ورود عضویت
دهه

کشور قبرس را بهتر بشناسید

جمهوری قِبرِس کشوری جزیره‌ای که در شرق دریای مدیترانه بوده و پایتخت آن نیکوزیا می باشد. این کشور به دو بخش قبرس شمالی که بخش ترک‌نشین را شامل شده که در آن به زبان ترکی صحبت و زندگی می کنند و بخش یونانی‌نشین می باشد که زبان آنان نیز یونانی می باشد و حتی برای رفتن به بخش قبرس یونان باید روادید دیگری تهیه نمود . یونانی‌ها ارتودوکس و ترک‌های قبرس مسلمان هستند. سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه‌ جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل می باشد و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا بوده . قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانه‌است و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست. جمعیت کل جزیره یک1100هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است. ۷۷ %مردم این جزیره یونانی و ۱۸ % نیز از ترکان قبرس هستند. این جزیره به خاطر مکان راهبردی خود در طی تاریخ مورد حمله و اشغال امپراتوری‌های گوناگون ازجمله هیتی‌ها، آشوری‌ها، مصری‌ها، ایرانیان، یونانی‌ها، رومی‌ها، بیزانسی‌ها، عثمانی‌ها و اعراب قرار گرفته‌است. اسکندر مقدونی در ۳۳۳ پیش از میلاد قبرس را از ایران جدا کرد.

تصاویر کشور قبرس

نرخ ارز ( دیروز ) - 16:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 680,280 ریال (-0.31%)
قیمت پوند در تهران 793,090 ریال (-0.34%)
قیمت درهم در تهران 174,040 ریال (-0.05%)
قیمت لیر در تهران 19,650 ریال (-0.51%)

آب و هوا در قبرس

قبرس دارای آب و هوای معتدل و مدیترانه ای است که در تمام فصول سال میتواند مکان خوبی برای گذراندن تعطیلات برای گردشگران می باشد چون آب و هوای قبرس از نظر سلامتی بسیار قابل توجه است. قبرس دارای تابستان‌ های گرم و خشک و طولانی است که از اواسط ماه می تا اواسط اکتبر به طول می انجامد. زمستان‌ در قبرس کوتاه، ملایم و گاهی نیز با بارندگی همراه است و مدت آن نیز از دسامبر تا فوریه است. فصل های تابستان و زمستان توسط فصل های کوتاه پاییز و بهار از هم جدا می شوند.


موقعیت جغرافیایی در قبرس

قبرس به دلیل موقعیت آب و هوایی که دارد توانسته در کشاورزی موفق با شد و چون حدود ۱۲٪ زمین‌های آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل می‌آید و می توان گفت که این کشور با داشتن تابستان‌های گرم و خشک و زمستانهای معتدل در دامداری که شامل پرورش گوسفند، بز و خوک نیز موفق بوده است. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی می‌باشد. قبرس توانس صنعت گردشگری را توسعه دهد و در این زمینه سرمایه گذاری نماید تا توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب شود.

پرچم قبرس

سیاست در قبرس

بخش ترک نشین این کشور زیر نظر سیاست ترکیه و بخش یونانی نشین زیر نظر سیاست یونان اداره می‌شوند. جزیره قبرس در پی اختلاف بین آتن و آنکارا در سال ۱۹۷۴ و پس از درگیری‌های نظامی بین دو کشور به دو بخش ترک‌نشین (شمالی) و یونانی‌نشین (جنوبی) تجزیه شد. بخش جنوبی و یونانی‌نشین قبرس به عنوان یک کشور مستقل توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود و عضو اتحادیه اروپا است، ولی بخش شمالی (ترک‌نشین) جزیره قبرس فقط توسط ترکیه به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شده‌است. از سال ۱۹۷۴ تاکنون تمام تلاش‌های سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین‌المللی برای حل مسئله قبرس و وحدت مجدد دو بخش این جزیره که یکی از مشکلات اصلی و اختلافات بین آتن و آنکارا محسوب می‌شود، به بن‌بست خورده‌است. طی سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی سازمان ملل متحد دور جدیدی از تلاش دیپلماتیک را برای به نتیجه رساندن مذاکرات وحدت قبرس پیش برد و پس از گفتگوی مستمر در سوئیس، دور نهایی این مذاکرات از صبح پنجشنبه ۶ ژوئیه ۲۰۱۷ با میانجیگری مستقیم آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و با حضور رؤسای دولت دو بخش یونانی و ترک‌نشین قبرس آغاز شد و تا ساعت ۳ بامداد جمعه ۷ ژوئیه ادامه یافت. این گفتگوها روز جمعه با شکست مواجه شد و آنتونیو گوترش پس از پایان مذاکرات در یک نشست خبری گفت: «بسیار متأسفم که بگویم با وجود تعهد و تلاش همه هیئت‌های مذاکره کننده و دیگر طرف‌ها … کنفرانس قبرس بدون رسیدن به نتیجه پایان یافت.»

