ورود عضویت
دهه

شهر مونترال (کبک)

شهر مونترال (کبک) در استان کبک در کشور کانادا در قاره آمریکای شمالی واقع شده است
تعداد هتل های درج شده در سایت دهه برای شهر مونترال (کبک) 546 می باشد

نقشه شهر مونترال (کبک)

همه چیز درباره شهر مونترال (کبک)

راهنمای سفر به مونترال؛ اروپایی کوچک در کانادا!

مونترال شهری مدرن و چند ملیتی در استان کبک کشور کانادا است. این شهر دومین کلان شهر پر جمعیت کشور کانادا محسوب می‌شود که از مجموع چندین جزیره بزرگ و کوچک تشکیل شده است. مونترال پس از پاریس فرانسه، دومین شهر بزرگ فرانسوی‌زبان جهان به حساب می‌آید و حال و هوایی فرانسوی دارد. از سوی دیگر در این شهر جوامع مختلفی از مهاجران زندگی می‌کنند که محله‌های مخصوص به خود را دارند. این محله‌های جورواجور، مونترال را به یکی از پر طرفدارترین مناطق گردشگری در جهان مبدل کرده‌اند. به طوری که این شهر مقصد گردشگری میلیون‌ها مسافر از سرتاسر جهان است. از کشور خودمان نیز مسافران زیادی با اهداف کاری، تحصیلی و گردشگری به این شهر زیبای کانادا سفر می‌کنند. به همین خاطر در این مطلب از مجله گردشگری دهه به توضیح راهنمای سفر به مونترال پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید
 


تاریخچه شهر مونترال

اولین نشانه‌های زندگی در مونترال به حدود ۸ هزار سال پیش می‌رسد. ژاک کاردی اولین اروپایی بود که در سال ۱۵۳۵ برای اولین بار وارد این شهر شد. همچنین شخصی به نام ویلی ماری در سال ۱۶۴۲ این منطقه را به عنوان مستعمره فرانسه انتخاب کرد. در این زمان این شهر به مرکز تجاری خز تبدیل شده بود. اما طولی نکشید که انگلیسی‌ها سر رسیدند و این شهر را در سال ۱۷۶۰ تصرف کردند‌.  رشد شهر با افتتاح کانال لاچین آغاز شد، به طوری که در طی سال‌های ۱۸۴۴ تا ۱۸۴۹ مونترال پایتخت کشور کانادا شد. همچنین کلیسای مسیح در سال ۱۸۵۹ و پل ویکتوریا در سال ۱۸۶۰ ساخته شدند و این شهر به مرکزی اقتصادی و فرهنگی مبدل شد. 
در دهه‌ی ۱۹۲۰ آمریکایی‌ها برای سفر و گشت و گذار شهر مونترال را انتخاب کردند و به همین خاطر شهر بسیار رونق گرفت. با شروع جنگ جهانی نیز به واسطه دور بودن از میدان مبارزات، مونترال فرصت رشد بیشتری پیدا کرد و در سال ۱۹۷۶ بازی‌ها المپیک در این شهر برگزار شد. به این ترتیب شهر مونترال به مرکزی بین‌المللی برای سفر و تجارت تبدیل شد و به عنوان قطب گردشگری کانادا در جهان شناخته شد.

راهنمای سفر به مونترال؛ جمعیت و موقعیت جغرافیایی مونترال

تنوع نژادی در شهر مونترال بسیار زیاد است. فقط کافیست به محله‌های مختلف این شهر سرک بکشید تا مهاجران کشورهای مختلف را مشاهده کنید. در این شهر محله‌ی چینی‌ها، ایتالیای کوچک، پرتغال کوچک و خیلی از کشورهای دیگر وجود دارد. ایرانیان و فارسی‌زبانان نیز در این شهر ساکن هستند که برای کار و تحصیل به این گوشه از دنیا آمده‌اند. به طور کلی جمعیت این شهر به بیش از ۴ میلیون نفر می‌رسد.
 شهر جزیره‌ای مونترال در شرق کانادا و جنوب غربی استان کبک قرار دارد. در غرب این شهر یکی دیگر از استان‌های کانادا با نام انتاریو واقع شده است و از جنوب به مرز ایالات متحده می‌رسد. همچنین این شهر در شمال شرقی تورنتو و شرق اتاوا، پایتخت کانادا قرار دارد. از طرفی مونترال، محل پیوند دو رود سنت‌لارنس و اتاوا است که این شهر را احاطه کرده‌اند. در اطراف جزیره بزرگ مونترال ۷۵ جزیره‌ کوچک و بزرگ دیگر نیز وجود دارند که زیبایی شهر را دو چندان کرده‌اند. مونترال به آب‌های آزاد نیز دسترسی دارد و به همین خاطر مرکز تجاری-صنعتی کانادا نیز به حساب می‌آید.
 


