بحرین
Bahrain
درباره کشوربحرین در قاره خاور میانه

کلمه «بحرین» میتواند معانی متفاوتی داشته باشد و به این دلیل نظرات مختلفی وجود دارد . برخی وجه تسمیه آن را مربوط به واقع شدن این ناحیه در میانه دو رود «محلّم » و «عین الجریب» در شمال و جنوب دانستهاند که البته امروز از آن ها اثری نیست. بعضی دیگر وجه تسمیه بحرین را وضع طبیعی و بارندگی دانستهاند و معتقدند که این سرزمین حد فاصل دریای شور خلیج فارس و آب شیرین بارانی است که در برخی نواحی این کشور جمع میشود. عدهای دیگر گفتهاند که حدود جنوبی این سرزمین، در وقت نام گذاری، تا سواحل دریای عمان و حضرموت امتداد داشته و این زبانۀ خاکی که میان دو دریای خلیج فارس و دریای عمان قرار داشته، به دو دریا منسوب و از این رو به بحران یا بحرین موسوم شده است. تا 3 ژوئیه 2002 ،بحرین به 5 استان تقسیم شده و دارای 14 شهر بوده است. این کشور از 33 جزیره که عمدتاً از دشتهای بیابانی تشکیل میشوند و مرتفعترین نقطه آن، تنها 122 متر ارتفاع دارد. بحرین آب و هوایی خشک با زمستانهایی معتدل و تابستانهایی بسیار گرم و مرطوب دارد. نفت و گاز طبیعی و ماهی و مروارید از منابع طبیعی این کشور است؛ اما کاهش ذخیره نفتی باعث شده تا بحرین در سالهای اخیر به سمت فن آوری و تصفیه نفت حرکت کرده و به یکی از مراکز بانکی بینالمللی تبدیل شود. شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه از سال 1999 قدرت را در این کشور در اختیار دارد و در سال 2002 کشور را به یک پادشاهی مشروطه تبدیل کرده و عنوان خود را از امیر به پادشاه تغییر داد. بر اساس برآورد سال 2009 جمعیت بحرین 727٬785 نفر بوده که 235٬108 نفر از آنها شهروندان خارجی هستند. نژاد مردمان بحرین از اعراب سامی و آریایی هستند. ، قبیله عدنان از حجاز به آنجا رفته و جزء اولین اعرابی بودن که به بحرین آمدند. تعداد زیادی از ایرانیان زرتشتی و یهودی در آنجا تا پیش از ظهور اسلام نیزمی زیستهاند. اکنون در بحرین اکثر جمعیت را اعراب تشکیل داده و دومین رده آمار شامل ایرانیان می باشد. البته نباید فراموش کرد که بحرین از دیرباز بخشی از خاک ایران بوده و هر دو نژاد ایرانی و عرب در این سرزمین مسلمان میباشند. در حال حاضر بیش از یک سوم جمعیت بحرین را ایرانی تبارها تشکیل میدهند. از کشورهای شبه قاره، شرق دور و اتباع غربی نیز در این کشور مشغول زندگی هستند. به گزارش شیعه نیوز: بحرین یکی از مهمترین کشورهای منطقه خاورمیانه به شمار میآید که عمده ساکنان آن از شیعیان هستند. پادشاهی بحرین کشوری است جزیرهای، که پایتخت آن منامه و زبان رسمی آن عربی است. بحرین، یکی از کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران در منطقه حساس خلیج فارس است و جدای از آن، سالها جزو قلمرو خاک ایران بوده است.
اطلاعات
- 1046814 جمعیت
- 973 کد کشور
- Arabic زبان اصلی
- 3 منطقه زمانی
- پادشاهيحکومت
- دينار بحرينواحدپولی
- راستسمت رانندگی
- 220ولتاژبرق
- 665 مساحت
- BHپسوند اینترنتی
استان های بحرین
شهرهای بحرین
جاذبه های گردشگری بحرین
هتل های بحرین
- آپارتمانهای وان پاوی...
