ورود عضویت
دهه

کشور کرواسی را بهتر بشناسید

این جمهوری با پایتختی زاگرب که بزرگترین شهر این کشور هم محسوب می شود که نامزد عضویت در اتحادیه اروپا بوده و از سال ۱۳۸۶ به عنوان عضو ناظر در شورای امنیت سازمان ملل حاضر می‌باشد . این کشور جزیره‌ای است و کرس و کرک از بزرگترین جزیره‌های کرواسی محسوب می‌شوند که مساحت هر یک 405 کیلومتر مربع اعلام شده است. افراد شاغل در کشور کرواسی به طورکلی در حدود 1689.00 هزار نفر اعلام شده است که به نسبت سال‌های گذشته رشد 32 درصدی داشته است. درگیری‌های سیاسی در کرواسی محدود و کنترل شده است و شایعات در این زمینه اهمیتی ندارد. کودکان در کرواسی از ارزش بالایی برخوردار هستند و کودک آزاری در این کشور بسیار محدود دیده می‌شود. ·در این کشور به طور کلی خوردن غذاهای تلخ شایعی بیش نبوده و تنوع غذایی در کرواسی بسیار زیاد است. سیستم حمل و نقل عمومی شهر زاگرب شامل اتوبوس، قطارهای کابلی و قطارهای برون شهری است. به طوریکه تراموا‌ها در این شهر با رنگ‌آبی شناخته می‌شوند و محبوب‌ترین بخش حمل و نقل را شامل می‌شود. سیستم حمل و نقل عمومی در شهر زاگرب دارای 19 خطر تراموا و 117 خط اتوبوس است. اینطور که شواهد نشان می‌دهد مردم این کشور بیشتر با اتوبوس جابجا می‌شوند. عکاسی از دسته بخش‌های مهم کرواسی محسوب می‌شود به طوریکه این کشور در سال 2011 در زمینه عکاسی به نتیجه خوبی رسیده است. ·تئاتر در بین جوانان کرواسی دیده می‌شود و بخشی از فرهنگ این کشور است. فوتبال از دسته ورزش‌های ارزشمند در کرواسی محسوب می‌شود. تیم فوتبال کرواسی در سال‌های مختلف توانسته رتبه خوبی کسب نماید. بانوان بیشتر در زمینه ورزش‌های آبی به رتبه خوبی رسیده‌اند.

تصاویر کشور کرواسی

نرخ ارز ( دیروز ) - 16:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 680,280 ریال (-0.31%)
قیمت پوند در تهران 793,090 ریال (-0.34%)
قیمت درهم در تهران 174,040 ریال (-0.05%)
قیمت لیر در تهران 19,650 ریال (-0.51%)

آب و هوا در کرواسی

بیشتر مناطق آن آب‌وهوای مدیترانه‌ای و قاره‌ای دارند. شرایط آب و هوایی در کرواسی به طورکلی به بخش‌های مختلف آن بستگی دارد در بخش‌های شمالی کرواسی شاهد آب و هوا معتدل هستیم. این شرایط در بخش‌های مرکزی و ارتفاعات به صورت کوهستانی دیده می‌شود. نواحی ساحلی این کشور دارای آب و هوای مطبوع مدیترانه‌ای است و بهار و پاییز ملایمی دارد. بخش‌های شمالی و مرکزی کرواسی زمستان‌های سرد و برفی را شامل می‌شود.


موقعیت جغرافیایی در کرواسی

این جمهوری واقع شده در منطقه بالکان (جنوب مرکزی اروپا) که از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال شرقی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگووین و از جنوب با مونته‌نگرو و دریای آدریاتیک هم‌مرز است.

