ورود عضویت
دهه

کشور بوتسوانا را بهتر بشناسید

بوتسوانا در جنوب اقریقا از معدود کشور های جهان سومی که از زمان استقلالش یعنی از تاریخ ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۶ انتخابات‌های آزاد و عادلانه‌ای را برگزار کرده‌است. این از کشورهای عضو اتحادیهٔ آفریقا است. بوتسوانا از جنوب با آفریقای جنوبی، از غرب با نامیبیا، از شزق با زامبیا و از شمال با زیمبابوه همسایه است. این کشور سالها تحت حمایت انگلیس بوده و ان را تا سال 1966 با نام «بچوآنالند» میشناختند.اما پس از استقلال ان را با نام بوتسوانا نامیدند. زبان های بانتو ، خوزائان و هند و اروپایی در بوتسوانا صحبت می شود. انگلیسی زبان رسمی و Setswana زبان ملی است. این بدان معنی است که زبان دولت و آموزش عالی در درجه اول انگلیسی است ، اما اینکه ستسوانا زبان اصلی است که در کشور صحبت می شود. گفته می شود نود درصد از جمعیت Setswana صحبت می کنند. میانگین سنی جمعیت این کشور ۲۰٫۹ سال است. امید به زندگی برای زنان ۴۹٫۵۸ سال و برای مردان ۵۱٫۵۵ سال است. ۷۱٫۶ درصد از مردم این کشور مسیحی هستند. بزرگراه های آسفالته شهرهای بزرگ بوتسوانا را به هم متصل می کنند و در حالی که اکثر آنها در وضعیت خوبی قرار دارند ، برخی از بخش ها به خوبی خراب نیستند. باید مراقب اینها باشید مشخص است که تولید ناخالص داخلی در این کشور به میزان ۱۸.۶۲ میلیارد دلار آمریکا اعلام شده است مشخص است که رویکرد این کشور به واسطه موقعیت اقتصادی که دارد بررسی می‌شود در فضای تشکیل تولید ناخالص داخلی در این کشور یک سری موقعیت دقیق علمی بررسی می‌شود اینطور که مشخص است شرایط تولید ناخالص در این کشور رشد ۱۶ درصدی داشته است. بر اساس آمارهای سال ۲۰۰۳ میلادی ۳۷٫۳ درصد از مردم این کشور به بیماری ایدز مبتلا هستند. بیماری ایدز شیوع بسیار گسترده‌ای در بوتسوانا دارد که تاکنون جان ده‌ها هزار نفر را در این کشور گرفته‌است، شیوع ایدز به حدی به یک همه‌گیری در بوتسوانا تبدیل شده‌است که ۳۵۰٬۰۰۰ نفر از جمعیت ۱٬۶۳۹٬۸۳۳ نفر بوتسوانا مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی هستند.

تصاویر کشور بوتسوانا

نرخ ارز ( پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 ) - 16:59
قیمت دلار در تهران 647,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 680,280 ریال (-0.31%)
قیمت پوند در تهران 793,090 ریال (-0.34%)
قیمت درهم در تهران 174,040 ریال (-0.05%)
قیمت لیر در تهران 19,650 ریال (-0.51%)

آب و هوا در بوتسوانا

از جمله کشورهایی می باشدکه تمام بارندگی در ماه‌های تابستان صورت گرفته چون وضعیت آب و هوایی آن استوایی می باشد. این کشور در گروه کشور هایی است که با دو چالش زیست‌محیطی یعنی خشکسالی و بیابان‌زایی مواجه است.


موقعیت جغرافیایی در بوتسوانا

کشوری است واقع در جنوب آفریقا، شمال آفریقای جنوبی، شرق نامیبیا و غرب زیمبابوه شرایط بدی برای کشاورزی دارد و تنها در حدود 4درصد زمین به سادگی کشت می‌شود. چون ۸۴ % خاک بوتسوانا را صحرای سوزان کالاهاری دربر گرفته‌ باعث شده که نیمهٔ غربی بوتسوانا را بیابان خشک تشکیل داده است این شرایط در حالی است که از شرق بوتسوانا نیز تپه‌زار و از سمت شمال دریاچه‌های نمک قرارگرفته‌است. {بزرگ‌ترین دلتای درون‌سرزمینی جهان به نام دلتای اوکاوانگو در این کشور قرار دارد. بخشی از حوضه آبریز رود لیمپوپو که از زمین‌چهرهای اصلی جنوب قاره آفریقا است در بوتسوانا قرار گرفته‌است. سد گابورون که بر یکی از شاخه‌های این رود به نام نوتوانه ساخته شده، آب پایتخت را تامین می‌کند. رود چوبه که در شمال کشور واقع شده، در ناحیه کاپریوی، مرزی طبیعی میان بوتسوانا و نامیبیا ایجاد کرده‌است. رود چوبه در محلی به نام کازونگولا به رود زامبزی می‌پیوندد.} است. از نظر اندازه مشابه ماداگاسکار یا فرانسه است. بین عرض جغرافیایی 17 درجه و 27 درجه سانتی گراد ، و طول جغرافیایی 20 درجه و 30 درجه سانتی گراد قرار دارد. این کشور عمدتاً مسطح است.