- الجابرییا سوئیتز 2
- هتل ویندسر تاور
- هتل الکممدر
- هتل کازابلانکا
- پیرل باهراین سوئیتز
- هتل آذاری
- هتل تاج پلازا
- هتل هانی سوئیتز و اس...
- هتل لی وندم
- رزیدنس این بای ماریو...
- هتل دلمن اینترنشنال
- هتل فرسان
- هتل شزا تاور
- هتل مرکار گراند سیف
- هتل اومار الخایام
- هتل تیلس
- الرایا سوئیتز
- آپارتمان جانا ویو
- هتل مارینا تاور
- هتل پارس اینترنشنال
- هالیدی این اکسپرس با...
- آپارتمانهای ماریوت ا...
- هتل المانزیل سوئیتز ...
- هتل اورینتال پالاس
- هتل رامادا پالاس
- هتل آوال
- هتل ماشتان ماناما
- هتل سی شل
- آپارتمانهای وان جافا...
- هتل ماجستیک
- هتل سانشاین سوئیتز
- هتل آتلاس
- هتل فونیسیا تاور
- آپارتمانهای فرازر سو...
- هتل آرادوس
- هتل ساممرلاند
- هتل دی وان لیفاستایل
- هتل رامی بایزان
- هتل رجنت تاور بای اا...
- هتل آپارتمان السافیر...
- ریویرا پالاس دلوکس س...
- الفاریس سوئیتز 2
- هتل باهراین کارلتن
- هتل فلریدا
- هتل فرتان پلازا بای ...
- هتل دی دراگن و ریزور...
- آپارتمانهای رامی سوئ...
- آپارتمان مانسور پلاز...
- هتل رامی سوئیت 4
- هتل رامی سوئیتز 2
- هتل اینترکنتیننتال ب...
- هتل دی دماین باهراین
- آپارتمانهای اوریکس ت...
- آپارتمان را را تاور ...
- هتل شرایتون باهراین
- هتل دی دیپلمات رادیس...
- آپارتمان تاریک آلموی...
- الجابرییا سوئیتز 1
- هتل گالف سوئیتز
- هتل گالف گات
- هتل الباندر و ریزورت
- هتل آپارتمان سی سن
- هتل میشال
- هتل سفیتل باهراین زا...
- هتل دی پالاس بوتیک
- ماجستیک آرجان بای رت...
- آپارتمان زاینال فارن...
- المانزیل سوئیتز وان
- هتل جافایر پیرل
- هتل فرسان پلازا
- هتل و اسپای رامی گرا...
- هتل الماروج
- گراند هتل بحرین
- هتل کمپینسکی گراند و...
- نوتل الدانا ریزورت ب...
- هتل اینفینیتی سوئیتز...
- هتل میرادر
- هتل ترپیکانا
- هتل میددل ایست
- هتل گلدن تالیپ باهرا...
- هتل دایس ماناما
- هتل سیتی سنتر
- هتل آپارتمان دریم سو...
- هتل و اسپای دی ریتز-...
- هتل الخبار پلازا
- ماناما تاور
- هتل هانی رویال
- دی سیلفت بوتیک چالتس
- هتل ایمپریال سوئیتز
- هتل دیوا
- باهراین ولنس ریزورت
- هتل منرو
- هتل سان رکک
- هتل رامادا باهراین
- هتل مترپلیتان
- هتل گالف پیرل
- هتل فونیسیا
- هتل آپارتمان اوا
- هتل تالیپ این باهرای...
- هتل گراند سافیر
- بست غربیرن پلاس دی ا...
- آپارتمانهای پالم سوئ...
- هتل آپارتمان دیزرت پ...
- کراون پلازا ماناما ب...
