ورود عضویت
دهه

شهر بیروت

شهر بیروت در استان بیروت در کشور لبنان در قاره خاور میانه واقع شده است
تعداد هتل های درج شده در سایت دهه برای شهر بیروت 173 می باشد

وضعیت آب و هوای شهر بیروت 26.35 29.72
چهارشنبه
وضعیت کمی ابری رطوبت هوا 31
دمای احساس 28.57 میزان ابر18
سرعت باد4.18 میزان بارش 0
28.04

چهارشنبه

کمی ابری

28.04

پنجشنبه

ابرهای پارچه پارچه شده

26.68

جمعه

پوشیده از ابر

22.66

شنبه

پوشیده از ابر

20.07

یکشنبه

پوشیده از ابر

19.69

دوشنبه

پوشیده از ابر

20.22

نقشه شهر بیروت

همه چیز درباره شهر بیروت

راهنمای سفر به بیروت؛ سرزمینی کهن در قلب خاورمیانه

بیروت بزرگترین شهر کشور لبنان و پایتخت این کشور است. این شهر بندری از مهمترین شهرهای خاورمیانه محسوب می‌شود که در حاشیه دریای نیلگون مدیترانه قرار گرفته است. تاریخ و تمدن چند هزار ساله و طبیعت بکر و دل‌انگیز شهر باعث شده آوازه نام بیروت به گوش همه جهانگردان و گردشگران سراسر دنیا برسد. با سفر به این شهر زیبا که به پاریس خاورمیانه شهرت دارد، مناطق سرسبز کوهستانی، سواحل زیبای چشم‌نواز تا سازه‌های دوران عثمانی، رومی و یونانی استقبال گرمی از شما خواهند کرد. از آن جایی که سفر به هر نقطه‌ای از جهان بدون اطلاعات کافی از فرهنگ، زبان، جاذبه‌های گردشگری و دیدنی‌های آن ممکن نیست، در ادامه راهنمای کاملی برای سفر به بیروت آورده‌ایم. با ما همراه باشید.
 


آغاز سفری هیجان‌انگیز به بیروت

اگر به سفر و گردشگری علاقه‌مندید، از کشورهای نزدیک و دور و بر کشورمان غافل نشوید که پر از جاذبه‌هایی هستند که در دنیا نظیر ندارند. بیروت یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری نزد مردم جهان و البته هم‌وطنان‌مان است. از تهران تا بیروت فقط ۲ ساعت و نیم راه است، در نتیجه سفری کوتاه اما متفاوت را تجربه خواهید کرد. بیروت شهری است که به طرز هنرمندانه‌ای پیوند میان اسلام و مسیحیت را با به جان خریدن سختی‌های این راه حفظ کرده است. اگر هنوز از این شهر زیبا و قدیمی بازدید نکرده‌اید، پس از آشنایی با این شهر توسط مقاله راهنمای سفر به بیروت شیفته‌ی جاذبه‌های تاریخی این شهر خواهید شد. 


راهنمای سفر به بیروت؛ تاریخچه بیروت

نام بیروت برای اولین بار در هزاره دوم، پیش از میلاد مسیح، در سوابق تاریخی مصری آورده شده است. فنیقی‌ها اولین ساکنانی بودند که نام‌شان در تاریخ بیروت ثبت شده است. 120۰ تا 9۰۰ سال قبل از میلاد، شهرِ بندری بیروت توسط حکومت فنیقیه رشد و توسعه یافت. پیشه‌ی ساکنان شهر در آن زمان دریانوردی بود و از این راه با یونانیان داد و ستد می‌کردند. جالب است بدانید که در سال ۵۳۸ قبل از میلاد، کوروش از حکومت هخامنشی، با شکست بابل توانست برای مدتی بیروت را به اراضی ایرانیان پیوند دهد. در ابتدای راهنمای سفر به بیروت خلاصه‌ای از تاریخ پر فراز و نشیب آن را آورده‌ایم.