تاریخ در قبرس

قبرس جزیره‌ای با ارتشی ضعیف بود که در طول تاریخ خود به تصرف ایرانیان، رومی‌ها، یونانی‌ها، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسی‌ها درآمد ،اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد. سپس رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانی‌تبارها و ترک‌تبارها تقسیم شد. اما قبرس در سال ۱۹۶۰ توانست استقلال خود را از بریتانیا کسب نماید و حکومت مستقل خود را بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کند و خواستارتضمین حق حاکمیت دولت خود از بریتانیا، یونان و ترکیه شد. دولت قبرس بر اثر حادثه کریسمس خونین در دسامبر ۱۹۶۳، نمایندگان ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق را اخراج نمود.با آغاز عملیات نظامی یونانی‌های این جزیره، ترک‌های قبرس کشور را ترک کردند و این سرآغاز درگیری‌های قومی میان ترک‌ها و یونانی‌ها در این جزیره بود که برای ۱۱ سال ادامه پیدا کرد و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شده‌است. در این درگیری‌ها طرف ترک تلفات سنگین‌تری را متحمل شد و حدود ۲۵ هزار نفر که یک پنجم جمعیت ترک‌ها را شامل می‌شد آواره شدند. این افراد در حدود ۱۰ سال تا پیش از حمله سال ۱۹۷۴ ترکیه به جزیره قبرس به صورت پناهنده زندگی می‌کردند تا اواخر سال ۱۹۶۰ تنش ادامه پیدا کرد و در طی این مدت حدود ۶۰ هزار نفر از ترک‌های قبرسی مجبور به ترک خانه‌های خود و مهاجرت به کشورهای دیگر شدند. این جزیره در شرایطی تقسیم شد که در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس سوم، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، یگان‌های ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم شد. بحران قبرس پس از حمله ترکیه به قبرس و اعلام استقلال جمهوری ترک قبرس شمالی که فقط از سوی ترکیه مورد تایید قرار گرفت آغاز شد. با وجود پیشنهادهای گوناگون بین‌المللی این بحران همچنان حل نشده باقی‌مانده‌است.


دین و مذهب در قبرس

در قبرس ترک 99% مردم مسلمان هستند و 1% دیگر از بقیه قو ها می باشند . در قبرس یونان بیشترین ردصد را ارتودوکس و بخشی رومانی را تشکیل می دهند.

تقسیمات کشوری در قبرس

قبرس به 6 ناحیه با نام های فاماگوستا، کیرنیا، لارناکا، نیکوزیا، لیماسل و پافوس تقسیم بندی شده است.

اقتصاد در قبرس

قبرس توانسته در دنیا اقتصاد خود را تثبیت نماید با اینکه نسبت به کشور های دیگر از صنعت کمتری برخوردار می باشد اما میتوان گزینه هایی را مطرح کرد که این کشور بر مبنای آن اقتصاد خود را در دنیا مطرح کرده است: عضو اتحادیه اروپا و منطقه یورو.،دارنده یکی از پایین ترین نرخ های مالیات در اتحادیه اروپا و منطقه یورو.،یک مرکز اقتصادی فوق العاده معتبر و مشهور.،عضویت در مهترین مراکز اقتصادی مانند عضویت در سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی، IBRD و صندوق بین المللی پول،این کشورهمچنین یک عضو سازمان ملل متحد ، شورای اروپا و سازمان امنیت و همکاری است.،چارچوب مدرن با رقابت اقتصادی شفاف و قانونی.،هزینه های تنظیم کم وجود دارد.،30 سال تجربه به عنوان یک مرکز اقتصادی بین المللی- واحدهای بانکی بین المللی و شرکت های چند ملیتی که برای سالیان متمادی از کشور قبرس به فعالیت پرداخته اند.،نیروی کار آموزش دیده و چندزبانه با قیمت های رقابتی پایین.،سیستم های مخابراتی پیشرفته. بر اساس گزارش کسب و کار بانک جهانی- قبرس در میان 10 کشور برتر جهان قرار دارد که قوانین کسب و کار خود را در سال گذشته بهبود داده است. این جزیره در میان 10 اقتصاد برتر که حداقل سه اصلاحات اجرایی شده داشته قرار دارد ، ودر رتبه 47 در سال 2016 در میان 189 کشور جهان از نظر سهولت انجام کسب و کار بوده است که 13 پله صعود داشته است. این کشور همچنین فاصله مرزی خود را به 71،78 ٪ در مقایسه با سال قبل که 67،37 درصد بوده است افزایش داده. اقتصاد جزیره قبرس از اغاز استقلال مبتنی بر نظام بازار آزاد بوده‌است. صادرات عمدهٔ قبرس شامل: محصولات کشاورزی (گندم. جو. سیب زمینی. و مرکبات). میوه‌های مختلف . تنباکو. محصولات صنعتی. انواع پوشاک. کفش و صنایع دستی بوده‌است. واردات عمده نیز شامل: مواد خوراکی. دام زنده. نفت و فراورده‌های شیمیایی می‌باشد.

