- دهه
- کشورهای جهان
- آفریقا
- بوتسوانا
کشور بوتسوانا را بهتر بشناسید
بوتسوانا در جنوب اقریقا از معدود کشور های جهان سومی که از زمان استقلالش یعنی از تاریخ ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۶ انتخاباتهای آزاد و عادلانهای را برگزار کردهاست. این از کشورهای عضو اتحادیهٔ آفریقا است. بوتسوانا از جنوب با آفریقای جنوبی، از غرب با نامیبیا، از شزق با زامبیا و از شمال با زیمبابوه همسایه است. این کشور سالها تحت حمایت انگلیس بوده و ان را تا سال 1966 با نام «بچوآنالند» میشناختند.اما پس از استقلال ان را با نام بوتسوانا نامیدند.
تصاویر کشور بوتسوانا
آب و هوا در بوتسوانا
از جمله کشورهایی می باشدکه تمام بارندگی در ماههای تابستان صورت گرفته چون وضعیت آب و هوایی آن استوایی می باشد. این کشور در گروه کشور هایی است که با دو چالش زیستمحیطی یعنی خشکسالی و بیابانزایی مواجه است.
موقعیت جغرافیایی در بوتسوانا
کشوری است واقع در جنوب آفریقا، شمال آفریقای جنوبی، شرق نامیبیا و غرب زیمبابوه شرایط بدی برای کشاورزی دارد و تنها در حدود 4درصد زمین به سادگی کشت میشود. چون ۸۴ % خاک بوتسوانا را صحرای سوزان کالاهاری دربر گرفته باعث شده که نیمهٔ غربی بوتسوانا را بیابان خشک تشکیل داده است این شرایط در حالی است که از شرق بوتسوانا نیز تپهزار و از سمت شمال دریاچههای نمک قرارگرفتهاست. {بزرگترین دلتای درونسرزمینی جهان به نام دلتای اوکاوانگو در این کشور قرار دارد. بخشی از حوضه آبریز رود لیمپوپو که از زمینچهرهای اصلی جنوب قاره آفریقا است در بوتسوانا قرار گرفتهاست. سد گابورون که بر یکی از شاخههای این رود به نام نوتوانه ساخته شده، آب پایتخت را تامین میکند. رود چوبه که در شمال کشور واقع شده، در ناحیه کاپریوی، مرزی طبیعی میان بوتسوانا و نامیبیا ایجاد کردهاست. رود چوبه در محلی به نام کازونگولا به رود زامبزی میپیوندد.}

سیاست در بوتسوانا
کشوربوتسوانا با اینکه جزه کشور هایی با دموکراسی چندحزبی می باشد ولی تحت حزب دموکراتیک بوتسوانا اداره شده چون از سال 1985هر 5سال یک بار انتخابات برگزار میشود.در این کشور رسانهها آزاد و هیچ زندانی سیاسی برای گروه های سیاسی وجود ندارد. این کشور را رئیس جمهور حکومت را ریاست و هم دولت و قدرت اجرایی کشور را در دست دارد. قدرت قانونگذاری در کشور بین مجلس و دولت تقسیم شدهاست. قوه قضائیه در این کشور از بخشهای قانونگذاری و اجرایی جداست و استقلال دارد. فستوس موگائه که دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه آکسفورد بریتانیا می باشد توانسته در سال 1988 میلادی با سمت رئیس جمهور تا سال 2008 میلادی در این سمت باقی بماند چون در همه انتخابات حزب دموکتراتیک که در زمان استعمار انگلستان در سال 1966 برگزار شده بود پیروز گردید. این کشور نهادهای قبیلهای پیش از دوران استعمار داشتهاست که مشارکت همگان را تشویق میکرد و محدودیتی برای برگزیدگان سیاسی وضع میکردهاست. افراد معمولی اجازه داشتند پیشنهاد دهند و بزرگ قبیله را نقد کنند. استعمار بریتانیا به دلیل ماهیت پیرامونی این کشور در ارتباط با امپراتوری بریتانیا اثر محدودی بر این نهادهای پیش از استعمار داشت. در زمان استقلال، بزرگان قبیله و رمهداران از نظر سیاسی نیرومند بودند و در جهت منافع اقتصادی آنان بود که حقوق مالکیت را حفظ و قانونی میکردند.
