مجمعالجزایر قمر
آفریقا
جمعیت 798,000
Comoros
Africa
درباره کشورمجمعالجزایر قمر در قاره آفریقا

مجمع الجزایر قمر معروف به کومور بوده که از جزایر فعال آتشفشانی بوجود آمده که ماداگاسکار، موزامبیک، تانزانیا و سیشل در نزریکی ان قرار دارند.
اطلاعات
- 798000 جمعیت
- 269 کد کشور
- Arabic زبان اصلی
- -6 منطقه زمانی
- امپراتوری اتحادیه جزایریحکومت
- فرانك كومورواحدپولی
- راستسمت رانندگی
- 110ولتاژبرق
- 2235مساحت
- kmپسوند اینترنتی
استان های مجمعالجزایر قمر
شهرهای مجمعالجزایر قمر
جاذبه های گردشگری مجمعالجزایر قمر
آب و هوا
- چون آبهای اقیانوس هند تمامی این جزیره را محسور کردند و نیز نزدیکی به خط استوامی باشد دارای آب و هوای گرم و مرطوب است.
موقعیت جغرافیایی
- این جزیره در جنوب شرقی آفریقا در آبهای اقیانوس هند و در شرق سواحل موزامبیک و شمال غربی ماداگاسکار قرار دارد.
سیاست
- مجمع الجزایر قمر تشکیل شده از سه جزیره به نام های آنژوان، موهلی و کومور که به طور مستقل به طوردارای رئیس جمهور می باشند ولی در راس این جزایر کوچک ریئس جمهوری قراردارد که بر انها نظارت میکند .کارت نظارت بر کشور هم تحت نظر دادگاهها این کشور بر اساس قوانین اسلامی و فرانسوی اداره شده و سن قانونی در این کشور 18 سال است.
تاریخ
- درتاریخ این جزیره ایرانی ها در ان حضور پر رنگی داشته اند بخصوص مردمان شهر شیرازی که در ادامه توضیحی کوتاه برای شما داده شده است :
ساکنان اولیه کومور از جزایر پولینزی بودند. مردم این سرزمین در قرون قبل به با حضور مسلمانان به اسلام گرویدند.ايراني ها با مهاجرت به مجمع الجزاير کومور در قرن هفتم ميلادي باعث آباداني و رونق تجاري اين بخش از اقيانوس هند شدند. همچنین دین اسلام برای اولین بار توسط مردمانی از سواحل خلیج فارس و از جمله بازرگانان شیرازی به مردمان این جزیره ارائه شد.
تحقيقات ميداني پژوهشگران در جزاير کومور ـ بخصوص در "جزيره آنژوان" ـ نشان ميدهد که در طي هزار سال گذشته "شيرازيها "با سفر به جزاير کومور با ساختن مساجد و آبادي روستاها و گسترش تجارت، سابقه خوبي از خود در اذهان مردم باقي گذاشتهاند بطوریکه امروزه افرادي که ميخواهند نسب برتر خود را نشان دهند خود را وابسته به خاندان شيرازيها و سادات ميدانند.
بر اساس همین ریشه تاریخی، امروز نيز مردم آنجا به" سادات" احترام ميگذارند و حتی در نشان ملي کومور و نشان نيروهاي مسلح آن کشور سمبلي موسوم به "دستان فاطمه" وجود دارد که بنا بر اظهارات دولتمردان همواره از کشور و مردم کومور محافظت ميکرده است.
از سال ۱۸۴۳م فرانسه این کشور را مستعمره خود نمود و در سال ۱۹۱۲ رسماً مستعمرهٔ آن شد و با ماداگاسکار که تحتالحمایه فرانسه بود، یکی گردید اما پس از چندی جدا شده و در سال ۱۹۷۱ به لحاظ اقتصادی خودمختار شد.
در سال ۱۹۷۵ مجلس نمایندگان کومور به طور یکجانبه استقلال کومور را اعلام نمود. کشورهای اروپای غربی، عربستان، عراق و کویت از سال ۱۹۷۹م با رژیم آن روابط سیاسی و بازرگانی برقرار نمودند و کومور که پس از کودتایی، از سازمان وحدت آفریقا خارج شده بود در این تاریخ به عضویت آن درآمد
دین و مذهب
- ۹۹٪ مردم مسلمان هستند و اقلیتی مسیحی هم دارد.
تقصیمات کشوری
- کومور از ۷ ناحیه که به شکل فدرال اداره می شود تشکیل شده است . مرکز حکومت آن مورونی است که در جزیره گراند کومور قرار دارد
اقتصاد
- محصولاتی که شامل وانیل، اسانس عطر ، قايق سازي ، زينت آلات ، عتيقه جات و مغز نارگیل است که به کشورهای هلند (8/35٪)، فرانسه (3/18٪)، ایتالیا (8/12 ٪)، سنگاپور (8/7٪)، ترکیه (5 ٪) و آمریکا (6/4٪) می شود از این صادر و محصولاتی شامل برنج و دیگر مواد خوراکی، کالاهای مصرفی، محصولات پتروشیمی، سیمان و تجهیزات حمل و نقل است که از کشورهای فرانسه (8/24 ٪)، امارت متحده عربی (9/9 ٪)، آفریقای جنوبی (4/6 ٪)، پاکستان (3/6 ٪)، کنیا (5 ٪)، چین (8/4٪)، هند (4/4٪) و ایتالیا (2/4٪) وارد میشود.اما با این حال تولید ناخالص داخلی کومور262/1 میلیارد دلار است و این کشور در سال 2007 میلادی با رشد اقتصادی منفی مواجه بود.
ارتش و نظام
قوم و نژاد
- مهاجران سواحل شرقی آفریقا، ماداگاسکار، ایران، اعراب و هندیها ، دسته دوم اروپائیها شامل پرتقالیها، هلندیها و فرانسویهاست