- هتل دی جافایر گراند
- هتل کازانوا
- الکممدر سوئیتز
- هتل رامی اینترنشنال
- هتل الجازیرا
- آپارتمانهای لییانا ف...
- سرن رزیدنس
- هتل رامی کالیفرنیا
- هتل بست غربیرن اولای...
- الارین پالاس و اسپا
- ساحل هامالا ریزورت
- هتل هالیدی ویلا باهر...
- آوال رزیدنس
- سمرست الفاته باهراین
- هتل رامی پالاس
- آپارتمانهای جافایر و...
- هتل اا سوئیتز بای اا...
- هتل السافیر
- آپارتمانهای سی دیامن...
- هتل دی ک
- آپارتمانهای وناس پال...
- هتل مون پلازا
- هتل گالف باهراین
- الفاریس سوئیت 1
- هتل کنکرد اینترنشنال
- هتل موونپیکک باهراین
- هتل باهراین اینترنشن...
آب و هوا
- بحرین آبوهوایی خشک با زمستانهایی معتدل و تابستانهایی بسیار گرم و مرطوب دارد.
موقعیت جغرافیایی
- در گذشته بحرین را سرزمینی وسیع می دانستند که یک سوی آن بصره و سوی دیگر آن عمان قرار داشت . وجود دریاچهای در بخشی از این سرزمین ، علت نامگذاری آن می دانستند. اما امروزه این نام به مجمع الجزایری اطلاق میشود که در حاشیه جنوبی خلیج فارس و در میان شبه جزیره قطر در مشرق و جنوب، و خاک عربستان سعودی در مغرب قرار دارد. نزدیکترین شهر ایران به بحرین، بندر بوشهر است که تا لنگرگاه بحرین ۳۶۱ کیلومتر فاصله دارد.
مجمع الجزایر بحرین با وسعت ۷۶۷ کیلومتر مربع از ۳۵ جزیره بزرگ و کوچک تشکیل شده است. بزرگترین این جزایر، جزیره بحرین است که گاه آن را اوال نیز میخوانند و در قدیم به تیلوس معروف بوده است. شهر منامه پایتخت بحرین در همین جزیره واقع شده است. این جزایر در قسمت جنوب ماسهای و هموار، در قسمتهای مرکزی بیابانی و بی آب و علف و در قسمت شمال آباد و حاصلخیز است.
بحرین فاقد مرز زمینی است و تنها با پلی به طول حدود ۲۵ کیلومتر، به عربستان سعودی متصل است.
و همچنین وجود چشمه های آب شیرین دراین جزیره،آن هم دركناردریای شور،واستفاده ازآب آنها درهنگام جزردریا كه موجب اصلی آبادانی وتوجه دریانوردان خلیج فارس بدین جزیره بوده است،منسوب داشتن آن را به آب گوارا بیش ازنسبت به بت موهوم عشیره یا قبیله ای كه قلمرو نفوذ آنها درساحل بیش ازجزیره بوده است قابل قبول نشان می دهد.
سیاست
- نوع حکومت این كشور ، حکومت پادشاهی مشروطه می باشد. پادشاه به طور موروثی از خاندان آل خلیفه انتخاب میشود. که از سال 1820 میلادی قدرت را در این جزیره به دست گرفت و اتحاد خود را با بریتانیا اعلام کردنداما طولی نکشید که این کشور در سال 1971 استقلال خود را از سرپرستی بریتانیا اعلام کرد و قانون اساسی فعلی این کشور در سال 2002 تصویب شدهاست. نظام حقوقی این کشور ترکیبی از حقوق اسلامی (فقه) و کامن لا انگلیسی است.
در اين كشور حدود ۱۵ حزب سیاسی شامل احزاب مذهبی، لیبرال، چپ و بعثی وجود دارد.
