تحصیل در پاکستان

سیستم آموزشی در پاکستان بسیار گسترده و متنوع است. از مقاطع ابتدایی تا دانشگاهی و تخصصی، امکانات آموزشی وجود دارد. دانشگاه‌های برجسته مانند دانشگاه علم و صنعت پاکستان و دانشگاه پنجاب از بین دانشگاه‌های معروف در کشور هستند. همچنین، پاکستان دارای انواع مدارس و موسسات آموزشی با استانداردها و نیازهای مختلف است.

فرهنگ در پاکستان

فرهنگ پاکستان با تنوع اقوام و مذاهب، ترکیبی از سنت‌ها و مراسمات مختلف را به ارمغان می‌آورد. اسلام تأثیر بزرگی در فرهنگ و زندگی روزمره دارد و جشنواره‌ها و مناسبت‌های دینی همواره با افتخار و شادابی جشن می‌گیرند. علاوه بر این، موسیقی و هنرهای رزمی همچون باله، قهرمانی‌های سنتی و مسابقات کشتی نیز بخشی از زندگی و فرهنگ مردم پاکستان هستند.

گردشگری و توریست در پاکستان

پاکستان به عنوان یک مقصد گردشگری منحصر به فرد در جهان شناخته می‌شود. این کشور دارای تنوع طبیعی فوق‌العاده‌ای است، از کوهستان‌های آرشبیل در شمال تا صحراهای بلوچستان در جنوب. مناظر طبیعی زیبا مانند درهٔ سوات، دریاچهٔ ساتپارا و ماسه‌های طلایی ساحل مکران جذابیت‌های بی‌شماری را برای گردشگران فراهم می‌کنند. همچنین، تاریخ و فرهنگ بی‌نظیر این کشور، جاذبه‌های تاریخی و مذهبی همچون موهنجو دارو، مسجد بادشاهی و سرزمین شوگر مراکش، افسران جهانی را به خود جلب می‌کند.

آژانس هواپیمایی

شرایط ویزای کشور پاکستان

اطلاعات ویزا برای کشورپاکستان در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور پاکستان

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور پاکستان

جمعیت پاکستان


241,499,431

کد کشور پاکستان


92

زبان اصلی پاکستان


اردو

منطقه زمانی پاکستان


5

حکومت پاکستان


جمهوري اسلامي

واحدپولی پاکستان


روپیه پاکستان

سمت رانندگی پاکستان


چپ

ولتاژبرق پاکستان


220

مساحت پاکستان


881,913

پسوند اینترنتی پاکستان


pk

تعداد استانهای پاکستان


8

تعداد شهرهای پاکستان


18

تعداد هتل های پاکستان


254

تعداد فرودگاه ها پاکستان


22

تعداد جاذبه های پاکستان


0

تعداد دانشگاه‌ها پاکستان


13

پایتخت پاکستان


اسلام آباد

صرافی
ویزا