پرچم کرواسی

سیاست در کرواسی

در این دولت رئیس جمهور برای دوره ساله توسط مردم انتخاب شده و دو دوره می تواند در این سمت باشد . این نظام سیاسی در سال 1990 طبق قوانین اساسی تعیین و سیستم پارلمانی اداره میشود.همچنین معرفی و تعیین نخست وزیر با تایید پارلمان بر عهده رئیس جمهور می‌باشد . سیاست در کرواسی مشتمل بر یک زیرساخت سیاسی پایدار است که بر پایه دموکراسی و حقوق بشر استوار است. احزاب سیاسی در کرواسی متعدد هستند و فعالیت‌های سیاسی متنوعی انجام می‌دهند. موضوعاتی مانند توسعه اقتصادی، حفظ امنیت ملی، ارتقای سطح زندگی شهروندان، حمایت از فرهنگ و تاریخ ملی، و همچنین ارتباطات بین‌المللی از جمله اولویت‌های سیاستی کرواسی است. همچنین، کرواسی به عنوان یک کشور عضو در اتحادیه اروپا، از طریق همکاری با سایر کشورهای عضو، سیاست‌های خود را در جهانی شدن و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی تعیین می‌کند. مذاکره فشرده سرانجام این کشور موفق شد نظر مثبت اتحادیه اروپا را برای عضویت به دست آورد. قرارداد الحاق کرواسی به اتحادیه اروپا در دسامبر سال ۲۰۱۱ امضا شد. عضویت کرواسی در اتحادیه اروپا در یکم ژوئیه ۲۰۰۳ انجام شد. پناهجویان زیادی خواستار عبور از مرزهای کرواسی در مسیر خود به اروپای غربی هستند. مسیر موسوم به «بالکان» مسیری است که ترکیه را به یونان و مقدونیه، صربستان و کرواسی را از طریق اسلوونی به اروپای غربی متصل می‌کند. کرواسی تنها به‌شمار اندکی اجازه عبور از مرز را می‌دهد دلیل این تصمیم آن است که اردوگاه مرزی اوپاتووک ۳۵۰۰ آواره را در حال حاضر سامان داده و ظرفیتش تکمیل شده‌است.

تاریخ در کرواسی

توضیح مختصری از تاریخ جمهوری کرواسی: کرواسی در ۲۵ ژوئن ۱۹۹۱ از یوگسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد. بعد از استقلال از سوی دولت کرواسی تبلیغات علیه صربها و انهدام و ویران کردن مغازه‌ها و منازل صرب‌ها آغاز شد. پس از آن اتفاقات صرب‌ها تصمیم گرفتند در یوگسلاوی بمانند و از کرواسی جدا شدند. بعد از آن جنگ داخلی شروع شد. دولت کرواسی در مه-اوت ۱۹۹۵ دو حمله به منطقه‌ای صرب‌نشین کرد که باعث کشته شدن صرب‌های زیادی شد. صدها هزار صرب مجبور بودند کرواسی را ترک کنند و ارتش کرواسی آنها را با هواپیما بمباران کرد. ارتش کرواسی ۱۸ نفر از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را نیز در جریان این حمله کشت. وقتی ارتش وارد مناطق صرب‌نشین شد همه چیز را سوزاند و ویران کرد. همه دام‌های صرب‌ها کشته شدند و روستاهایشان با استفاده از بنزین سوزانده شد. دادگاه بین‌المللی لاهه سه ژنرال کرواسی از جمله آنته گوتووینا را به جنایات جنگی علیه صرب‌ها محکوم کرد و ۲۴ سال زندان برای او در نظر گرفت؛ ولی در نوامبر ۲۰۱۲ دادگاه استیناف ژنرال‌ها را بی گناه شناخت. دادگاه فراری دادن مردم غیرنظامی را به عنوان نسل‌کشی تأیید نکرد. دادگاه بر این باور بود که وقتی آدم‌ها را می‌کشند هر کس خودش اختیار دارد چه چیز را انتخاب کند یا بماند یا از محل زندگیش برود و از کشته شدن در امان بماند. دادگاه به تیرباران و کشتار جمعیت غیرنظامی هیچ توجهی نکرد. بدین ترتیب طبق روایت نادرست دادگاه فقط صربها مقصر همه جنگهای بالکان بودند و قربانیانی در میان آن‌ها وجود نداشت. این حکم دادگاه حتی رئیس سابق دادگاه لاهه کارلا دل پونته را متعجب کرد. ژنرالها آزاد شدند و به کرواسی بازگشتند.