بیروت، پاریس خاورمیانه

 در سال ۲۰۰ قبل از میلاد با پیروزی آنتوخوس سوم بر بطلمیوس پنجم، بیروت به دست سلوکیان و سوریه افتاد. اما این شهر خاورمیانه‌ای در سال چهاردهم قبل از میلاد مستعمره رومیان شد و رومیان شروع به ساخت خانه‌های مجلل‌شان در اطراف بیروت کردند. از آن‌جایی که موقعیت جغرافیایی بیروت برای بازرگانی و تجارت بسیار مناسب بود، این شهر به مرکزی برای ناوگان دریایی رومیان در سمت شرقی مدیترانه مبدل شد.
بیروت، از دوران طلایی سلوکیان، رومیان و ایرانیان کمال استفاده را کرد و توسعه یافت. اما زلزله‌های پی‌در‌پی و استعمار کشورهای خارجی هر رشته‌ای که ساکنان شهر کرده بودند را پنبه می‌کرد.
در فاصله سال‌های ۱۵۱۶ تا ۱۹۱۸ لبنان بار دیگر به دست یک امپراطوری بزرگ افتاد و این بار نوبت حکومت عثمانی بود که به آبادانی بیروت بپردازد و بناهایی با معماری‌های زیبا در آن بسازد.
با سقوط عثمانی پس از جنگ جهانی اول، بیروت به جمع مستعمرات فرانسه پیوست. فرانسوی‌ها نه تنها در ساختار شهر بیروت بلکه در نوع حرف زدن ساکنان نیز نفوذ کردند. به طوری‌که امروزه اغلب مردم بیروت به زبان فرانسوی مسلط هستند. همچنین یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر خیابان شانزه‌لیزه است که شباهت‌های فراوانی با شانزه‌لیزه پاریس دارد. بدین ترتیب بیروت در زمان استعمار توسط فرانسه شکلی نوین به خود گرفت و به پاریس خاورمیانه مشهور شد!

استقلال لبنان

در ۳۱ دسامبر سال ۱۹۴۶ و پس از جنگ جهانی دوم، لبنانی‌ها اعلام استقلال کردند و توانستند تا آخرین نظامی سایر کشورها را از خاک خود بیرون کنند و به این ترتیب لبنان امروزی شکل گرفت و بیروت مرکز سیاسی آن شد.
پس از استقلال کشور، بیروت شهری آرام و ثروتمند شد و مردم شهر در حوزه‌های مختلف گردشگری، کشاورزی و تجارت فعالیت داشتند. اما بار دیگر بیروت در سال ۱۹۷۵ طعم تلخ جنگ را چشید و آن هم از نوع داخلی و ویران‌کننده‌ بود. این وضعیت تا سال ۱۹۹۰ به طول انجامید؛ اما بالاخره تمام شد و پس از آن برای بازسازی زیرساخت‌ها و اقتصاد بیروت اقدامات گسترده‌ای صورت گرفت.
پس از ۱۶ سال یعنی در سال ۲۰۰۶ لبنان با سرزمین‌های اشغالی (اسراییل) وارد جنگی شد که ۳۳ روز طول کشید و با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، این درگیری خاتمه یافت.
در سال ۲۰۲۰ نیز انفجار مرگ باری بر اثر ذخیره ۲۷۵۰ تن آمونیوم نیترات که بدون ایمنی کافی نگهداری می‌شد رخ داد که به ساختمان‌های بسیاری مخصوصا بناهای خیابان اشرفیه آسیب رساند. طی این انفجار ۲۲۰ نفر جان سپردند و هزاران نفر زخمی شدند. پس از این انفجار با اعتراضات گسترده مردم، دولت لبنان استعفا داد. در حال حاضر نیز مصطفی ادیب نخست وزیر موقت لبنان است. مقر دولت لبنان، در کاخ گرند سریال بیروت است که بنایی دیدنی از معماری‌های دوران عثمانی است.

موقعیت جغرافیایی بیروت

شهر بندری بیروت از شمال و غرب به دریای مدیترانه می‌رسد. این شهر از دو تپه‌ی اشرفیه در شرق بیروت و مصیطبه در غرب بیروت تشکیل شده که در شبه جزیره‌ای مثلثی واقع شده‌اند. موقعیت بی‌نظیر شهر بیروت همانند استانبول ترکیه، پلی برای اتصال به اروپا است و موقعیت مناسبی برای تجارت و جذب گردشگران دارد. زیبایی بی‌بدیل بیروت و موقعیت بی‌نظیر آن در اتصال جهان عرب به اروپا باعث شده که غربی‎‌های کنجکاو برای دیدن دنیای شرق به این شهر زیبا عزیمت کنند و در مقابل شرقی‌ها نیز فرصت سفر به همسایگی اروپا را به هیچ وجه از دست ندهند.
 