فرهنگ و هنر در مونترال

مونترال به عنوان پایتخت فرهنگی کانادا شناخته می‌شود و در فهرست ۱۰ شهر شاد جهان نیز قرار دارد. مهاجران بسیاری با ملیت‌های مختلف در این شهر زندگی می‌کنند. به همین خاطر تنوع غذایی، فرهنگی و موسیقی بسیار چشمگیر است. اما فرهنگ غذایی مونترالی‌ها به فرانسوی‌ها نزدیک‌تر است، چراکه جمعیت غالب این شهر را مردمان فرانسه تشکیل می‌دهند. اما هر نوع غذای بین‌المللی در رستوران‌های این شهر برای مسافران سرو می‌شوند، پس از این بابت نگران نباشید! 
از سوی دیگر در اغلب اوقات خیابان‌های شهر برای برگزاری جشنواره‌های مختلف مملو از افرادی است که به شادمانی و پایکوبی می‌پردازند. جشنواره بین‌المللی جاز مونترال در ماه ژوئن، جشنواره آتش بازی، فستیوال رقص خیابانی در ماه ژانویه و بسیاری از گالری‌های هنری این شهر را ایده‌آلِ هنردوستان می‌کند. همچنین ورزش هاکی نیز طرفداران دو آتیشه‌ای در این شهر دارد، پس مراقب اظهار نظرهای‌تان در مورد این ورزش خاص باشید!


راهنمای سفر به مونترال؛ زبان و مذهب در مونترال

بیش از ۷۰ درصد از مونترالی‌ها زبان فرانسوی را به عنوان زبان اصلی خود می‌دانند. پس در راهنمای سفر به مونترال توصیه می‌شود، پیش از سفر چند جمله ضروری از این زبان بین‌المللی را یاد بگیرید. ۱۰ درصد افراد نیز زبان انگلیسی را به عنوان زبان اول خود تلقی می‌کنند. اما در این شهر اغلب ساکنین به هر دو زبان مسلط هستند. از سوی دیگر بزرگترین گروه قومی در مونترال را مهاجران کشور فرانسه تشکیل می‌دهند که ۲۶ درصد از جمعیت شهر متعلق به آن‌ها است. سایر مهاجران ساکن این شهر را ایتالیایی‌ها، ایرلندی‌ها، انگلیسی‌ها، اسکاتلندی‌ها و اسپانیایی‌ها تشکیل می‌دهند. همچنین جمعیت ایرانیان ساکن این شهر نیز بالغ بر ۲۰ هزار نفر است!
از طرفی بیش از یک میلیون مسلمان که ۳ درصد جمعیت کانادا را تشکیل می‌دهند، در این کشور زندگی می‌کنند که اغلب در شهرهای تورنتو، مونترال، ونکوور و اتاوا ساکن هستند. با این حال مسیحیان ۶۷ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. پیروان سایر ادیان مانند هندو، سیک، بودایی و یهودیان نیز در مونترال ساکن هستند.


آب و هوای مونترال

زمستان‌های مونترال سرد و برفی هستند و اگر در این موقع از سال به این شهر جزیره‌ای سفر کنید، بازدید از جاذبه‌های طبیعی آن با وجود دمای منفی ۱۰ درجه سانتیگراد، سخت خواهد بود. اما اگر در فصل تابستان به این شهر بروید از هوای مرطوب و معتدل آن حسابی لذت خواهید برد. بهار و پاییز مونترال نیز با بارندگی و رعد و برق همراه است و به همین خاطر چتر و لباس گرم را باید به همراه داشته باشید. اگرچه در راهنمای سفر به مونترال توصیه می‌شود در تابستان نیز چتر به همراه خود داشته باشید، چون ممکن است هوا به یک‌باره بارانی شود و غافلگیرتان کند. به طور کلی بهترین فصل سفر به مونترال تابستان است، چراکه در این زمان از سال میانگین دما به ۲۷ درجه سانتیگراد می‌رسد و برای گشت و گذار بسیار مناسب است.