دین و مذهب در کرواسی

مذهب رایج این کشور مسیحیت کاتولیک است

تقسیمات کشوری در کرواسی

جمهوری کرواسی به ۲۰ استان‌ و هر استان به ۴۲۸ بخش تقسیم شده‌اند و ۱۲۸ شهر را شامل می‌شوند.

اقتصاد در کرواسی

در اقتصاد کرواسی وجودحدود ۳۰۰ بندر کوچک و بزرگ در ساحل دریای آدریاتیک و همچنین گسترش زیاد صنعت گردشگری . از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی واحد پول رسمی کشور کرواسی به یورو تغییر یافت. تا پیش از آن یکای پول کرواسی کونا بود که هر کونا به ۱۰۰ لیپا تقسیم می‌شود. منابع طبیعی کرواسی شامل نفت، زغال‌سنگ، بوکسیت، کان درجه پایین آهن، کلسیم، گچ، آسفالت طبیعی، سیلیکا، میکا، انواع گِل‌ها، نمک و نیروی برق‌آبی نیز تاثیر بسیاری از طریق صادرات در اقتصاد داشته است . این کشور با خود مشکلات فراوان اقتصادی به اتحادیه اروپا می‌آورد. اقتصاد و صنعت کرواسی به شدت آسیب دیده، شمار بیکاران افزایش یافته و سامان اجتماعی آن در حال فروپاشی است. پیشرفت‌های زیربنایی اخیر کرواسی کاملاً مشهود است. یکی از بخش‌های مهم شبکه توسعه سریع آن است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ و به ویژه در دهه ۲۰۰۰ ساخته شده‌است. تا سپتامبر ۲۰۱۱، کرواسی بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر از بزرگراه‌ها را متصل کرد، زاگرب را به بیشتر مناطق دیگر متصل کرد. بزرگراه‌ها و راه‌های این کشور دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و سطح بالای کیفیت و ایمنی شبکه بزرگراه کرواسی توسط چندین برنامه EuroTAP و EuroTest مورد تأیید قرار گرفت.

ارتش و نظام در کرواسی

رئیس جمهور کرواسی ، فرماندهی نیروهای مسلح این کشور را در کنار تعیین سیاست‌های خارجی این کشور بر عهده دارد. کرواسی یک کشور در جنوب اروپا است که از نظر نظامی به ارتش کرواسی متکی است. این ارتش دارای نیروهای زمینی، دریایی و هوایی است که وظیفه حفظ امنیت و دفاع از کشور را بر عهده دارند. در زمینه امنیت، کرواسی عضوی فعال در ناتو است و همچنین دارای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلفی از جمله مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت در مناطق مختلف جهان است. دولت کرواسی، همانند بسیاری از کشورهای دیگر، از سه قوه مجزا تشکیل شده است: قوه مقننه (پارلمان)، قوه اجرایی (دولت) و قوه قضاییه. کرواسی یک جمهوری پارلمانی است که دارای رئیس‌جمهور و یک مجلس ملی (سابقاً Sabor و اکنون Hrvatski Sabor) است. دولت کرواسی تشکیل شده از نخست‌وزیر و کابینه وزرایی است که مسئول اجرای قوانین و امور دولتی کشور هستند.