ارتش و نظام در قبرس

نكته جالب در مورد نيروي هوايي قبرس اين است كه اين نيرو فاقد هرگونه هواپيماي جنگنده ميباشد اما در عوض مجهز به تعدادي هليكوپتر تهاجمي و ضد تانك، موشكهاي ضد هوايي و سيستم يكپارچه راداري به اضافه تعدادي هواپيماي بدون سرنشين (UAV) ميباشد. اولين حركت براي تشكيل نيروي هوايي قبرس در سال 1963 و با تشكيل مركز فرماندهي هوايي قبرس در نيكوزيا و با تشكيل 2 پايگاه پشتيباني هوايي انجام شد.و در سال 1964 اولين ايستگاه رادراي قبرس تحويل اين كشور شد و تحت فرمان اسكادران سوم كنترل و اخطار هوايي اغاز بكار كرد. قبرس دارای نیروی دریایی و زمینی نیز می باشد که این نیرو ها در قبرس شمالی و یونانی جدا می باشندو هر کدام در منطقه خود تحت آموزش نظامی قرار می گیرند .

قوم و نژاد در قبرس

788 هزار و 457 نفر در این جزیره زندگی می‌کنند که میانگین سنی آنها 1/35 سال است. امید به زندگی در بدو تولد برای زنان 49/80سال و برای مردان 6/75 سال است. در قبرس شمالی77 % از جمعیت این کشور ، 18 % ترک و 5 درصد% بقیه قومیت‌ها هستند.در قبرس یونان 78 % از مردم مسیحی ارتودوکس و 18 % مسلمان هستند. زبان‌های ترکی، انگلیسی و یونانی در این کشور رایج هستند.

گردشگری و سفر در قبرس

کسانی که در قبرس یونان زندگی می کنند کشور های اروپایی رو برای سفر انتخاب می کنند و لی قبرس شمالی تمایل زیادی برای سفر به کشور های آسیایی و بخصوص ایران را انتخاب می نمایند.

تحصیل در قبرس

قبرس محل امنی برای ادامه تحصیل جوانان به دلیل امنیت بالا، شرایط مساعد و مطلوب اجتماعی، محیط آرام و هزینه های زندگی مناسب می باشد. این کشور حتی در زمینه دانشگاها ، دانشگاه های آمریکایی و اروپایی انگلیسی زبان، ارتباط آنها با دانشگاه های مختلف در سراسر دنیا و مدارک معتبر آنها، انتقال دانشجویان را نیز به سایر دانشگاه های اروپا و امریکا را حهت تحصیل ایجاد کرده است. وزارت تحصیلات تکمیلی قبرس (معادل وزارت علوم ایران) توسط شورایی به نام سکاپ SEKAP و کیستاس KYSATS بر نحوه عملکرد دانشگاه ها نظارت داشته و تاییدیه تحصیلی منطبق بر استانداردهای اروپا صادر می نماید. دانشگاه های گروه یک که در کلیه دوره های تحصیلی ارزشیابی می شوند . University of Cyprus : دانشگاه قبرس (دولتی – شهر نیکوزیا) دانشگاه ها و مراکز آموزش‌ عالی گروه دو که‌ مدارک آنها تا سطح‌ کارشناسی ارشد قابل بررسی و ارزشیابی‌ است. European University Cyprus : دانشگاه اروپایی قبرس (خصوصی – شهر نیکوزیا) دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی گروه سه که تا سطح کارشناسی ارزشیابی می شود. University of Nicosia : دانشگاه نیکوزیا (خصوصی – شهرهای لیماسول، نیکوزیا و لارناکا) Inter College : کالج InterCollege (خصوصی – شهرهای لیماسول، نیکوزیا و لارناکا) Cyprus College : کالج قبرس (خصوصی – شهرهای لیماسول و نیکوزیا)

