ورود عضویت
دهه

کشور آنگولا را بهتر بشناسید

در جنوب غرب آفریقا . آنگولا کشوری با پایتخت آن لوآندا قا دارد. زبان رسمی زبان پرتغالی و جمعیت آن ۱۸ و نیم میلیون نفر و واحد پول آن کوانزا است. مردم آنگولا مسیحی می باشند که بیش از نیمی از آن‌ها پیرو مذهب کاتولیک رومی و یک‌چهارم نیز پروتستان هستند. بیشتر مردم آنگولا از مردم سیاه‌پوست بانتو-تبار هستند که ۳۶ درصدشان به قوم اوویمبوندو، ۲۵ درصد به قوم آمبوندو و بقیه به دیگر اقوام تعلق دارند. یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در قاره آفریقا و در عین حال یکی از فقیرترین کشورهای جهان ، جمهوری آنگولا است. آنگولا از جنوب با نامبیا، از شمال با جمهوری کنگو و از شرق با زامبیا همسایه است. در غرب این کشور اقیانوس اطلس قرار دارد. این کشور برای سال‌های طولانی مستعمره پرتغال بود و در سال 1957 استقلال پیدا کرد. مهمترین محصولات صادراتی آن نفت و الماس است. پس از استقلال آنگولا درگیر جنگ داخلی شد. جنگی 27 سال طول کشید و به اقتصاد این کشور ضربه زیادی زد و جان بیش از 500 هزار نفر را گرفت.

تصاویر کشور آنگولا

نرخ ارز ( دیروز ) - 16:59
قیمت دلار در تهران 595,000 ریال (0.00%)
قیمت یورو در تهران 637,100 ریال (-0.06%)
قیمت پوند در تهران 740,900 ریال (-0.08%)
قیمت درهم در تهران 159,450 ریال (-0.01%)
قیمت لیر در تهران 18,200 ریال (0.00%)

آب و هوا در آنگولا

آنگولا به لحاظ مجاورت با اقیانوس اطلس، آب و هوایی اقیانوسی در مناطق غربی آن دارد، ولی مناطق شمالی این کشور دارای آب و هوایی سرد و کوهستانی است و بیشتر مناطق شرقی هم آب و هوایی گرم و مرطوب دارند. جلگه داخلی به خاطر ارتفاعش یک آب و هوای معتدل و بارانی متناوب دارد. آب و هوای آنگولا متنوع است و تحت تأثیر عوامل جغرافیایی مختلف قرار دارد. این کشور از نظر آب و هوا به دو ناحیه متمایز تقسیم می‌شود: 1. **ساحلی (کواگوانا):** نواحی ساحلی آنگولا دارای آب و هوای گرم و مرطوب هستند. دماها در این مناطق به‌طور معمول بالاترین مقادیر خود را در حدود ماه‌های فوریه تا آوریل به ثبت می‌رسانند. همچنین، این مناطق با بارش‌های فصلی و گاهی تعدادی از گردبادهای شمال اطلسی مواجه هستند. 2. **درون‌زمینی (کوانزا سول):** نواحی درون‌زمینی آنگولا دارای آب و هوای خشک تا نیمه‌خشک هستند. دماها در این نواحی معمولاً معتدل‌تر از سواحل هستند. بارش‌ها نیز کمتر است و بیشتر در فصل تابستان رخ می‌دهد. در کل، آب و هوای آنگولا تحت تأثیر جریان‌های هوایی اقیانوس اطلسی و عوامل جغرافیایی مختلف دیگری است. تغییرات آب و هوا در این کشور ممکن است به دلیل پویایی اقلیمی جهانی نیز تأثیر ببیند.