تاریخ
- در منطقه ساحلی جنوب خلیج فارس، حد فاصل بصره تا بحرین امروزی ، در گذشته بحرین گفته میشد(که شامل منطقهٔ احسا، در عربستان هم بود). قبل از زمان ساسانیان بحرین در قلمرو ایران بود. بحرین از سال 1522 تا 1602 مدتی در اشغال پرتغالیها قرار گرفت. پس از اخراج پرتغالیها توسط شاه عباس از خلیج فارس در سال 1602 میلادی ، دوباره حاکمیت ایران بر آن(به جز دورههای کوتاهی از حملهٔ عمانیها تا سال 1783 میلادی) ادامه پیدا کرد.
جزیرهٔ بحرین از سال 1783، به دست آل خلیفه(که از اعراب شبه جزیرهٔ عربستان بودند) افتاد که از قرن نوزدهم تا سال 1971 تحت الحمایهٔ انگلیس بودند. با این حال، در دوران قاجار و پهلوی، ایران هنوز مدعی مالکیت بر بحرین بود. در سال 1927 ایران در شکوائیهای رسمی به بریتانیا، نسبت به قرارداد این کشور با سلطان نجد و حجاز(که پس از مدتی به عربستان سعودی تبدیل شد) اعتراض کرد. چون در بخشی از این پیمان، از «...تعهد به حفظ روابط دوستانه و صلح آمیز با سرزمینهای کویت و بحرین» یاد شده بود. اما انگلیسیها امیر بحرین را حاکمی مستقل و جزیره و اهالی آن را تحت الحمایه دولت بریتانیا دانستند و مدعی شدند که ادعای حاکمیت ایران بر بحرین بر هیچ مبنای معتبری استوار نیست. ادعاهای ایران بر بحرین در سالهای بعد نیز ادامه یافت؛ از جمله در سال 1336 قانون تقسیمات کشوری جدیدی به تصویب رسید که در آن بحرین استان چهاردهم ایران تعیین شده بود.
در حالی که موضع انگلستان در حمایت از استقلال بحرین با استقبال کشورهای عربی مواجه شده بود، دولت شوروی اعلان حاکمیت ایران بر بحرین را مورد تأیید رسمی قرار داد. در سال 1968 با تصمیم انگلیسیها به خروج نیروهای خود از منطقه شرق سوئز و خلیج فارس بحث بر سر وضعیت بحرین دوباره به اوج رسید. پیشنهاد انگلیسیها تشکیل فدراسیونی از قطر و بحرین و هفت امیرنشین حاشیه خلیج فارس بود که با مخالفت شدید ایران روبرو شد. در 4 ژانویه 1969 شاه ایران در نشستی خبری در دهلی نوة موضع معتدلتری اتخاذ کرده و از حق اهالی بومی برای تعیین سرنوشت خود از طریق یک همه پرسی سخن گفت؛ «...چنانچه مردم بحرین علاقهمند به الحاق به کشور من نباشند، ایران ادعای ارضی خود را نسبت به این جزیره پس خواهد گرفت». اما شیخ عیسی، حاکم بحرین که میترسید چنین رفراندومی باعث ایجاد دشمنی و تنش بین ایرانیها و اعراب منطقه شود، پیشنهاد شاه را رد کرده و پاسخ تهدیدآمیزی را از شاه دریافت کرد که در آن آمده بود، ایران نه تنها استقلال بحرین را به رسمیت نمیشناسد، بلکه در صورت عضویت آن در سازمان ملل، از این سازمان خارج خواهد شد.
دین و مذهب
- بحرین ،اسلام را به عنوان دین رسمی خود بر گزیده است . بر اساس سرشماری سال 2001حدود 81.2% کل جمعیت بحرین (اتباع و مهاجران)مسلمان، 9% مسیحی و 9.8% پیرو دیگر ادیان (بیشتر هندو) و یک گروه کوچک بومی یهودی هم در این کشور زندگی میکنند. حدود 70٪جمعیت کشور را شیعیان تشکیل میدهند و بحرین تنها کشوری است که این با اين که مذهب اکثريت کشور شيعه است، اما کشور به دست اقليت سني کشور اداره ميشود.