قوم و نژاد در کرواسی

۹۰درصد مردم دارای نژاد کروات ، حدود ۵ درصد صرب و بقیه بیشتر مجار ، اسلوونی و ایتالیایی هستند . رسانه‌ها

گردشگری و سفر در کرواسی

تحصیل در کرواسی

کشور کرواسی در آموزش سابقه‌ای طولانی دارد و به همین دلیل یکی از مقاصد ایده‌آل برای تحصیل به‌ شمار می‌رود. این کشور هم ازنظر استاندادهای آموزشی در جایگاه خوبی قرار دارد و هم این که با داشتن مناظر زیبا، سواحل بکر، تاریخ و فرهنگ پربار و… جایی برای تنبلی و بی‌حوصلگی دانشجویان باقی نمی‌گذارد. نظام آموزشی در این کشور از مهد کودک آغاز می‌شود، اما تحصیل از پیش دبستانی در کرواسی اجباری است. دانشگاه‌های کرواسی از فرایند بولونیا پیروی می‌کنند. این فرایند در اروپا رایج است و خیلی از کشورها آموزش عالی را طبق آن جلو می‌برند. همچنین دانشگاه‌های این کشور از سیستم انتقال اعتبار اروپایی (ECTS) هم استفاده می‌کنند و شما در هر کشور اروپایی درس خوانده باشید، به‌راحتی می‌توانید برای ادامه تحصیل به کرواسی بروید. تحصیل در مقطع کارشناسی در کرواسی شامل ۱۸۰ الی ۲۴۰ واحد درسی (ECTS) است. این مقطع با توجه به رشته انتخابی شما بین سه الی چهار سال طول می‌کشد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کرواسی بین یک الی دو سال طول می‌کشد و شما طی این سال‌ها باید بین ۶۰ الی ۱۲۰ واحد ECTS را بگذرانید. تعداد واحدها به رشته انتخابی شما بستگی دارد. کارشناسی ارشد پیشرفته هم با کارشناسی ارشد معمولی فرق چندانی ندارد. مقطع دکترا در کرواسی از ۱۸۰ واحد ECTS تشکیل شده است که برای گرفتن مدرک باید آنها را با موفقیت پشت سر بگذارید. برای گرفتن مدرک دکترا گذراندن تمام واحدهای درسی کافی نیست، بلکه شما باید پایان‌نامه ارائه دهید و از آن دفاع کنید.

فرهنگ در کرواسی

یکی از فرهنگ‌های بسیار مشهور در کرواسی هدیه دادن است و معمولاً از دسته گل با رنگ‌های شاد برای هدیه استفاده می‌شود. مردم کرواسی برای احوالپرسی با هم دست می‌دهند و ارتباط چشمی نیز بخشی از روال احوالپرسی این افراد محسوب می‌شود. در کرواسی اگر وارد جمعی شوید و دست ندهید یک توهین بسیار بزرگ تلقی می‌شود و این موضوع نیز مشابه با ایران است. ·در این کشور پرخوری یک امتیاز مثبت است و نشان می‌دهد که دستپخت میزبان بسیار عالی است. مردم کرواسی به موسیقی‌های سنتی و ترکیبی بسیار علاقه دارند به طوریکه در دانشکده‌های موسیقی این کشور هنوز شرایط بسیار عالی در زمینه موسیقی دیده می‌شود. مردم کرواسی بسیار روحیه بالایی دارند و طنزپردازان خوبی محسوب می‌شود به طوریکه در دورهمی‌های مردم کرواسی خندیدن یک فرهنگ بزرگ محسوب می‌شود. ·فوتبال در کرواسی بسیار طرفدار دارد به طوریکه در جمع‌های دوستانه ساعت زیادی در مورد فوتبال صحبت می‌شود. ·غذا بخش مهمی از زندگی کرواسی است به طوریکه در حدود 554 نوع غذا در منوهای رستوران کرواسی قرار گرفته است.

گردشگری و توریست در کرواسی

کرواسی کشوری در اروپای مرکزی است که در سمت دریای آدریاتیک، جزایر زیبایی کرواسی بهشتی برای قایق های بادبانی ساخته‌اند و منتظر کسانی هستند که مایلند روی تخت‌های نرم آنها دراز بکشند و از آفتاب مدیترانه‌ای لذت ببرند. نمونه ای از مکان های گردشگری و تفریحی در کرواسی: دیوار های قدیمی بندر دوبرونیک کاخ دیوکلتیان در شهر اسپلیت شهر هوار دریاچه‌های پارک ملی پلیتویک منطقه بالاشهر زاگرب قایق‌سواری به دور پارک ملی کورناتی کلیساهای سبک رومی شهر زادار ساحل شاخ طلایی ساحل دالماسی دماغه طلایی و ساحل زلاتنی رات شهر زیبای کورکولا پارک ملی ملیت رووینی پارک ملی بریجونی شهر تروگیر شهر رییکا شهر سیبنیک شهر دوبرونیک جزیره هوار پارک ملی جزیزه ملجت یا ملجیت‌ پارک ملی دریاچه پلیتوایس