موقعیت جغرافیایی در آنگولا

کشوری بزرگ در جنوب غرب آفریقا و در کناره جنوبی اقیانوس اطلس، بین نامیبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو واقع شده‌که آنگولا نام دارد ، است. میزان بارش سالانه از ۲۵ سانتی متر در شمال، تا ۶۰ سانتی متر در جنوب این کشور، متغیر است. در ساحل اقیانوس اطلس همسطح آب‌های آزاد پست‌ترین نقطه آنگولا دنیاست و بلندترین نقطه آن مورو دموکو با ۲۶۲۰ متر ارتفاع است. طول خطوط ساحلی آنگولا با اقیانوس اطلس از سمت غرب به ۱۶۰۰ کیلومتر می‌رسد. یک ناحیه جدا شده از خاک اصلی کشور آنگولا می‌باشد که در قسمت شمال رود کنگو ،کابیندا واقع شده‌است. بخش اعظم کشور آنگولا را فلات‌ها پوشانده‌اندکه فلات بیه و لوآندا مهمترین فلات‌ها هستند، جلگه ساحلی که کناره اقیانوس اطلس می باشد از جنوب به طرف شمال امتداد دارد. در قسمتهای جنوبی باریک و در شمال عریض‌تر می‌گردد. جلگه داخلی آنگولا در شمال بوسیله رودخانه کنگو و در جنوب بوسیله رودخانه کوبانگو، قسمتی از مرز بین‌المللی را تشکیل می‌دهند. رودخانه زامبزی که ۲۵۷۵ کیلومتر طول دارد و به اقیانوس هند می‌ریزد از طرف منتهی‌الیه قسمت شرقی آنگولا جاری می‌شود از دیگر رودخانه‌های مهم این کشور می‌توان کوننه، کوانزا و کویتو را نام برد.

پرچم آنگولا

سیاست در آنگولا

حزبی که در حال حاضر در حاکم آنگولاوجود حکومت می کند ، ام‌پی‌ال‌ای (حزب سیاسی )است که از سال ۱۹۷۵ در این کشور حکومت می‌کند. رئیس‌جمهوری این کشور ژوزه ادوآردو دوس سانتوس است دوس‌سانتوس در سال ۱۹۹۱ میلادی با معترضان داخلی، که اختلاف با آن‌ها به درگیری و جنگ‌های داخلی هم منجر شده بود، پیمان آشتی بست و قرار شد که نخستین انتخابات در سال ۱۹۹۲ میلادی برگزار شود. مهمترین گروه مخالفان که خواستار به قدرت رسیدن به جای حزب ام‌پی‌ال‌ای بودند، حزب "یونیتا" بود. انتخابات در وقت مقرر انجام شد و با تایید سازمان ملل و دیگر ناظران بین المللی، ام‌پی‌ال‌ای حزب حاکم و دوس‌سانتوس رئیس جمهور آنگولا شد. البته یونیتا همچنان به اعتراضات خود ادامه داد و نتایج انتخابات را نپذیرفت به همین دلیل بار دیگر کشور به صحنه درگیری تبدیل شد. دوس‌سانتوس برای بازگرداندن کشور به حالت آرامش اقدام نمود و از سازمان ملل، آمریکا، روسیه و پرتغال برای حل این بحران استفاده کرد. از اقدامات دوس‌سانتوس می توان به لغو مجازات اعدام و تغییر بخشی از قانون اساسی اشاره نمود.

تاریخ در آنگولا

سرزمین آنگولا در1482 توسط دیه‌گو کائو کاشف دریانوردان پرتغالی را کشف کرد. آخرین مستعمره بزرگ اروپائی بود که استقلال خود را باز یافت ،دآنگولا این کشور نزدیک به پنج قرن در استعمار پرتغال بود با کمک‌های نظامی روسیه و کوبا در جنگهای داخلی 76-1975 پیروز گشت. درخواست نظامی خود را ،در سال 1992 برای مقابله با حمله جدید «اتحاد ملی برای استقلال کامل آنگولا» (یونیتا) و پاسداری از تاسیسات نفتی، دولت لوآندا از فرانسه نمود. در سال 1993شرکت «اکزکیوتیو آوتکامز» به کمک دولت آنگولا شتافته تا تسلط منطقهٔ نفتی سویو را از دست یونیتا بیرون آورد. در قرن بیستم، کارکشی اجباری، اخذ مالیاتهای سنگین و تبعیض از سوی مهاجران پرتغالی به تحریک ملی گرایی انجامید. سرکوبی تمامی اعتراضات سیاسی از جانب پرتغال منجر به بروز جنگ چریکی در 1961 شد. وقتی استقلال بالاخره در 1975 اعطا شد، سه جنبش رقیب چریکی برای به دست آوردن کنترل کشور به نبرد پرداختند. جبهه خلق برای آزادی آنگولا، با پشتیبانی شوروی و کوبا، تحت رهبری آگوستینو نتو برتری یافت و همچنین موفق به دفع تهاجمی از جانب افریقای جنوبی شد. در دهه 1980، سربازان کوبایی به پشتیبانی از دولت جلهه خلق برای آزادی آنگولا در برابر جنبش یونیتا به رهبری جواناس ساویمبی با پشتیبانی افریقای جنوبی در جنوب ادامه دادند.