تقصیمات کشوری
- کشور بحرین 5استان به نام : عاصمه (استان پایتخت)، جنوبیه، شمالیه، وسطی و محرق و از 14 شهر تشکیل شده است.
جزایر حوار متعلق به بحرین که در نزدیکی قطر واقع شدهاند بخشی از استان جنوبیه هستند.
اقتصاد
- نفت و گاز طبیعی و ماهی و مروارید از منابع طبیعی این کشور است اما کاهش ذخیره نفتی باعث شده تا بحرین در سالهای اخیر به سمت فرآوری و تصفیه نفت حرکت کرده و به یکی از مراکز بانکی بینالمللی تبدیل شود.
ارتش و نظام
- این کشور دارای ژاندارمری و پلیس بین الملل و دادگستری میباشد.
همچنین نظام آل خلیفه با دیکتاتوری خود مجلس این کشور را منحل و خود را در رآس امور قرار داد.
قوم و نژاد
- شیعه های بَحرانی یا بحارنه اولین و بزرگترین عربهای بومی بحرین هستند که گروه قومی این کشور را تشکیل میدهند. جمعیت آنها در سال 1995در آمار اتنولوگ حدود 300هزار نفر برآورد شدهاست.
از جنوب ایران ، فارس و بوشهر ایرانیانی هستند که به بحرین یا عجمها مهاجرات کردند و در این جزیره زندگی میکنند و به رغم سکونت طولانی در این جزیره، همچنان به فارسی صحبت میکنند.
هولهها بیشتر ایشان ایرانی سنی هستند.
بنیان (بونیان یا هنود) هندیهایی که از روزگاران دور به این جزیره آمده و بیشتر پیرو آئین هندو هستند.
عربهای آفریقایی که عمدتاً از شرق آفریقا آمده و بیشتر سنی هستند.
نجدیها عربهای سنی شهرنشین که از نجد در مرکز عربستان به آنجا آورده شدهاند.
بادیهنشینان عرب از جمله قبایلی چون عتوب و نعیم که مسلمان سنی هستند.
گردشگری و سفر
- به دلیل سرمایه دار بودن اعراب شیخ نشین این منطقه بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکای مرکزی را برای سفر انتخاب میکنند
لذا قابل ذکر است که به دلیل زیاد بودن مسلمانان در این کشور و نزدیکی به ایران و سوریه سفرهای زیارتی خود را بیشتر به این کشورها دارند.
تحصیلات
- مرم این کشور به دلیل سیاستهای دولت حق تحصیل در مدارج بالا را ندارند و همیشه بین دولت و مردم بر سر این موضوع نزاع بوده است تا جایی که دولت آل خلیفه سه هزار دانش آموز دبیرستانی را بازداشت و از ادامه تحصیل محروم کرده است .
گردشگری و توریست
- سواحل بحرین بسیار دیدنی است و بسیاری از ورزشهای آبی در گرمای همیشگی آب خلیج فارس انجام میگیرد که قایقرانی و شیرجه در این آبها بسیار متداول است.
بیابانهای گرم بحرین و صدها درختهای خرمای این کشور نیز مشهور است
مکانهای دیدنی بحرین
تاریخ غنی و طولانی بحرین این جزیره را به جایی خوب برای سفر تبدیل میکند ، این جزیره که در خلیج فارس قرار گرفته و تا ایران هم فاصله زیادی ندارد میتواند به یکی از بهترین مقاصد توریستی تبدیل شود ، بحرین در تابستهانها گرم است ولی ساحل زیبایی دارد ، همچنین در بحرین میتوانید به تور های دریایی بروید و خوش بگذرانید .
