ورود عضویت
دهه

کشور نپال را بهتر بشناسید

نپال کشوری در آسیا است که به دلیل داشتن تاریخ غنی و قرار گفتن رشته کوه‌های مرتفع هیمالیا در آن به مقصدی برای گردشگران تبدیل شده است قرار دارد.

تصاویر کشور نپال

نرخ ارز ( امروز ) - 12:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 705,600 ریال (-0.64%)
قیمت پوند در تهران 818,830 ریال (-0.66%)
قیمت درهم در تهران 181,060 ریال (-0.69%)
قیمت لیر در تهران 20,550 ریال (-0.48%)

آب و هوا در نپال

به دلیل قرار گرفتن کوه‌های هیمالیا آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد.


موقعیت جغرافیایی در نپال

این کشور از شمال به چین و از جنوب، شرق و غرب با هند محدود است.

پرچم نپال

سیاست در نپال

تا سال 1990، حکومت نپال یک سلطنت مطلقه بود. در 1990، بیرندرا، پادشاه وقت نپال، با تبدیل آن به سلطنت مشروطه موافقت کرد. در آوریل 2006، تعداد زیادی از مردم در کاتماندو، در اعتراض به سیاست‌های شاه اقدام به اعتصاب و تظاهرات کردند. در زوئیه سال 2007دولت شاهنشاهی نپال اعلام کرد در سال 2009حکومت خود را از پادشاهی به جمهوری تغییر خواهد داد. این اتفاق در 28ماه می سال 2008روی داد. مجلس نپال اعلام جمهوری کرد و نظام سلطنتی 240 ساله برچیده شد و به پادشاه 15روز فرصت داده شد تا کاخ ریاست جمهوری را ترک کند.

تاریخ در نپال

در 1768حاکم شاهزاده‌نشین گورخا در غرب، دره کاتماندو را فتح کرد و دوره گسترشی را شروع نمود که با شکست خوردن از چینی‌ها در تبت (1792) و از بریتانیایی‌ها در هند (1816) پایان یافت. از 1846تا 1950خاندان رانا در مقام وزیران ارشد که پادشاهانی ضعیف بودند حکمرانی کردند. سیاست انزواطلبی آنان استقلال نپال را به قیمت توسعه نیافتن آن حفظ کرد. رژیم پیش از 1950از نظر ساختار سیاسی یک نظام اقتدارگرا بود که هیچ مخالفتی را از سوی گروه‌های قومی، فرهنگی و احزاب سیاسی نمی‌پذیرفت. نظم اجتماعی و هویت فرهنگی ملی از طریق تحمیل قوانین هندو برقرار می‌شد و حاکمان قدرت خود را از طریق قرار دادن همه گروه‌های نپال در یک چارچوب سلسله مراتبی از ساخت طبقاتی هندو استحکام می‌بخشیدند. همزمان با سرنگونی رژیم رانا در سال 1950نپال درهای خود را به روی دنیای خارج گشود و آماده پذیرش فرایند دمکراتیک شدن و مدرن‌سازی شد. اما این کشور نتوانست الگویی جدید از جامعه چندقومی ایجاد کند. با پیدایی دولت پانکایات در سال 1962، ساختارهای سیاسی و اجتماعی نپال، بیش از پیش بسته و متحجر شد. در این دولت، هیچ جائی برای فعالیت سیاسی و اپوزسیون وجود نداشت. اما در همین شرایط آئین قانونی جدید در سال 1964به تصویب رسید. بر پایه این قانون همه در مقابل قانون برابر بودند و سامانه طبقاتی تضعیف می‌شد.


دین و مذهب در نپال

حدود 81درصد از مردم این کشور پیرو آیین هندو، 11درصد بودایی و 4 درصد مسلمان هستند.