دین و مذهب در آنگولا

92.9٪ مسیحیت - 53.9٪ کاتولیک رومی -27.4٪ پروتستان - 11.6٪ مسیحیان دیگر 5.1% ادیان سنتی 1.1% اسلام 0.9٪ دیگر / هیچ

تقسیمات کشوری در آنگولا

کشور آنگولا 18 استان دارد که شامل استانهای زیر میباشد. بنگو ، بنگوئلا بیه ،کابیندا،کواندو کوبانگو،کوانزای شمالی ، کوانزای جنوبی ، کونه‌نه، هوامبو،هوییلا، لواندا، لوندای شمالی، لوندای جنوبی ، مالانژه ،موشیکو ، نامیبه ، اوییگه ، زئیر آنگولا تا سال 2022 به ۱۸ استان یا "پرووینس" تقسیم شده است. هر پرووینس خود یک ناحیه مدیریتی و اقتصادی را در اختیار دارد. این استان‌ها به شرح زیر هستند: 1. **لواندا:** پایتخت کشور، در ناحیه ساحلی واقع شده و اهمیت اقتصادی و اداری زیادی دارد. 2. **بنگلا:** در شمال لواندا واقع شده و یکی از مناطق مهم کشاورزی آنگولا است. 3. **کوانزا سول:** ناحیه درون‌زمینی که برجسته به خاطر غنی بودن از نظر منابع معدنی، از جمله الماس است. 4. **هوامبو:** در نواحی جنوبی کشور واقع شده و مهمترین فعالیت‌ها در این منطقه به کشاورزی و صنعت شکر اختصاص دارد. 5. **نامیبیا:** منطقه در شمال غربی کشور، نزدیک مرز با نامیبیا. 6. **مالانژه:** در منطقه شمال شرقی آنگولا، نزدیک مرزهای کنگو و زامبیا واقع شده است. 7. **کواندو کوبانگو:** منطقه جنوبی که از لحاظ زمینی و اقلیمی متنوع است و در آن کشاورزی و دامداری انجام می‌شود. 8. **آوا:** منطقه در شمال شرقی کشور، نزدیک مرز با زامبیا. 9. **لواندا سول:** واقع در جنوب غربی کشور، با نقش مهمی در صنعت معدنی. 10. **بنگو:** در شمال شرقی کشور، نزدیک مرز با کنگو. 11. **کوانزا نورته:** در شمال غربی آنگولا واقع شده و محل تولیدات کشاورزی است. 12. **هویلا:** منطقه در جنوب شرقی که به عنوان یکی از مناطق مهم کاشت زیتون شناخته می‌شود. 13. **کیلا:** واقع در جنوب کشور، با فعالیت‌های اقتصادی متنوع از جمله کشاورزی و صنعت معدنی. 14. **زائیر:** در جنوب غربی کشور واقع شده و به خاطر غنی بودن از نظر منابع معدنی اهمیت دارد. 15. **کونگو سول:** منطقه در مرز با کنگو واقع شده است. 16. **موشیکو:** در شمال شرقی کشور، نزدیک مرز با کنگو. 17. **لواندا نورته:** منطقه در شمال غربی که به عنوان یکی از مناطق مهم کشاورزی شناخته می‌شود. 18. **کابیندا:** در جنوب شرقی آنگولا واقع شده و از لحاظ اقتصادی اهمیت دارد.