راهنمای سفر به بیروت؛ مذهب و زبان در بیروت

ساکنان بیروت اغلب مسلمان یا مسیحی هستند. مسلمانان بیروت در غرب شهر ساکن هستند و در شرق بیروت مسیحیان ارتدوکس و ارامنه زندگی می‌کنند. ادیان دیگری از جمله یهودیان نیز در مرکز و شرق بیروت روزگار می‌گذرانند. زبان رسمی لبنان عربی است اما تنوع نژادی ساکنان شهر باعث شده که زبان‌های دیگری از جمله انگلیسی، فرانسوی و ارمنی بسیار رواج داشته باشد. هنگام صحبت با شهروندان بیروتی کلمات بسیاری از زبان فرانسوی به گوش‌تان می‌خورد که یادگار روزهایی است که در آن زمان بیروت مستعمره فرانسه بود. واژه‌های فرانسوی به حدی در بیروت نفوذ پیدا کرده که اغلب مردم به ترکیبی از زبان‌های عربی و فرانسوی صحبت می‌کنند.

آب و هوای بیروت

آب و هوای بیروت مدیترانه‌ای است. به طوری که تابستان‌هایی گرم و مرطوب و زمستان‌هایی خنک و معتدل دارد. البته همجواری شهر با دریای مدیترانه باعث شده اغلب اوقات هوا بهاری باشد. به همین دلیل هم لقب شهر همیشه بهار را به بیروت اختصاص داده‌اند. در راهنمای سفر به بیروت توصیه می‌شود؛ فصل بهار را برای سفر خود انتخاب کنید. روزهای بهاری بیروت آفتابی ملایم دارند و شب‌های آن خنک و دل‌انگیز هستند. اما تابستان‌های بیروت گرم‌ترند و رطوبت بالایی دارند. پاییز و زمستان هوا کمی سرد می‌شود اما خبری از بارش‌های سنگین برف نیست. بنابراین در هر فصلی از سال می‌شود به این شهر کهن خاورمیانه سفر کرد؛ اما بهار، زیبایی‌های بکر بیروت را در کنار آب و هوایی معتدل، بهتر به شما نمایان خواهد کرد.

راهنمای سفر به بیروت؛ جمعیت و واحد پولی

شهر بیروت در حال حاضر بیش از 2 میلیون نفر جمعیت دارد. مسلمانان و مسیحیان جمعیت اصلی بیروت را تشکیل می‌دهند. همچنین جمعی از پناهندگان فلسطینی، پناهندگان سوری، یونانی‌ها و... نیز در سال‌های اخیر به این شهر مهاجرت کرده‌اند. البته جوامع کوچکی از یهودیان نیز در این شهر زیبا ساکن هستند که پس از جنگ‌های داخلی از جمعیت‌شان کاسته شد.
مورد بعدی که در راهنمای سفر به بیروت باید به آن اشاره شود، واحد پول کشور لبنان است. واحد پول این کشور، لیر لبنانی است. برای تبدیل ارز به لیر مراکز مختلفی در بیروت وجود دارند و گردشگران برای انجام امور پولی و بانکی با مشکل خاصی مواجه نخواهند شد.


حمل و نقل عمومی در بیروت

بیروت تنها سه گزینه برای حمل و نقل عمومی دارد که شامل مینی‌بوس، اتوبوس و تاکسی می‌شود. در پایتخت لبنان برخلاف سایر شهرهای مهم دنیا خبری از مترو نیست. در نتیجه از فرودگاه می‌توانید با تاکسی یا اتوبوس به محل اقامت خود بروید. 
برای گشت و گذار در بیروت نیز پیشنهاد می‌شود؛ در کوچه و پس‌کوچه‌های شهر قدم بزنید و با فرهنگ لبنانی‌ها بیشتر آشنا شوید. چون با استفاده از تاکسی ممکن است در ترافیک‌ سنگین برخی از خیابان‌ها گرفتار شوید. اما برای رفتن به اطراف شهر و دیدن برخی از جاذبه‌های گردشگری بیروت می‌توانید از تاکسی‌ها استفاده کنید که خیلی هم گران نیستند. همچنین امکان اجاره خودرو برای اشخاصی که گواهینامه رانندگی بین‌المللی دارند، وجود دارد.