تاریخ در بوتسوانا
قبیله سال جزء اولین قبیلهای بود که در بوتسوانای کنونی سکنی گزید، که پس از آن این منطقه به زیستگاه قوم تسوانا تبدیل شد که وجه تسیمهٔ این کشور نیز به دلیل نام قوم تسواناست که در این منطقه ساکن بودند. در سال 1820قبایل زولو و در سال 1870بوئرها به منطقهٔ بوتسوانا دست اندازی کردند و تا سال 1880از مهمترین عوامل ناامنی منطقه بودند. در سال 1885بوتسوانا به صورت تحتالحمایهٔ بریتانیا درآمد و «بچوانالند» نام گرفت. در سال 1961بریتانیا به این کشور قانون اساسی اعطا کرد که برگرفته از قوانین اساسی خود بریتانیا بود. این کشور در سال 1965دارای خودگردانی شد و یک سال بعد در 30سپتامبر 1966از بریتانیا اعلام استقلال کرد. این کشور یکی از معدود کشورهای آفریقایی با جغرافیای مناسب برای تحکیم قدرت دولت-ملت است. جمعیت در بخش شرقی کشور متمرکز است. یعنی جایی که مرکز کشور یعنی گابورون قرار دارد.
دین و مذهب در بوتسوانا
71.6 درصد از مردم این کشور مسیحی و الباقی پیرو دیگر ادیان میباشند.
تقسیمات کشوری در بوتسوانا
این کشور دارای ۹ ناحیه با نام مناطق مرکزی (Central) ،گانزی (Ghanzi)، کگالاگادی (Kgalagadi) ، کگاتلنگ (Kgatleng)، کوننگ (Kweneng)، مناطق شمال شرقی (Northeast)، مناطق شمال غربی (Northwest)، مناطق جنوب شرقی (Southeast)، مناطق جنوبی (Southern) می باشد.
اقتصاد در بوتسوانا
این کشور با 288 هزار و 400 نفر نیروی کاری که دارد اما تولیدات ناخالص داخلی بوتسوانا 14/24میلیارد می باشد. و در ضمن نرخ بیکاری در این کشور 8/23 درصد است. و به دلیل این درصد بیکاری بر اساس آمارهای سال 2003 میلادی 3/30درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. نرخ تورم آن 2/7 درصد است. صادرات این کشور شامل الماس، مس، نیکل، گوشت و منسوجات است که به کشورهای عضو اتحادیه تجارت آزاد اروپا (87 درصد)، آفریقای جنوبی (7 درصد) و زیمبابوه (4 درصد) صادر میشود. واردات این کشور شامل مواد غذایی، ماشینآلات، محصولات الکترونیک، تجهیزات حمل و نقل، منسوجات، سوخت و محصولات پتروشیمی، چوب و کاغذ، آهن و محصولات فلزی است که از کشورهای آفریقای جنوبی (74 درصد)، اتحادیه تجارت آزاد اروپا (17 درصد) و زیمبابوه (4 درصد) وارد میشود.
ارتش و نظام در بوتسوانا
ارتش این کشور با وجود استقلال از بریتانیا همچنان ارتش بریتانیای کبیر میباشد
قوم و نژاد در بوتسوانا
نژاد 79% بوتسواناییها، تسوانا، 11% کالانگا، 3% باساروا و 7% نیز کگالاگادی و سفید هستند.
گردشگری و سفر در بوتسوانا
تقریبآ هیچ سفر خارجی و گردشگری از این کشور به سفر نمیرود و میتوان گفت صنعت توریست این کشور صفر میباشد
تحصیل در بوتسوانا
تحصیلات این کشور بسیار پایین بوده و سطح علمی این کشور تقریبآ صفر میباشدو
فرهنگ در بوتسوانا
فرهنگ این کشور یک فرهنگ قدیمی و قبیله ای میباشد
گردشگری و توریست در بوتسوانا
به دلیل مرگ و میر بیش از حد ناشی از بیماری ایدز هیچ گونه گردشگری از این کشور حتی عبور هم نمیکند چه برسد به توقف .

شرایط ویزای کشور بوتسوانا
اطلاعات ویزا برای کشوربوتسوانا در حال تکمیل شدن میباشد.
بهترین هتل های بوتسوانا
مشاهده همه هتل هاجاذبههای کشور بوتسوانا
بیشترجمعیت بوتسوانا
1,639,833
کد کشور بوتسوانا
255
زبان اصلی بوتسوانا
انگلیسی
منطقه زمانی بوتسوانا
2
حکومت بوتسوانا
جمهوری پارلمانی
واحدپولی بوتسوانا
پولا
سمت رانندگی بوتسوانا
راست
ولتاژبرق بوتسوانا
220
مساحت بوتسوانا
600,370
پسوند اینترنتی بوتسوانا
bw
تعداد استانهای بوتسوانا
10
تعداد شهرهای بوتسوانا
20
تعداد هتل های بوتسوانا
136
تعداد فرودگاه ها بوتسوانا
4
تعداد جاذبه های بوتسوانا
0
تعداد دانشگاهها بوتسوانا
نامشخص