راهنمای سفر به مونترال؛ حمل و نقل عمومی در مونترال

زمانی که به فرودگاه بین‌المللی مونترال یا فرودگاه پییر الیوت ترودو (Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport) برسید، اتوبوس‌ها منتظرند تا شما را به مرکز شهر و محل اقامت‌تان ببرند. این اتوبوس‌ها ۲۴ ساعته فعال هستند و در هر زمان از شبانه‌روز مسافران و اهالی شهر را جا به جا می‌کنند. یکی دیگر از روش‌های رسیدن به مرکز شهر از فرودگاه، تاکسی‌ها و لیموزین‌های مشکی‌رنگ هستند. با استفاده از این نوع وسیله نقلیه حدود نیم ساعت بعد به مرکز شهر خواهید رسید. برای گشت و گذار در شهر نیز می‌توانید از خطوط مترو استفاده کنید که دارای ایستگاه‌های تمیز و راحتی هستند. همچنین امکان اجاره خودرو نیز از همان فرودگاه مونترال وجود دارد که با توجه به نوع خودرو و ساعتی که اقدام به اجاره می‌کنید، قیمت آن متفاوت است. اما به طور کلی در راهنمای سفر به مونترال توصیه می‌شود برای گردش در شهر از همان وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید تا هم با اهالی شهر معاشرت کنید و هم دغدغه یافتن جای پارک در این شهر شلوغ را نداشته باشید.

گشت و گذار در مونترال

ماجراجویی در محله‌های مختلف مونترال از بهترین بخش‌های سفرتان خواهد شد. در این شهر‌ ۱۹ منطقه وجود دارد که هر کدام از آن‌ها حال و هوای خاص خود را دارند. از گردش در بخش قدیمی شهر و دیدن خانه‌هایی با قدمت چند صد ساله گرفته تا خوردن یک غذای درجه یک در محله‌های شاد و سرزنده همه و همه حس و حال خوب و لذت‌بخشی را در شما به وجود می‌آورند. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به مونترال به معرفی چند مورد از محله‌‌های جذاب این شهر کانادایی می‌پردازیم. 

مونترال قدیم

بخش قدیمی مونترال از توریستی‌ترین مناطق شهر محسوب می‌شود و قدمت آن نسبت به سایر محله‌های شهر، بیشتر است. گشت و گذار خود در شهر را از خیابان‌های باریک و سنگ‌فرش‌شده این محله تاریخی آغاز کنید و پاریس را در کانادا ببینید! در هنگام پیاده‌روی در این خیابان‌ها می‌توانید بناهایی متعلق به قرن هفدهم، هجدهم و نوزدهم را مشاهده کنید و از معماری با شکوه آن‌ها لذت ببرید. همچنین در دو طرف خیابان‌های این محله مغازه‌ها و گالری‌های مختلفی وجود دارند که برای خرید و خوردن نوشیدنی بسیار مناسب هستند. 
 


دهکده مونترال

محله ویل مری که با نام "دهکده" نیز شناخته می‌شود، از جذاب‌ترین مناطق مونترال است. در این محله می‌توانید ساعاتی بی‌نظیر را با موسیقی زنده بگذرانید و یک شام حسابی نوش جان کنید. این منطقه بیش از ۸۰ رستوران و کافه مختلف دارد و دست‌تان برای انتخاب باز است. در غرب دهکده نیز می‌توانید به محله لاتین مونترال بروید. این محله پاتوق اصلی دانشجویان محسوب می‌شود و مملو از کافه، رستوران، سالن‌های تئاتر و موسیقی است. در راهنمای سفر به مونترال توصیه می‌شود یکی از شب‌های سفرتان را در خیابان‌های شاد و سرزنده این محله بگذرانید تا شیرینی سفر به جانتان بنشیند.
 