فرودگاه بیروت

برای سفر به بیروت تنها یک فرودگاه بین‌المللی با نام "رفیق حریری" وجود دارد که از این فرودگاه تا مرکز شهر می‌توانید با تاکسی یا اتوبوس در عرض ۱۰ دقیقه به مرکز شهر برسید. نام این فرودگاه که تنها فرودگاه بین‌المللی لبنان است از روی نام نخست‌وزیر سابق و محبوب این کشور گرفته شده که در ایجاد زیرساخت‌های بیروت نقش موثری داشته است. در این بخش از راهنمای سفر به بیروت لازم است بدانید که پرواز از فرودگاه امام‌ خمینی تا فرودگاه رفیق حریری بیروت حدود ۲ ساعت و نیم به طول می‌انجامد.

راهنمای سفر به بیروت؛ فرهنگ و هنر بیروت

در سالیان دور بیروت همواره به یکی از امپراطوری‌های بزرگ تاریخ تعلق داشته است. به همین دلیل فرهنگ مردم بیروت تحت تاثیر این امر تلفیقی از فرهنگ فنیقی‌ها، رومیان، ایرانیان، امپراطوری عثمانی و اعراب است.
 فرانسوی‌ها نیز پس از جنگ جهانی اول تاثیر شگرفی بر فرهنگ و حتی نوع صحبت کردن بیروتی‌ها گذاشته‌اند. اکثر بیروتی‌ها به زبان فرانسه مسلط هستند و نسل جدید نیز در صحبت به زبان انگلیسی کاملا ماهرند. به طور کلی پاریس خاورمیانه فرهنگ غنی و به‌روزی دارد که حاصل هزاران سال رفت و آمد خارجی‌ها به این شهر بندری و مهم است.
تنوع نژادی و مذهبی بیروتی‌ها باعث شده که گردشگران هنگام بازدید از این شهر تاریخی شاهد انواع و اقسام کنسرت‌های موسیقی به زبان‌های مختلف، جشن‌ها، نمایش‌ها و اجراهای جذاب و خاص باشند.
 از آن جایی که تقریبا نیمی از جمعیت شهر مسلمان و نیمی دیگر مسیحی هستند، کلیساها و مساجد مختلفی در بیروت وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. 

 

بیروت برای افرادی که به هنر و تاریخ علاقه دارند، شهر بی‌نظیری است. اگر اهل بازدید از موزه‌های تاریخی و گالری‌های هنری هستید، به خیابان اشرفیه حتما سر بزنید. همچنین بازدید از دو موزه ملی و سورساک را در برنامه سفر خود قرار دهید. دانشگاه آمریکایی بیروت نیز که در سال ۱۸۶۶ افتتاح شده است، در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد و از جااذبه‌های گردشگری شهر به حساب می‌آید. خوب است در راهنمای سفر به بیروت به این نکته اشاره کنیم که این شهر خاورمیانه‌ای محدودیت خاصی برای نوع پوشش افراد ندارد اما بهتر است از لباس‌های خیلی باز استفاده نکنید‌.

گشت و گذار در بیروت

اگر تماشای شگفتی‌های طبیعی هیجان‌زده‌تان می‌کند، اگر دیدن یادگاری‌های چندین هزار ساله  امپراطوری‌های بزرگ تاریخ برای شما جذاب است، اگر اهل امتحان کردن غذاهای جدید و خوشمزه هستید و از خرید کردن در سفر لذت می‌برید، بیروت حرف‌های زیادی برای گفتن به شما دارد. 

سواحل بیروت

سواحل بیروت در حاشیه دریای مدیترانه، جایی است که شما را به آرامشی ژرف دعوت می‌کند. به یکی از سواحل سفید، تایر، پیر اند فرندز، بنی و ... بروید و در زیر سایه چتری رنگارنگ به دریای شفاف مدیترانه خیره شوید. بیروت برای گردشگرانی که از سر تا سر دنیا به سواحل این شهر زیبا می‌آیند، برنامه‌های مختلفی ترتیب داده که در آن می‌توانید شبانه‌روزتان را به شنیدن موسیقی زنده و شنا و ورزش‌های آبی اختصاص دهید. همچنین رستوران‌ها و کافه‌های بسیاری در اطراف ساحل وجود دارد که موجبات آسودگی و راحتی خیال گردشگران را برای خوردن غذایی خوشمزه پس از آب‌تنی و حمام آفتاب فراهم می‌کنند.