پرچم بوتسوانا

سیاست در بوتسوانا

کشوربوتسوانا با اینکه جزه کشور هایی با دموکراسی چندحزبی می باشد ولی تحت حزب دموکراتیک بوتسوانا اداره شده‌ چون از سال 1985هر 5سال یک بار انتخابات برگزار می‌شود.در این کشور رسانه‌ها آزاد و هیچ زندانی سیاسی برای گروه های سیاسی وجود ندارد. این کشور را رئیس جمهور حکومت را ریاست و هم دولت و قدرت اجرایی کشور را در دست دارد. قدرت قانون‌گذاری در کشور بین مجلس و دولت تقسیم شده‌است. قوه قضائیه در این کشور از بخش‌های قانون‌گذاری و اجرایی جداست و استقلال دارد. فستوس موگائه که دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه آکسفورد بریتانیا می باشد توانسته در سال 1988 میلادی با سمت رئیس جمهور تا سال 2008 میلادی در این سمت باقی بماند چون در همه انتخابات حزب دموکتراتیک که در زمان استعمار انگلستان در سال 1966 برگزار شده بود پیروز گردید. این کشور نهادهای قبیله‌ای پیش از دوران استعمار داشته‌است که مشارکت همگان را تشویق می‌کرد و محدودیتی برای برگزیدگان سیاسی وضع می‌کرده‌است. افراد معمولی اجازه داشتند پیشنهاد دهند و بزرگ قبیله را نقد کنند. استعمار بریتانیا به دلیل ماهیت پیرامونی این کشور در ارتباط با امپراتوری بریتانیا اثر محدودی بر این نهادهای پیش از استعمار داشت. در زمان استقلال، بزرگان قبیله و رمه‌داران از نظر سیاسی نیرومند بودند و در جهت منافع اقتصادی آنان بود که حقوق مالکیت را حفظ و قانونی می‌کردند.

تاریخ در بوتسوانا

قبیله سال جزء اولین قبیله‌ای بود که در بوتسوانای کنونی سکنی گزید، که پس از آن این منطقه به زیستگاه قوم تسوانا تبدیل شد که وجه تسیمهٔ این کشور نیز به دلیل نام قوم تسواناست که در این منطقه ساکن بودند. در سال 1820قبایل زولو و در سال 1870بوئرها به منطقهٔ بوتسوانا دست اندازی کردند و تا سال 1880از مهمترین عوامل ناامنی منطقه بودند. در سال 1885بوتسوانا به صورت تحت‌الحمایهٔ بریتانیا درآمد و «بچوانالند» نام گرفت. در سال 1961بریتانیا به این کشور قانون اساسی اعطا کرد که برگرفته از قوانین اساسی خود بریتانیا بود. این کشور در سال 1965دارای خودگردانی شد و یک سال بعد در 30سپتامبر 1966از بریتانیا اعلام استقلال کرد. این کشور یکی از معدود کشورهای آفریقایی با جغرافیای مناسب برای تحکیم قدرت دولت-ملت است. جمعیت در بخش شرقی کشور متمرکز است. یعنی جایی که مرکز کشور یعنی گابورون قرار دارد.


دین و مذهب در بوتسوانا

71.6 درصد از مردم این کشور مسیحی و الباقی پیرو دیگر ادیان میباشند. قبل از ورود مسیحیت ، انیمیشن سیستم اعتقادی غالب کشور بود. بعداً Dikgosi با این اعتقاد روبرو شدند که مبلغین مسیحی به آنها کمک می کنند تا در مقابل نیروهای افریقایی از جنوب ، در برابر نیروهای افریکینر مقاومت کنند و همچنین در مقابل بیگانگان سفیدپوست امپریالیستی مقاومت می کنند. برخی از محققان تماس های اولیه بین مبلغان مسیحی و بچوان لند (نام قدیمی بوتسوانا) را چند دهه قبل قرار می دهند. مبلغین پس از ورود مسیحیت به بوتسوانا ، مکاتب كتاب مقدس را تأسیس كردند و تلاش كردند به شیوه های قدیمی مانند بوگورا (مراسم شروع سنتی قبیله به مرد بودن) و بژاله (مراسم آغاز یك دختر پس از رسیدن به بلوغ) به زنانگی پایان دهند. به طور سنتی با پذیرش اجتماعی کسی که آمادگی ازدواج دارد و همچنین حق وراثت مالکیت مرتبط است. این شیوه ها علیرغم تلاش های مبلغین برای پایان دادن به آنها ، به صورت خصوصی رواج داشتند. رهبران جدید همچنین سیاست تحمل دینی و آزادی را اتخاذ کردند ، رویکردی به دین در بوتسوانا که در قرن بیست و یکم ادامه دارد.