ایتالیای کوچک

یکی دیگر از روزهای سفرتان را به محله‌ی روزمون لپوتیت پتری یا همان ایتالیای کوچک اختصاص دهید. در این محله جمعیت بزرگی از ایتالیایی‌های مهاجر زندگی می‌کنند. به همین خاطر کلی مغازه و رستوران ایتالیایی در آن وجود دارد که به لطف بازار بزرگ و قدیمی مونترال، جین تالون  (Jean-Talon) حال و هوایی دلنشین پیدا کرده است. اگر به بازارگردی علاقه دارید به محله اوشولاگا نیز سر بزنید، بازار مزونوو (Maisonneuve Market) مونترال را می‌توانید در این محله پیدا کنید.
 


خیابان شربروک

برای دیدن زیباترین خیابان شهر مونترال، به شربروک بروید. نام این خیابان از نام فرماندار کانادا "جان شربروک" گرفته شده است و موزه‌های بسیاری در آن وجود دارد که برای دوستداران هنر و تاریخ بسیار جذاب خواهد بود. در موزه مک کورد آثاری از تاریخ کانادا و مردم بومی آن مشاهده خواهید کرد.
 


راهنمای سفر به مونترال؛ جاذبه‌های گردشگری مونترال

اگر اروپا را مثل یک پیتزا تصور کنیم، مونترال بخشی از این پیتزا است که در کانادا قرار دارد! این شهر به عنوان دومین شهر بزرگ فرانسوی‌زبان پس از پاریس شناخته می‌‍‌شود و شباهت‌های بسیاری به پاریس فرانسه دارد. همچنین در گوشه و کنار مونترال جوامع مختلفی از مهاجران زندگی می‌کنند که هر کدام‌شان فرهنگ شهر و کشورشان را به مونترال آورده‌اند. در سفر به این شهر می‌توانید از موزه‌ها، کلیساها، پارک‌ها و جاذبه‌های طبیعی آن مثل دریاچه‌ها و رودخانه‌ها دیدن کنید. در ادامه این بخش از راهنمای سفر به مونترال چند مورد از جاذبه‌های گردشگری این شهر چند فرهنگی را مرور می‌کنیم.

کلیسای سن‌ژوزف | Saint Joseph's Oratory of Mount Royal

بزرگترین کلیسای کانادا در شهر مونترال قرار گرفته است. کلیسای سن‌ژوزف یکی از بزرگ‌ترین گنبد‌های جهان را دارد و قدمت آن به سال ۱۹۰۴ می‌رسد. در این کلیسا که توسط یک قدیس با نام آندره بست تاسیس شد، ۱۰ هزار شمع روشن قرار دارد که فضایی رمانتیک و شاعرانه به وجود آورده‌اند. در این بنای تاریخی می‌توانید از رویدادهای مذهبی و کنسرت‌های موسیقی کلاسیک نهایت لذت را ببرید.
 


باغ گیاه‌شناسی مونترال | Montreal Botanical Garden

دومین باغ بزرگ گیاه‌شناسی دنیا در شهر مونترال کانادا قرار دارد. این باغ در سال ۱۹۳۱ تاسیس شد و بهشت علاقه‌مندان به گل و گیاه است. در راهنمای سفر به مونترال توصیه می‌شود از همه‌ی ۱۰ گلخانه‌ای که در این باغ زیبا و سرسبز وجود دارد، دیدن کنید و هوای پاک آن‌ را استشمام کنید. در بازدید از این باغ زیبا و منحصر به فرد فرصت تماشای مجسمه‌های گیاهی و گل آرایی‌های فوق‌العاده آن را از دست ندهید!
 


مجموعه بیودوم | Biodome set

اگر عاشق گشت و گذار در محیطی سرسبز و آرامش‌بخش هستید به مجموعه بیودوم سر بزنید. این مجموعه در پارک المپیک قرار دارد و شامل چهار اکوسیستم جنگل‌های بارانی، جنگل‌های لورنتین، خلیج سنت لاورنس و منطقه زیر قطبی می‌شود. ماجراجویی در مجموعه بیودوم یکی از تفریحاتی است که سفرتان را بسیار خاطره‌انگیز خواهد کرد.
 


موزه هنرهای زیبای مونترال | The Montreal Museum of Fine Arts

موزه هنرهای زیبای مونترال بزرگ‌ترین موزه شهر است و یکی از فاخرترین موزه‌های کانادا به حساب می‌آید. قدمت بنای این موزه به دهه ۹۰ میلادی می‌رسد و معمار آن موشه سفدی (Moshe Safdie) بوده که آثار و سازه‌های او بسیار مشهور و تماشایی است. در این موزه می‌توانید بهترین آثار هنرهای تجسمی را از قرن شانزدهم تا به حال تماشا کنید.
 