خرید از سوق‌های بیروت

برای خرید به خیابان حمرا بروید. در آن‌جا می‌توانید به بسیاری از فروشگاه‌های برندهای معروف غربی سر بزنید و لباس‌های شیکی بخرید. با دیدن این فروشگاه‌ها به راز خوش لباسی مردم بیروت پی خواهید برد. در خیابان حمرا علاوه بر خرید می‌توانید اولین وعده غذایی سنتی و خوشمزه لبنانی را امتحان کنید. برای خرید سوغاتی نیز می‌توانید به خیابان‌های مارالیاس و وردون بروید که بیشتر با فرهنگ مردم محلی هم آشنا شوید. سوغاتی‌های سنتی بیروت شامل ادویه، پارچه، عطر، صنایع دستی و نقاشی می‌شود. خوب است بدانید که بازارهای بیروت را "سوق" صدا می‌زنند. فرقی نمی‌کند که سلیقه‌تان مدرن باشد یا سنتی، سوق‌های بیروتی برای همه گردشگران ویژگی‌های جذاب فراوانی دارند. در این بخش از راهنمای سفر به بیروت توصیه می‌کنیم حتما به سوق‌های بیروت سر بزنید حتی اگر قصد خرید نداشته باشید هم چیزهای جالبی برای سرگرم شدن در آن جا پیدا می‌کنید.

 

خوردنی‌های لبنانی

اگر می‌خواهید طعم‌های لبنانی را حس کنید؛ به سراغ پیش‌غذاها و کباب‌های این کشور بروید. غذاهای لبنانی شباهات‌های زیادی با غذاهای ایرانی دارند و تعداد رستوران‌هایی که غذای حلال در آن‌ها طبخ می‌شود، بسیار زیاد هستند. بیروت برای کسانی که عاشق فست‌فود و غذاهای این تیپی هستند نیز رستوران‌های بسیاری دارد اما احتمالا غذاهای لذیذ سنتی بیروت دلتان را چنان می‌برد که به فست‌فودی‌ها نگاه هم نمی‌کنید! 
از غذاهای معروف لبنان که به عروس خاورمیانه شهرت دارد می‌توان به فلافل لبنانی، بابا قانوش با نان خوشمزه پیتا، شاورما با گوشت کبابی، سالاد فاتوش و کوفته لبنانی اشاره کرد. همانطور که احتمالا از نام این غذاها معلوم است ذائقه ایرانی‌ها با لبنانی‌ها بسیار نزدیک است. از دیگر ویژگی‌های جذاب رستوران‌های بیروت این است که معمولا هنگام غذا خوردن می‌توانید مناظر دریای آرام مدیترانه و تپه‌های سرسبز شهر را تماشا کنید. مناطق حریصا و اسکله کشتی‌های تفریحی زیتونِی بِی بیروت از بهترین جاهایی هستند که می‌توانید یک وعده غذای حسابی نوش جان کنید و از تماشای مناظر اطراف لذت ببرید.

شانزه لیزه بیروت

خیابانی لوکس و مجلل در بیروت با نام شانزه لیزه، این شهر را به پاریس کوچک یا پاریس خاورمیانه مشهور کرده است. مراکز خرید آن چنانی و رستوران‌ها و کافه‌های زیبای حاشیه این خیابان شما را به رویای قدم زدن در پاریس فرانسه نزدیک می‌کند. همچنین چراغ‌های خاص این خیابان لذت پیاده‌روی در شب را برای شما دو چندان می‌کند. گفتنی است، شانزه لیزه بیروت در محله روشه واقع شده است.
 


جاذبه‌های دیدنی بیروت

بیروت در طول سال‌های گذشته همواره صحنه ویرانگری‌های جنگی و بلایای طبیعی همچون زلزله بوده است. با این حال، هنوز هم پر از جاذبه‌های گردشگری است. به غیر از مراکز خرید مجلل، سواحل بکر و سر زنده و رستوران‌های سنتی و محلی، بیروت تعداد بسیار زیادی جاذبه گردشگری شگفت انگیز دارد که برخی از آن‌ها را در ادامه راهنمای سفر به بیروت آورده‌ایم.