آژانس هواپیمایی

جاذبه‌های کشور کرواسی

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور کرواسی

جمعیت کرواسی


3,855,641

کد کشور کرواسی


385

زبان اصلی کرواسی


کروات

منطقه زمانی کرواسی


-4

حکومت کرواسی


جمهوری

واحدپولی کرواسی


کونای کرواسی

سمت رانندگی کرواسی


راست

ولتاژبرق کرواسی


220

مساحت کرواسی


56,594

پسوند اینترنتی کرواسی


dst

تعداد استانهای کرواسی


36

تعداد شهرهای کرواسی


836

تعداد هتل های کرواسی


55449

تعداد فرودگاه ها کرواسی


8

تعداد جاذبه های کرواسی


0

تعداد دانشگاه‌ها کرواسی


7

پایتخت کرواسی


زاگرب

هتل
ویزا

استانها و شهرهای کشور کرواسی

آنتنسی

باکوا

بادرنا

بالدازی

بال

بانجل

بارات

باربان

بکردیسی

بلجان

براجکویسی

برتنیگلا

بابانی

بایسی

باج

باریسی

باتکویسی

بازت

بازینیجا

سرولج

سروار پرات

دیمینیسی

دیوسیسی

دلنجا واس

دراسواک

دراگاک

فازانا

فیلیپانا

فلنگی

فانتانا

فاسکالین

گالیزانا

گدیسی

گلاس

گلگریکا

گراسیس

گرزنجان

هربکی

هرلجیسی

هام

جادرسکی

جازنویکا

جاریسو کال

جارسیسی

کادامی

کانفانار

کاستلیر

کاتان لیندارسکی

کاوران

کرلیسی

کرنیسی

کرماکنو

کرمانی

کوزینزیسی

کسترکانی

کزلجاک

کرا¡ان

کرینگا

کرنیکا

کرنجالزا

کرسان

کاکسی

لابین

لابینسی

لیندار

لیواد

لیزنجان

لبریکا

لورسیکا

ماجکیزی

مالی تارینی

مالی وارسکی

مانجادورسی

مارازی

مارکانا

مارکواک

ماترادا

مدالین

مدروزانی

ممجان

منتیزانا

متوان

مرگانی

ماگبا

مانتیک

موزالز

ماتوران

ندسینا

نوا واس

نواکی پازینسکی

نویگراد

اوکرتی

اوربانیسی

پامیسی

پازین

پرزیجی

پراسکی

پتهی

پیکان

پمر

پرک

پرمانتارا

پرهاتی

پالا

پانترا

راباک

رادتیسی

رادمانی

رادوانی

راجکی

راکالج

راکتال

راپاول

ربیسی

رزانسی

ریپندا کراس

رک

رجنیسی

روینج

روینجسکو سلو

رازیسی

ساجینی

ساریسی

ساوادریجا

سیکیسی

سملجانسی

سریسی

سوینجاک

سپانیدیگا

ستانیزووی

ستیفانیسی

ستکوسی

سترماک

ساسنجویکا

سوتی لورک پازنا

سوتوینسنات

تار

تینجان

ترگت

یوماگ

والتارا

ولنیکی

ولی جزنج

ولیکی وارسکی

ویلانیجا

ویسکویسی

ویسنجان

ویزینادا

ودنجان

وستنی

وزیلیسی

ورانیسی

ورانج سلو

ورسار

ورواری

زبانداج

زمینج