اقتصاد در آنگولا

سهم انگولا در بخش تولیدات داخلی ناخالص 95/80میلیارد دلار است و 65 73 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند. 85 % از این نیروی کار در بخش کشاورزی مشغول هستند. مردم این کشور 70 % آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند. نرخ تورم آنگولا 5/12 درصد است. صادرات این کشور شامل نفت خام، الماس، مواد نفتی فراوری شده، گاز، قهوه، ماهی، الوار و پنبه است که به کشورهای آمریکا (38 درصد)، چین (2/34 درصد)، تایوان (5/8درصد)، فرانسه (9/4 درصد) و شیلی (1/4درصد) صادر می‌شود. واردات این کشور شامل ماشین‌آلات و تجهیزات الکترونیک، وسایل نقلیه، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، منسوجات و تجهیزات نظامی است که از کشورهای آمریکا (3/15درصد)، پرتغال (15 درصد)، کره جنوبی (1/10 درصد)، چین (8/8درصد)، آفریقای جنوبی (7/6درصد) و فرانسه (2/6 درصد) وارد می‌شود. از نظر کشاورزی ، بخش زیادی از جمعیت این کشور، به کاشت ذرت و قهوه اشتغال دارند. آنگولا دارای منابع زیر زمینی بسیار غنی ، نظیر: نفت، الماس، آهن و منگنز،مس ،طلا بوده و بیش از نیمی از درآمد کشور، از صدور نفت حاصل می شود. در اطراف پایتخت مراکز صنعتی و به خصوص، نساجی، عمدتاً مستقر می باشند و نیمی از جمعیت بزرگسال در بخش کشاورزی و عمدتا به تولید محصولات غذایی مشغول هستند. محصول عمده صادراتی این کشور ، قهوه می باشد.

ارتش و نظام در آنگولا

ارتش آنگولا نیروهای نظامی کشور است که مسئولیت حفظ امنیت و دفاع از مرزها و منافع ملی را برعهده دارد. ارتش آنگولا به عنوان یکی از نیروهای نظامی قدرتمند آفریقا محسوب می‌شود و در زمینه‌های مختلف نظامی، امنیتی و انسانی فعالیت می‌کند. نیروهای مسلح آنگولا شامل ارتش، نیروی هوایی، نیروی دریایی و نیروی پلیس نظامی می‌شوند. این نیروها با همکاری و هماهنگی در جلوگیری از تهدیدها و حفظ امنیت داخلی و خارجی کشور نقش دارند. ارتش آنگولا در گذشته نیز در جنگ‌های داخلی و منطقه‌ای شرکت کرده است، اما پس از امضای توافق صلح در سال 2002، کشور به طور کلی از دوران جنگ خارج شده و تلاش برای بازسازی و توسعه آغاز شده است. همچنین، ارتش آنگولا در عملیات‌های انسانی، حفاظت از مرزها، و مشارکت در نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد نیز نقش داشته است.

قوم و نژاد در آنگولا

37٪ اویمبوندو 25 درصد آمبوندو 13 درصد کنگو 21٪ دیگر آفریقایی 2٪ Mestiço (مخلوط اروپایی و آفریقایی) 1% چینی 1% ویتنامی 1 درصد اروپایی