منطقه حریصا | Harissa

روز خود را با رفتن به منطقه حریصا شروع کنید! این منطقه کوهستانی که شهرت جهانی دارد در شمال بیروت واقع شده است. از آن بالا می‌توانید در چشم به هم زدنی دریای مدیترانه، خانه‌های مردم و زیبایی طبیعی بیروت را تماشا کنید. برای بالا رفتن از صخره‌های حریصا جاده‌ای وجود دارد که با تاکسی یا خودروی اجاره‌ای می‌توانید بروید؛ اما پیشنهاد ما در راهنمای سفر به بیروت این است که از تله‌کابین منطقه استفاده کنید تا از کنار دریای مدیترانه آرام آرام به بالای کوه برسید و تجربه‌ای ناب را در خاطرات سفرتان به بیروت ثبت کنید. رستوران و کافه‌های زیادی آن بالا وجود دارد که همیشه مملو از مسافران و ساکنان منطقه حریصا هستند.

سیده لبنان | Our Lady of Harissa

در منطقه حریصا چندین کلیسا و زیارتگاه وجود دارد که مهمترین آن "سیده لبنان" یا "بانوی ما" است. این کلیسای شگفت‌انگیز بر فراز بیروت، برای گرامیداشت حضرت مریم بنا شده است. مجسمه سفید بانویی بالای بنا ساخته شده که از فاصله‌های دور قابل مشاهده است‌. این بنای زیارتی یکی از مهمترین نمادهای بیروت است و سفر به این شهر بدون بازدید از آن چیزی کم دارد.
 


غار جعیتا | Jeita Grotto

غار جعیتا از عجیب‌ترین جاذبه‌های خاورمیانه و جهان است‌. قدمت این غار به دوران ماقبل تاریخ بر می‌گردد، زمانی که بشر برای رهایی از خطرات حیوان‌های وحشی و استراحت به غارها پناه می‌برده است. آثار کشف شده از غار جعیتا نشان می‌دهد افرادی که در این غار زندگی می‌کرده‌اند مسلط به ساخت نوعی شمشیر بودند که بقایای آن در سال‌های اخیر کشف شده است. برای رفتن به این غار خیره کننده می‌توانید از تاکسی، اتوبوس و اجاره خودرو شخصی استفاده کنید. غار جعیتا در ۲۰ کیلومتری شمال بیروت قرار گرفته است.
دالان جعیتا از دو بخش بالایی و پایینی تشکیل شده است. برای بازدید از قسمت رازآلود پایینی غار باید سوار قایق شوید. اما در قسمت بالایی غار می‌توانید قدم بزنید و جا پای انسان‌های ماقبل تاریخ بگذارید‌!
 


فضای اطراف غار جعیتا بسیار سرسبز و زیبا است. در نزدیکی غار باغ وحشی وجود دارد که می‌توانید از آن بازدید کنید. همچنین برای خرید سوغاتی می‌توانید از بازارهای اطراف غار استفاده کنید. رستوران‌ها و کافه‌ها نیز برای راحتی هر چه بیشتر شما در این منطقه حضور دارند.

 صخره‌های کبوتر یا روشه | Raouche or Pigeon Rocks 

دو صخره عظیم و پر ابهت در غرب شهر بیروت قرار دارند که دستِ مهربان طبیعیت به زیبایی آن‌ها را آراسته است. تماشای غروب آفتاب از پشت این صخره‌ها و بر فراز دریای مدیترانه از تفریحات حیرت انگیزی است که فقط در این نقطه از دنیا می‌توانید آن را تجربه کنید.
 این دو صخره درون آب‌های مدیترانه و در نزدیکی سواحل روشه واقع شده‌اند. از دیگر نام‌های صخره روشه می‌توان به صخره عشاق و صخره کبوتر اشاره کرد. گفته می‌شود پس از مرگ هنر پیشه‌ی معروفی چند تن از هواداران او از بالای این صخره‌ها خودشان را به پایین پرت می‌کنند و جان می‌سپرند. به همین خاطر این صخره‌ها را به نام خودکشی نیز می‌شناسند.