تقسیمات کشوری در بوتسوانا

این کشور دارای ۹ ناحیه با نام مناطق مرکزی (Central) ،گانزی (Ghanzi)، کگالاگادی (Kgalagadi) ، کگاتلنگ (Kgatleng)، کوننگ (Kweneng)، مناطق شمال شرقی (Northeast)، مناطق شمال غربی (Northwest)، مناطق جنوب شرقی (Southeast)، مناطق جنوبی (Southern) می باشد.

اقتصاد در بوتسوانا

این کشور با 288 هزار و 400 نفر نیروی کاری که دارد اما تولیدات ناخالص داخلی بوتسوانا 14/24میلیارد می باشد. و در ضمن نرخ بیکاری در این کشور 8/23 درصد است. و به دلیل این درصد بیکاری بر اساس آمارهای سال 2003 میلادی 3/30درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند. نرخ تورم آن 2/7 درصد است. صادرات این کشور شامل الماس، مس، نیکل، گوشت و منسوجات است که به کشورهای عضو اتحادیه تجارت آزاد اروپا (87 درصد)، آفریقای جنوبی (7 درصد) و زیمبابوه (4 درصد) صادر می‌شود. واردات این کشور شامل مواد غذایی، ماشین‌آلات، محصولات الکترونیک، تجهیزات حمل و نقل، منسوجات، سوخت و محصولات پتروشیمی، چوب و کاغذ، آهن و محصولات فلزی است که از کشورهای آفریقای جنوبی (74 درصد)، اتحادیه تجارت آزاد اروپا (17 درصد) و زیمبابوه (4 درصد) وارد می‌شود.

ارتش و نظام در بوتسوانا

ارتش این کشور با وجود استقلال از بریتانیا همچنان ارتش بریتانیای کبیر میباشد

قوم و نژاد در بوتسوانا

نژاد 79% بوتسوانایی‌ها، تسوانا، 11% کالانگا، 3% باساروا و 7% نیز کگالاگادی و سفید هستند.

گردشگری و سفر در بوتسوانا

تقریبآ هیچ سفر خارجی و گردشگری از این کشور به سفر نمیرود و میتوان گفت صنعت توریست این کشور صفر میباشد

تحصیل در بوتسوانا

تحصیلات این کشور بسیار پایین بوده و سطح علمی این کشور تقریبآ صفر میباشد. كودكان در سن 6 سالگي در دبستان ثبت نام مي كنند. برنامه درسي در آموزش ابتدايي توسط سيستم مدارس شهرستان تعيين مي شود. ولسوالی مدرسه راهنماها و کتابهای درسی را انتخاب می کند که منعکس کننده معیارهای یادگیری و معیارهای یک ایالت برای سطح معینی است. دوازده برنامه کارشناسی وجود دارد: یک دوره کارشناسی ارشد آموزش و پرورش با 9 تخصص ، کارشناسی ارشد برنامه علوم پرستاری ، برنامه کارشناسی ارشد مشاوره و خدمات انسانی ، دو دوره فوق لیسانس و دکتری. برنامه ها و دیپلم تحصیلات تکمیلی در آموزش و پرورش دوره فوق لیسانس در کشور بوتسوانا دو سال است و رشته های زیر شرایط خوبی هستند: دانشکده علوم دانشگاه بوتسوانا، که بیشترین ثبت نام سالانه را دارد ، به عنوان دانشکده علوم UBBS در سال 1971 آغاز شد. چهار بخش اصلی آن (زیست شناسی ، شیمی ، ریاضیات و فیزیک) فقط در آموزش قسمت اول برنامه مدرک BSc شرکت داشتند. در سال 1975 ، هنگامی که پردیس لسوتو از UBBS جدا شد ، آموزش قسمت دوم (سال 3 و 4) در همه بخش ها آغاز شد. قبل از شروع به کار دانشگاه بوتسوانا در سال 1982 ، بخش های علوم محیط زیست ، زمین شناسی و علوم رایانه به دانشکده ها اضافه شدند.