مجتمع مسکونی هبیتات ۶۷ مونترال | Habitat 67

یکی دیگر از شاهکارهای معمار مشهور، موشه سافدیه خانه‌های موسوم به ۶۷ است. با دیدن مجتمع مسکونی هابیتات ۶۷ به یاد فیلم‌های علمی تخیلی سینما خواهید افتاد. این خانه‌ها شامل 158 واحد مسکونی بتنی هستند که طراحی در هم تنیده آن‌ها تداعی‌کننده زندگی شلوغ شهری است. این طرح در نمایشگاه جهانی 1967 کانادا رونمایی شد و از به هم پیوستن چندین و چند خانه پیش ساخته به وجود آمده است!
 


پارک مونت رویال و پارک لافونتن | and La Fontaine Park Mont Royal Park

برای داشتن یک بعدازظهر آرام به پارک مونت رویال بروید و در زیر سایه درختان سرسبز عصرانه‌ای مفصل میل کنید. این پارک در ارتفاع بالایی قرار گرفته است و از آن بالا می‌توانید کل شهر زیبای مونترال را تماشا کنید. همچنین می‌توانید به پارک لافونتن بروید تا در باغ‌های فرانسوی و انگلیسی آن که با دقت و ظرافت گل‌آرایی شده‌اند، قدم بزنید. در این پارک می‌توانید والیبال ساحلی و تنیس بازی کنید و در فصل سرد سال نیز به اسکی روی یخ دریاچه‌ی آن بپردازید.
 


اسپای بوتا بوتا | Bota Bota

اسپای بوتا بوتا در یک کشتی بزرگ در بندرگاه قدیمی قرار دارد و محلی برای آرامش خاطر است. در این کشتی از حمام بخار اکالیپتوس و اتاق ماساژ گرفته تا استخر و رستوران و باغ وجود دارد. همچنین از عرشه کشتی می‌توانید نمایی از رودخانه لاورنس و مناظر طبیعی اطراف را تماشا کنید.
 


کلیسای جامع مریم مقدس | Mary, Queen of the World Cathedral

کلیسای جامع مریم مقدس در قرن ۱۹ میلادی ساخته شده و سازه آن بسیار شبیه به کلیسای سن‌پیترو واتیکان است. گنبد این کلیسا سبز رنگ و تماشایی است و از لحاظ تاریخی، معماری و فرهنگی بنایی ارزشمند در این شهر به شمار می‌رود. همچنین یک صلیب در این کلیسا وجود دارد که از مهم‌ترین مجسمه‌های مذهبی مونترال شناخته می‌شود.
 




کلیسای نوتردام | Notre dame Basilica

کلیسای نوتردام در سال 1956 افتتاح شده است و در محله‌ی مونترال قدیم قرار دارد. بنای این کلیسا در سبک نئوگوتیک ساخته شده است و چشم هر گردشگری را به خود خیره می‌کند. در بازدید از این کلیسا اگر توانستید چشم از نمای خارجی آن بردارید، به داخل آن بروید تا شکوه و زیبایی تزئینات داخلی آن را مشاهده کنید.   
 


راهنمای سفر به مونترال؛ اطلاعات مهم و کاربردی

در آخرین بخش از راهنمای سفر به مونترال، اطلاعاتی مفید از این شهر مدرن و سرزنده را فهرست کرده‌ایم که برای سفر به این شهر توصیه می‌شود این اطلاعات را حتما به همراه خود داشته باشید:

  • شماره پلیس: ۹۱۱
  • شماره آتش‌نشانی: ۹۱۱
  • آمبولانس: ۹۱۱
  • کد کشور کانادا: ۰۰۱
  • کد شهر: ۵۱۴ و ۴۳۸
  • اختلاف ساعت با تهران: ۷ ساعت و ۳۰ دقیقه عقب‌تر از تهران
  • نام فرودگاه بین المللی مونترال: فرودگاه بین‌المللی مونترال یا فرودگاه پییر الیوت ترودو (Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport)

کشورها

جاذبه های گردشگری

بیشتر

سایر شهرهای هم استان مونترال (کبک)

بیشتر