تقسیمات کشوری در نپال

این کشور به 14 استان تقسیم میشود 1-باگماتی 2-بهری 3-داوالاگیری 4-گانداکی 5-جاناکپور 6-کارنالی 7-کوسی 8-لومبینی 9-ماهاکالی 10-مچی 11-نارایانی 12-راپتی 13-ساگارماتها 14-سِتی

اقتصاد در نپال

محصولات صادراتی این کشور شامل فرش، پوشاک، کالاهای چرمی، کالاهای کنفی و حبوبات است که به کشورهای هند ، آمریکا و آلمان صادر می‌شود. محصولات وارداتی این کشور شامل طلا، ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات نفتی و کود کشاورزی است که از کشورهای هند ، چین و اندونزی وارد می‌شود. صنایع دستی یکی از صادرات اصلی نپال است که عمدتاً محصولات فلزی و کنده‌کاری روی چوب است. اهالی «نوار» سنت‌های باستانی حکاکی روی سنگ، چوب و فلز را که از نیاکانشان به ایشان منتقل شده، همچون امری مقدس می‌انگارند. برخی از بهترین هنرها و صنایع نپالی به شکل حکاکی روی چوب، مجسمه‌های فلزی، جواهر، چاقوی معروف گورخا (خوکوری)، سفالینه، کاغذهای برنجی دست‌ساز، تانگ‌کا و پائووا، فرش‌های پشمی و پوشاک عرضه می‌شوند.

ارتش و نظام در نپال

نیروهای نظامی منطقه شامل ارتش و نیروی زمینی و نیروی هوایی و پلیس کوهستان میباشد وظیفه امنیت منطقه به عهده ارتش میباشد که زیر نظر مستقیم رئیس جمهور میباشند

قوم و نژاد در نپال

نژاد مردم این کشور هندو و نپالی میباشد

گردشگری و سفر در نپال

مردم این کشور به دلیل نزدیکی به چین و هند بیشتر به این کشورها سفر میکنند

تحصیل در نپال

رده تحصیل در این کشور بسیار پایین میباشد و تحصیل در این کشور اجباری نیست

فرهنگ در نپال

نپال یک کشور پادشاهی کوچک در منطقه هیمالایا است که بین هند و چین واقع شده و نمونه‌ای از گوناگونی فرهنگی، و جامعه‌ای چندقومی و طبقاتی در طول تاریخ بوده‌است. حدود 140گروه مختلف قومی ـ طبقاتی در این کشور وجود دارند که به مدت 2000سال در کنار هم زندگی کرده‌اند و سنت‌های فرهنگی مجزا و در عین حال به هم مرتبط خود را حفظ کرده‌اند. این آمیزه در مجموع «فرهنگ نپالی» را به وجود آورده‌است. یک فرهنگ که از جنوب شدیداً تحت تأثیر تمدن هندو کشور هند و از شمال تحت تأثیر تمدن بودائی‌های تبتی است. از نظر سنت فرهنگی یا تمدن، می‌توان نپال را فصل مشترک بین تمدن هندو و بودائی در نظر گرفت.

گردشگری و توریست در نپال

به دلیل قرار داشتن بلند ترین قله دنیا (اورست) با ارتفاع8850 متر هر ساله کوهنوردان و گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به سمت این کشور روانه میکند مکان‌های قدیمی و شگفت‌انگیز، پاگوداهای (معابد بودایی) و استوپاهای (مقبره‌های بودایی) حجیم یادآور عصر طلایی معماری نپال هستند. این بناها به‌دست صنعت‌گران «نوار» –ساکنین اصلی دره کاتماندو- ساخته شده‌اند. سه شهر کاتماندو، پاتان و بختاپور دارای اهمیت تاریخی هستند و یادبودهایی عظیم هنری و با ارزش فرهنگی در آن به جا مانده‌اند. در هر محل معابدی به چشم می‌خورند که به ساحت ایزد یا ایزدبانوان تقدیم شده‌اند. بیشترین نقاط جذب گردشگر محوطه‌های میراث جهانی «پاشوپاتینات»، «سوویام بونات»، «بودهانات» چانجونارایان و میدان «دوربار» واقع در کاتماندو، پاتان و بختاپور هستند.

تبدیل تاریخ

شرایط ویزای کشور نپال

اطلاعات ویزا برای کشورنپال در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور نپال

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور نپال

جمعیت نپال


30,666,598

کد کشور نپال


977

زبان اصلی نپال


نپالی

منطقه زمانی نپال


5.75

حکومت نپال


جمهوری

واحدپولی نپال


روپیه نپال

سمت رانندگی نپال


چپ

ولتاژبرق نپال


220

مساحت نپال


147,516

پسوند اینترنتی نپال


np

تعداد استانهای نپال


11

تعداد شهرهای نپال


30

تعداد هتل های نپال


1107

تعداد فرودگاه ها نپال


9

تعداد جاذبه های نپال


0

تعداد دانشگاه‌ها نپال


نامشخص

پایتخت نپال


کاتماندو

هتل
صرافی