فرهنگ در بوتسوانا

فرهنگ این کشور یک فرهنگ قدیمی و قبیله ای میباشد. در قسمت شمالی بوتسوانا ، زنان Wayeyi و Hamukushu در روستاهای Etsha و Gumare به دلیل مهارت خود در ساخت سبدهای (سبدهای از بوتسوانا) از Palma Mokola و رنگهای محلی ذکر شده اند. هنر این سبدهای با استفاده از رنگ و طرح های بهبود یافته به طور پیوسته در حال افزایش است زیرا به طور فزاینده ای برای استفاده تجاری تولید می شوند. موسیقی بخش کاملی از فرهنگ بوتسوانا است و اشکال عامیانه و عامیانه را شامل می شود. گروه های کر کلیسا در سراسر کشور رایج است. آموزش موسیقی بخشی جدایی ناپذیر از سیستم آموزشی است. به کودکان در هر سنی آهنگ ها و رقص های سنتی آموزش داده می شود. مردم بوتسوانا فرهنگ خود را بیشتر از افراد شمال غربی احترام می گذارند ، زیرا با سایر قبایل مخلوط می شوند و به آرامی اما مطمئناً فرهنگ خود را از دست می دهند و سازگار می شوند. لباس پوشیدن خوب بازتاب احترام به خود و دیگران است. اگر برای گفتگو با Kgosi (رئیس) به Kgotla می روید ، مردان باید کاپشن بپوشند و زنان باید دامن های بلند بپوشند و شانه های خود را پوشانده باشند ، معمولاً با شال سنتی. پوشیدن پیراهن های پیراهن خراشیده و تازه دارای لباس های آستین دار و کفش های صیقلی و جلا ، برای آقایانی که به محل کار می روند ، اهمیت دارد.

گردشگری و توریست در بوتسوانا

به دلیل مرگ و میر بیش از حد ناشی از بیماری ایدز هیچ گونه گردشگری از این کشور حتی عبور هم نمیکند چه برسد به توقف . پارک ملی Chobe در Delta Okavango بوتسوانا قرار دارد و چهار سیستم اکوسیستم مجزا را در بر می گیرد. SavutiMarsh به طور خاص برخی از بالاترین غلظت حیات وحش در آفریقا را در تمام طول سال ارائه می دهد. Chobe با داشتن حدود 120،000 فیل افتخار می کند. گله های وسیع این پارک به بهترین وجه از آب در یک سفر دریایی رودخانه افتاب دیده می شوند. بهترین زمان برای بازدید از Chobe بین ماه مه و سپتامبر است که هوا خشک و سردتر است. رودخانه اوکااوگانو از مرکز کویر کلاهاری قطع می شود و یک سیستم بی نظیر آب درون شهری ایجاد می کند که به طیف عظیمی از پرندگان و حیوانات حیات می بخشد. Delta Okavango یک مقصد سافاری بی نظیر است زیرا می توانید قسمت اعظم حیوانات وحشی آن را از یک قایق رانی سنتی یا مکورو مشاهده کنید. بهترین زمان برای دیدن حیوانات وحشی در فصل اوج طغیان (که به طرز عجیبی در فصل خشک ماه مه-اکتبر) است. حیات وحش در این زمان بیشتر در جزایر دلتا متمرکز شده است و باعث می شود مکان آن راحت تر شود. بازی مرکزی کلاهاری مرکزی که در بیابان کلاهاری در منطقه غانزی واقع شده است. پارک ملی Makgadikgadi Pans و پارک ملی Nxai Pan در منطقه مرکزی در تابه Makgadikgadi قرار دارند.

آژانس هواپیمایی

شرایط ویزای کشور بوتسوانا

اطلاعات ویزا برای کشوربوتسوانا در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور بوتسوانا

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور بوتسوانا

جمعیت بوتسوانا


2,675,352

کد کشور بوتسوانا


255

زبان اصلی بوتسوانا


انگلیسی

منطقه زمانی بوتسوانا


2

حکومت بوتسوانا


جمهوری پارلمانی

واحدپولی بوتسوانا


پولای بوتسوانا

سمت رانندگی بوتسوانا


چپ

ولتاژبرق بوتسوانا


220

مساحت بوتسوانا


581,730

پسوند اینترنتی بوتسوانا


bw

تعداد استانهای بوتسوانا


10

تعداد شهرهای بوتسوانا


19

تعداد هتل های بوتسوانا


136

تعداد فرودگاه ها بوتسوانا


4

تعداد جاذبه های بوتسوانا


0

تعداد دانشگاه‌ها بوتسوانا


نامشخص

پایتخت بوتسوانا


گابورون

صرافی
ویزا