گردشگری و سفر در آنگولا

آنگولا یک کشور آفریقایی با جاذبه‌های گردشگری فراوان است که برخی از آنها عبارتند از: 1. **پارک ملی کیساما:** این پارک ملی غنی از تنوع زیستی است و میزبان گونه‌های مختلف حیوانات و پرندگان وحشی مانند الفانت، گوریل و شیر است. 2. **ساحل‌های زیبا:** ساحل کابو لدو با تپش‌های موج، دریاچه‌های دلنشین و فرصت‌های ورزش‌های آبی جلب گردشگران می‌کند. 3. **قلعه فورترس رئال:** این قلعه تاریخی در شهر لواندا، نمونه‌ای از معماری کلنیال است و شاهد تاریخچه کشور است. 4. **پارک ملی کوانزا سول:** منطقه‌ای زیبا و پرطرفدار برای مشاهده حیات وحش و تماشای طبیعت. 5. **شهر تاریخی مباندا:** با بازمانده‌های تاریخی از دوران استعمار، این شهر جذابیت‌های فراوانی دارد. 6. **سد کابراکورت:** یکی از بزرگترین سد‌های آفریقا که امکانات تفریحی و ورزشی را نیز در اختیار گردشگران قرار می‌دهد. 7. **هویلا:** منطقه‌ای با تنوع طبیعی که از غنی‌ترین مناطق زراعی زیتون در جهان شناخته می‌شود. 8. **کنیمبا:** یک شهر ساحلی با سواحل زیبا و فرصت‌های تفریحی و گردشگری متنوع. 9. **پل هناها:** یکی از پل‌های بلند معلق آفریقا که چشم‌اندازهای فوق‌العاده اطراف را به توریست‌ها ارائه می‌دهد. گردشگری در آنگولا همچنین فرصت‌ها و چالش‌های خود را دارد و با تلاش برای توسعه بیشتر این صنعت، می‌تواند به جذب بیشتر گردشگران و ترویج فرهنگ و تاریخ کشور کمک کند.

تحصیل در آنگولا

سیستم تحصیلات در آنگولا شامل مراحل مختلف از تعلیم و تربیت است و تا سال 2022 به صورت زیر ساختاردهی شده است: 1. **تعلیم پیش‌دبستانی:** تحصیلات ابتدایی اغلب از دوران پیش‌دبستانی (4 تا 6 سالگی) شروع می‌شود. در این مرحله، کودکان با فعالیت‌های بازیگوش و آموزش‌های ابتدایی آشنا می‌شوند. 2. **تعلیم ابتدایی:** این مرحله شش ساله است و از دبستان تا پایان دوران ابتدایی (12 سالگی) ادامه دارد. در این مرحله، مباحث مختلف شامل علوم، ریاضیات، زبان‌ها و مطالب اجتماعی آموزش داده می‌شوند. 3. **تعلیم متوسطه:** دوره تعلیم متوسطه در آنگولا دو مرحله دارد؛ متوسطه یک (12 تا 15 سالگی) و متوسطه دو (15 تا 18 سالگی). در این مرحله، دانش‌آموزان می‌توانند در رشته‌های مختلف تحصیلی یا فنی شغلی ادامه تحصیل دهند. 4. **تعلیم عالی:** دوره‌های تعلیم عالی شامل دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است. دانشگاه لواندا یکی از دانشگاه‌های معتبر در کشور است. دانشجویان می‌توانند در رشته‌های مختلف از جمله علوم انسانی، علوم طبیعی، مهندسی و هنرها تحصیل کنند. تحصیلات در آنگولا در حال توسعه است و دولت به منظور ارتقاء سطح تحصیلات و افزایش دسترسی به آموزش، برنامه‌ها و سیاست‌هایی را پیشنهاد داده است. همچنین، همکاری با کشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی در زمینه تحصیلات نیز در دستور کار قرار دارد.

فرهنگ در آنگولا

فرهنگ آنگولا به عنوان یک کشور غنی از تنوع قومی و فرهنگی شناخته می‌شود. این فرهنگ به تأثیرات مختلفی از قومیت‌ها و اقلیت‌های مختلف، تاریخ متنوع و شرایط جغرافیایی کشور برمی‌گردد. برخی از جنبه‌های فرهنگی آنگولا عبارتند از: 1. **موسیقی:** موسیقی محلی آنگولا شامل سبک‌ها و رقص‌های متنوعی است که تأثیرات قومی و ترکیبات فرهنگی را به خوبی نشان می‌دهد. سمبا، کویا و کیلپا به عنوان سبک‌های محلی شناخته می‌شوند. 2. **هنرهای تجسمی:** هنرهای تجسمی از جمله نقاشی، مجسمه‌سازی و گرافیک نیز در فرهنگ آنگولا جای دارد. آثار هنرمندان محلی به تأثیرات مختلفی از جمله تاریخ، طبیعت و جامعه اشاره دارند. 3. **آداب و رسوم:** آداب و رسوم مختلف مردم آنگولا نشان‌دهنده تنوع فرهنگی در این کشور هستند. مراسمات مذهبی، جشنواره‌ها، و رویدادهای مختلف جزئی از زندگی روزمره مردم هستند. 4. **زبان:** زبان‌های مختلفی در آنگولا به کار می‌روند. پرتغالی به عنوان زبان رسمی و اداری شناخته شده است و در کنار آن، زبان‌های بومی محلی مانند امبوندو، کیکونگو، و اوشیومبو هم استفاده می‌شوند. 5. **لباس‌ها:** لباس‌های مردم آنگولا نیز تأثیرات فرهنگی را نمایان می‌کند. لباس‌های سنتی و محلی مختلف بر اساس مناطق و قومیت‌ها متغیر است. 6. **میراث تاریخی و باستانی:** با سرزمینی که تاریخ متنوعی دارد، آنگولا دارای میراث تاریخی و باستانی فراوانی است. باقلوا، نقشهای صخره‌ای سانزو دل مسا، و قلعه فورترس رئال نمونه‌هایی از این میراث‌ها هستند. فرهنگ آنگولا در تلاقی تأثیرات متنوع از داخل و خارج شکل گرفته و تجسم کننده‌ی تنوع و ثروت فرهنگی این کشور است.