فرهنگ در قبرس

قسمت شمالی قبرس فرهنگی برگرفته از ترکیه و بخش جنوبی آن برگرفته از یونان دارد. فرهنگ مردم قبرس به گونه ای است که بیشتر جشن های مذهبی را جشن می گیرند. برای مردم قبرس ترک نشین، زندگی خانوادگی اهمیت بسیار بالایی دارد و از این رو مقدار زیادی از وقت آزاد خود را در جمع خانوادگی و همراه با خانواده در پیک نیک، کنار باربیکیو و در جشن های صرف میکنند. مردم در قبرس شمالی بسیار اجتماعی هستند و دوست دارند بیشتر وقت خود را در بیرون از منزل سپری کنند. تمام شهرها دارای کافه های محلی هستند که مردم در یک فضای گرم در آن نشسته و گپ می زنند. اگرچه مردم این منطقه با زندگی مدرن امروزی آشنا بوده اند و خوگرفته و به این روال عادت کرده اند اما به آداب و رسوم گذشته و فرهنگ خود بسیار پایبند بوده و احترام می گذارند و این را نیز به فرزندان خود می آموزند. خانه‌های قبرسی، مادربزرگ‌ها به فرزندان و نوه‌های خود مهارت‌های مختلفی همچون صنایع دستی لفکارا را آموزش می‌دهند. این صنایع دستی که در گذشته برای استفاده خود مردم ساخته می‌شد، امروزه مثل تمامی مراکز گردشگری در قبرس به عنوان یک اثر هنری تولید و به بازار عرضه می‌شود و بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

گردشگری و توریست در قبرس

ين جزيره يكی از مقاصد مهم گردشگری دريای مديترانه است و سالانه بيش‌ از 4/2 ميليون گردشگر را به خود جذب می كند. پارک آبی آفرودیت این پارک آبی که به آفرودیت مشهور است یکی از مکان های خوش بازدید و پر همهمه ی قبرس محسوب می شود که به علت وجود مجسمه ها و تندیس های بسیاری که به اسطوره های یونان بر می گردد شهرت پیدا کرده است. مکان و ابزارهای بازی در این پارک شامل سرسره و استخر و … همه به مکان هایی تفریحی و توریستی تبدیل شده اند. اگر به دنبال سرسره های آبی با اندازه های متفاوت می گردید می توانید آن را در پارک آبی آفرودیت پیدا کنید. شما می توانید یک روز تفریحی خود را کامل در این مکان سپری کنید و نگران ناهار و شام خود نباشید چرا که رستوران ها همیشه آماده خدمت رسانی به شما هستند که می توانید از غذاهای جذاب این مکان استفاده کنید. خیابان فینیگوودس از دیدنیهای تور قبرس یک محل دنج و آرام و زیبا برای اهالی شهر و توریست ها قطعا این خیابان است که به خیابان نخل هم مشهور است. یک عصر بهاری یا تابستانی یا زمستانی فرقی نمی کند شما می توانید در یکی از این کافه ها استراحت کنید و با نوشیدنی خاص و مورد علاقه خود روز خود را رویایی تر کنید. مهمترین نوشیدنی های کافه های این مکان، لیمو و قهوه است که طعم عالی دارد. اگر قصد خرید دارید عصر را در کافه سپری کنید و در زمان رو به شب به مراکز خرید موجود در همین خیابان بروید و از چیزهایی که دوست دارید یا نیاز دارید دیدن کنید!رستوران های این خیابان هم برای شام و ناهار شما کباب های مشهوری تدارک دیده اند که همیشه داغ هستند غار دریایی یکی از جاذبه های طبیعی این مکان غار دریایی است که بسیاری از توریست ها و مردم و اهالی ساکن در آن جا علاقه به دیدن و بازدید از آن دارند. قایق های آماده حاضرند شما را به داخل این غارها ببرند تا شگفت زده شوید. ساحل نیسی کمی به سمت دریا و این آب های بزرگ می رویم تا روی شن های طلایی در کنار این آبی آرام قدم بزنیم، جزیره زیبا و کوچکی هم از اینجا به چشم می آید که حتی نیازی به قایق برای رسیدن به آن ندارد می توانید به راحتی به آنجا بروید. اما قایق های اجاره ای هم هستند که می توانند به شما کمک کنند این مکان را ببینید. سرسره های قایق ها هم چیزی جالب است. فکرش را بکنید! وسط دریا سرسره بازی !

آژانس هواپیمایی

جاذبه‌های کشور قبرس

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور قبرس

جمعیت قبرس


1,244,188

کد کشور قبرس


357

زبان اصلی قبرس


سواحلی

منطقه زمانی قبرس


2

حکومت قبرس


جمهوری

واحدپولی قبرس


یورو

سمت رانندگی قبرس


چپ

ولتاژبرق قبرس


220

مساحت قبرس


9,251

پسوند اینترنتی قبرس


cy

تعداد استانهای قبرس


7

تعداد شهرهای قبرس


101

تعداد هتل های قبرس


3414

تعداد فرودگاه ها قبرس


3

تعداد جاذبه های قبرس


0

تعداد دانشگاه‌ها قبرس


6

پایتخت قبرس


نیکوزیا

ویزا
هتل

استانها و شهرهای کشور قبرس