 

حمام‌های رومی | Roman Baths Beirut

درست در مرکز شهر بیروت و در حد فاصل خیابان‌های بنکس و کاپوچین حمام‌های رومی که یادگار زمان‌های استعمار رومیان بر بیروت هستند، واقع شده‌اند. این یادگار رومیان در سال ۱۹۶۸ در میان خرابه‌های بیروت کشف شد و بازسازی آن شروع شد تا به شکل امروزی درآمد. نمایش‌های بسیاری در این حمام‌‌ها انجام می‌شود که می‌توانید با بازدید از آن‌ها علاوه بر سفر به گذشته‌های دور و تجسم رومیان باستان، اجراهای امروزی لبنانی را نیز به تماشا بنشینید.
 


موزه ملی بیروت | National Museum of Beirut

یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی بیروت، موزه باستان شناسی یا موزه ملی بیروت است. این موزه از دوران جنگ جهانی اول فعال بوده و اشیای قدیمی و گران‌بهای بیشماری را از دوران امپراطوری‌های بزرگی همچون رومیان، یونانیان و عثمانیان حفظ می‌کند. در راهنمای سفر به بیروت توصیه می‌شود تماشای سیر تاریخی لبنان را با بازدید از گنجینه موزه ملی بیروت در برنامه سفر خود قرار دهید.

 

مسجد محمد امین | Mohammad AlAmin Mosque

در نزدیکی میدان شهدا و در مرکز بیروت مسجدی بسیار زیبا با نام مسجد محمد امین قرار دارد. این مسجد زیبا گنبد‌های آبی و دیواره‌های کرم رنگ دارد که بسیار شبیه به مسجد سلطان احمد استانبول ساخته شده است. 
 داخل مسجد نیز بسیار مجلل ساخته شده، دیواره‌های آن مزین به آیات قرآن است و از فرش‌های گران‌بها برای پوشش کف آن استفاده شده است. خوب است بدانید که اغلب نمازگزارن این مسجد را اهل سنت تشکیل می‌دهند. این مسجد با شکوه برای گرامیداشت نام نخست وزیر پیشین و محبوب لبنان با نام حریری نیز شناخته می‌شود. همچنین گنبدهای آبی رنگ این مسجد باعث شده که بسیاری آن را به نام مسجد آبی نیز بشناسند.
 


بعلبک | Baalbek

یکی دیگر از مناطق تاریخی ارزشمندی که مایه فخر و مباهات لبنانی‌ها است، بعلبک است. آثار تاریخی بعلبک در دره بقاع واقع شده‌اند و در زمان‌های دور محلی برای عبادت خدایان بوده‌اند. این منطقه با اینکه 83 کیلومتر از بیروت فاصله دارد و برای رفتن به آن‌جا می‌بایست به استان بقاع لبنان بروید، ارزش بازدید دارد. بقایای تاریخی معابد باکوس و ژوپیتر و 6 ستون استوار و زیبا چشم هر گردشگری را برای ساعات طولانی به خود خیره خواهند کرد. بعلبک اسرار آمیز با یادگاری‌های از دوران روم باستان در لیست آثار جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

 

بیبلوس | Byblos

بیبلوس یا جبیل شهری با قدمت هفت هزار ساله است و قدیمی‌ترین شهری در جهان است که هیچ‌گاه خالی از سکنه نبوده است! این شهر که در 38 کیلومتری بیروت قرار دارد، نشانه‌های فراوانی از دنیای ماقبل تاریخ و فنیقی‌ها را در خود جای داده است. کلیسای یوحنا، قلعه‌های تاریخی، بازارهای قرون وسطایی و سواحل زیبا فقط بخشی از جاذبه‌های گردشگری بیبلوس هستند.

 

راهنمای سفر به بیروت؛ اطلاعات مفید و کاربردی


در آخرین بخش از راهنمای سفر به بیروت، اطلاعات مفید و کاربردی از این شهر آورده شده است که توصیه می‌شود در هنگام سفر به بیروت حتما این اطلاعات را به همراه داشته باشید. 
  • کد کشور لبنان: ۰۰۹۶۱
  • کد منطقه‌ای: ۰۱
  • اورژانس: ۱۴۰
  • آتش‌نشانی: ۱۷۵
  • پلیس: ۱۱۲

کشورها

جاذبه های گردشگری

بیشتر

سایر شهرهای هم استان بیروت

بیشتر