گردشگری و توریست در آنگولا

آنگولا به عنوان یک مقصد گردشگری کمتر شناخته شده است، اما دارای زیبایی‌ها و جاذبه‌های فراوانی است که برخی از آنها عبارتند از: 1. **پارک ملی کیساما:** یکی از پارک‌های ملی بزرگ در آفریقا که شهرت زیادی در میان علاقمندان به حیات وحش دارد. این پارک محل زندگی بسیاری از گونه‌های حیوانات و پرندگان وحشی محلی است. 2. **ساحل‌ها:** سواحل زیبای ساحل‌های آنگولا، به ویژه ساحل کابو لدو، جذابیت زیادی برای علاقه‌مندان به تفرج و ورزش‌های آبی دارند. 3. **قلعه فورترس رئال:** این قلعه تاریخی در لواندا واقع شده و نمونه‌ای از معماری کلنیال است. 4. **پارک ملی کوانزا سول:** منطقه‌ای با طبیعت زیبا و چشم‌اندازهای دلنشین که گردشگران را به خود جلب می‌کند. 5. **سد کابراکورت:** یکی از بزرگترین سد‌های آفریقا که امکانات تفریحی و ورزشی زیادی در ارتباط با آب ایجاد کرده است. 6. **شهر تاریخی مباندا:** با بازمانده‌های تاریخی از دوران استعمار، این شهر تاریخی جاذبه‌ای برای علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ است. 7. **کنیمبا:** یک شهر ساحلی با سواحل زیبا و فرصت‌های تفریحی و گردشگری متنوع. 8. **هویلا:** منطقه‌ای با تنوع طبیعی که از غنی‌ترین مناطق زراعی زیتون در جهان شناخته می‌شود. گردشگری در آنگولا همچنین به تدریج در حال توسعه است و اقدامات برای جلب گردشگران بیشتر و توسعه بخش گردشگری در این کشور در دست انجام است.

آژانس هواپیمایی

شرایط ویزای کشور آنگولا

اطلاعات ویزا برای کشورآنگولا در حال تکمیل شدن میباشد.

جاذبه‌های کشور آنگولا

بیشتر
اطلاعات جانبی کشور آنگولا

جمعیت آنگولا


35,981,281

کد کشور آنگولا


244

زبان اصلی آنگولا


پرتغالی

منطقه زمانی آنگولا


1

حکومت آنگولا


جمهوری

واحدپولی آنگولا


وارد نشده

سمت رانندگی آنگولا


راست

ولتاژبرق آنگولا


220

مساحت آنگولا


1,246,700

پسوند اینترنتی آنگولا


ao

تعداد استانهای آنگولا


6

تعداد شهرهای آنگولا


7

تعداد هتل های آنگولا


56

تعداد فرودگاه ها آنگولا


14

تعداد جاذبه های آنگولا


0

تعداد دانشگاه‌ها آنگولا


نامشخص

پایتخت آنگولا


لوآندا

هتل
ویزا