موزه ملی بحرین
این نمایشگاه دارای سالن های متعدد صنایع دستی و سنتی دارد که میتوانید با گذشته این شهر آشنا شوید همچنین در این موزه دست خطی قدیمی نیز نگه داری می شود، این موزه از زیباترین مکانهای دیدنی بحرین به شمار میرود .
دژ فرماندهی بحرین
این دژ که در خارج از منامه ساخته شده است و قدمت بیش از۵۰۰۰ سال دارد ، این دژ توسط پرتغالی ها برای دفاع از پایگاه خود در خلیج فارس استفاده می شده است ، باستان شناسان در این قلعه اشیا تاریخی بسیار خوبی کشف کرده اند ، شما در این قلعه میتوانید به موزه درون قلعه نیز بروید.
مسجد بزرگ فاتح
بزرگترین مسجد بحرین و یکی از بزرگترین مساجد جهان، این مسجد بزرگترین پوشش فایبرگلاس در دنیا را داراست . این مسجد می تواند به ۷۰۰۰ نمازگزار و بازدید کننده به صورت همزمان ارایه خدمت کند.
درخت زندگی
برخی بر این باورند که این درخت در محل باغ عدن است که در ۴۰۰ سال پیش در اینجا بود ، عمر این درخت ۴۰۰ سال است ، این درخت به صورت انفرادی در بیابان قرنها دوام آورده است به همین دلیل به آن درخت زندگی میگویند.
تئاتر ملی بحرین
دراین تئاتر که یک دستاورد چشمگیر در جهان عرب است پس از قاهره و مسقط بزرگترین سالن تئاتر دنیای عرب است ، این سالن با داشتن ۱۰۰۱ عدد صندلی میتواند تعداد زیادی از مردم را در خود جای دهد ، در اینجا هنرمندان درجه یک موسیقی و رقص جهان به ارایه نمایش می پردازند ، این تئاتر نزدیک به ساحل است و در سال ۲۰۱۲ ساخته شد
تپه Dilmun
اعتقاد باستان شناسان بر این است که این مجمموعه قدیمی ترین گورستان قبل از میلاد است ، در اینجا هزاران نفر دفن شده اند ، قدمت آن به ۳ هزار سال قبل از میلاد میرسد ، برخی از مقبره های این گورستان تارخی توسط اهلی روستای al ali به خوبی محافظت شده اند و هنوز هم سالم هستند.
موزه نفت بحرین
کشور کوچک بحرن ثروت عظیم خود را مدیون اکتشاف نفت است ، در سایت ۱ این شهر یک ساختمان است که در آن شما میتوانید تصاویری از لحظه کشف نفت تا حال را مشاهده کنید ، در این جا چیزهای دیگر منجمله لامپهای نفتی را نیز مشاهده خواهید کرد.
خانه شیخ عیسی بن علی
این ساختمان خیره کننده برای عیسی بن علی حاکم سابق بحرین است ، این ساختمان که در خلیج ساخته شده معماری آن به شکلی است که در تابستان خنک و د زمستان گرم است ، همچنین این ساختمان یک برج دیده بانی نیز دارد که امان نگهبانی از آن را به صاحب آن میداده ، این ساختمان در حال حاظر بدون لوازم و اثاثیه نگهداری می شود.
فرهنگ
- اين كشور از با فرهنگترين کشورهاي عرب حوزه خليج فارس به شمار ميرود. اين کشور از پيشگامان اوليه هنر نقاشي، خطاطي، معماري، کشتي سازي در ميان ديگر کشورهاي عرب آن حوزه به شمار ميرود و تبادلات فرهنگي بالاي اين کشور با ديگر کشورهاي جهان باعث شده تا از فرهنگ بالايي برخوردار باشد. جمعيت بحرين در حدود 650 هزار نفر است که در حدود 55 درصد آن مردم بومي کشور و مابقي مهاجراني از ايران، عربستان سعودي و امارات هستند که اکثريتشان در حقيقت غير بحريني بودهاند.